Splošni pogoji poslovanja​

Podatki o podjetju

Naziv: Bioma, trgovina in storitve, d.o.o.
Sedež: Struževo 3D, 4000 Kranj, Slovenija
Poslovna enota: Majorja Lavriča ulica 12, 1000 Ljubljana, Slovenija
Telefon: +386 31 238 890
E-poštni naslov: info@bioma.si
Matična številka: 9231170000
Davčna številka: SI30150485
TRR: SI56 2900 0005 3595 655 (UniCredit Bank)
TRR: LT62 3250 0210 8538 3168 (Revolut Bank UAB)
Naslov za vračilo blaga/pritožbo: Bioma d.o.o., Majorja Lavriča ulica 12, 1000 Ljubljana, Slovenija

Splošno

Splošni pogoji poslovanja spletnega mesta Bioma.si (v nadaljevanju: “spletno mesto”), ki jo upravlja družba Bioma d.o.o. (v nadaljevanju: “Bioma”), ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju: “ponudnik”), so sestavljeni v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu potrošnikov, Zakonom o elektronskih komunikacijah, Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR). 

Splošni pogoji poslovanja ponudnika (v nadaljevanju: “splošni pogoji” ali “pogoji poslovanja”) obravnavajo delovanje spletnega mesta, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem ter so sestavni del vseh pogodb med ponudnikom in kupcem izdelkov in storitev (v nadaljevanju: “stranka” ali “uporabnik”), razen če uporabo teh splošnih pogojev ponudnik izrecno izključi v pisni obliki. Prav tako se ti splošni pogoji uporabljajo tudi za vse ponudbe, predračune, predpogodbe, pravno-poslovne izjave in druge storitve, ki izhajajo iz poslovanja med ponudnikom in stranko. Splošni pogoji vedno v celoti nadomestijo morebitna manjkajoča in nasprotujoča pogodbena določila med ponudnikom in stranko.

Ti splošni pogoji se smiselno uporabljajo tudi za nakup preko e-poštnega naslova ponudnika na podlagi naročila stranke in potrditve tega naročila s strani ponudnika, če ni izrecno dogovorjeno drugače ali za to ne veljajo specialni pogoji ali dogovor o drugačnih posameznih pravicah in obveznostih pogodbenih strank.

Stranko zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa – to je ob uspešni oddaji zaključenega spletnega naročila. Uspešna oddaja zaključenega naročila v spletni trgovini Bioma.si, ko se na strani izpiše: “Vaše naročilo je bilo oddano”, šteje za podpis pogodbe, prav tako šteje za podpis pogodbe opravljen nakup preko elektronskega naslova ponudnika, v trenutku, ko stranki naročilo/nakup preko elektronskega sporočila potrdi tudi ponudnik. To lahko stori z odgovorom na elektronsko sporočilo ali z izdajo predračuna/ponudbe ali z izdajo računa ali z ustnim potrdilom preko telefona, Na splošne pogoje je stranka izrecno opozorjena pred sklenitvijo pogodbe, predračuna, predpogodbe oziroma ponudbe. Z oddajo naročila tako stranka potrjuje, da je seznanjena s splošnimi pogoji ter se z njimi v celoti strinja.  Vsa določila splošnih pogojev so zavezujoča in veljajo do preklica ali spremembe

V primeru sprememb splošnih pogojev se šteje, da je stranka z njimi seznanjena in z njimi soglaša v trenutku objave spremenjenih splošnih pogojev na spletnem mestu ponudnika ter ob potrditvi oddaje naročila. V kolikor so posamezne določbe splošnih pogojev neveljavne ali postanejo neveljavne, to ne vpliva na veljavnost ostalih določil splošnih pogojev. Ponudnik se zavezuje neveljavna pogodbena določila nadomestiti s takšnimi, ki so jim po smislu in namenu najbližje.

Naslovi poglavij in določb služijo izključno preglednosti splošnih pogojev in se ne uporabljajo za razlago določb.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo stranki vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
 • kontaktne podatke, ki stranki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (elektronska pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku), pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške dostave,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane stranko vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s strankami.

Ponudba artiklov in cene​

Zaradi narave poslovanja preko spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Bioma.si lahko ažurirajo in spreminjajo. Cena v spletni trgovini Bioma.si je enaka tako za registrirane kot neregistrirane uporabnike ali goste. Cene veljajo v trenutku uspešne oddaje zaključenega naročila in praviloma nimajo vnaprej določene veljavnosti. Omejeno veljavnost imajo le izdelki in storitve, ki so v akciji. Te cene veljajo samo do navedenega datuma oziroma do odprodaje zalog. Vse cene so v EUR in vključujejo DDV.

Vrste uporabnikov​

Z registracijo na spletnem mestu postane stranka registriran uporabnik. Pravico do nakupa v spletni trgovini Bioma.si imajo registrirani uporabniki in gostje. Registracija za nakup ni potrebna. Ob registraciji na spletnem mestu si uporabnik sam določi uporabniško ime, e-poštni naslov in geslo. Uporabnik lahko kadarkoli zamenja svoj e-poštni naslov ali geslo v svojem uporabniškem profilu.

Osebni podatki strank​

Ponudnik zbira in obdeluje določene osebne podatke strank. Skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) ponudnik v dokumentu Informacija o varstvu osebnih podatkov ureja in podaja vse potrebne informacije v zvezi z osebnimi podatki, povezanimi z obiskom spletnega mesta ponudnika, aktivnostjo obiskovalca na tej strani ter nakupom (v primeru nakupa preko spletne trgovine Bioma.si). Dokument Informacija o varstvu osebnih podatkov je sestavni del splošnih pogojev, stranke in ostali se lahko z njim seznanijo na spletnem mestu. Stranka je dolžna ponudnika nemudoma obvestiti o vseh podatkih, dejstvih in spremembah, ki so pomembni za kvaliteten in pravilen poslovni odnos (na primer: sprememba imena, sprememba naslova prebivališča, sprememba relevantnih podatkov pravne osebe, insolventnost).

Postopek nakupa​

Dodajanje izdelka v nakupovalno košarico: v spletni trgovini Bioma.si stranka izbere izdelek in klikne na gumb “Dodaj v košarico”. Sistem stranko obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico in ponudi možnost “Prikaži košarico” ali “Na blagajno”. Stranka po enakem postopku v košarico dodaja še druge izdelke.

Spreminjanje količine izdelkov v nakupovalni košarici: stranka klikne na ikono košarice, ki se nahaja v zgornjem desnem kotu spletne trgovine Bioma.si ter klikne na gumb “Prikaži košarico”. Prikažejo se izdelki, ki jih je stranka dodala v nakupovalno košarico. V vrstici z dodanim izdelkom se s klikom na gumb “-” zmanjša količina izdelkov, s klikom na gumb “+” pa poveča. Posodobitev količine izdelkov se opravi samodejno. V primeru, da stranka poveča količino izdelkov na količino, ki jo ponudnik v tistem trenutku nima na zalogi, se košarica samodejno osveži, količina pa ostane nespremenjena.

Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: stranka klikne na ikono košarice, ki se nahaja v zgornjem desnem kotu spletne trgovine Bioma.si ter klikne na gumb “Prikaži košarico”. Prikažejo se izdelki, ki jih je stranka dodala v nakupovalno košarico. V vrstici z dodanim izdelkom se s klikom na gumb “x” odstrani izdelek iz nakupovalne košarice.

Ko stranka želi zaključiti z nakupom klikne “Na blagajno” ali “Naprej na blagajno”. Stranki se prikaže blagajna.

Blagajna: za dokončanje naročila mora stranka izpolniti vsa potrebna polja:

 • Podatki o plačniku in naslov za dostavo: stranka mora posredovati zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z zvezdico (ime, priimek, e-poštni naslov, telefon, naslov, kraj, poštno številko, državo), ki jih ponudnik potrebuje za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka. V primeru, da je stranka pravna oseba (gospodarske družbe/podjetja in s.p., zavod, društvo ali drug organ oziroma organizacija, ki z vpisom v register pridobi status pravne osebe), mora obvezno izpolniti pravilne podatke pravne osebe (naziv podjetja, naslov, kraj , poštna številka, država, ID za DDV, če je davčni zavezanec ali davčno številko, če ni zavezanec).
 • Dostava ali osebni prevzem: stranka izbere bodisi dostavo s službo GLS d.o.o. oziroma Pošto Slovenije d.d. ali osebni prevzem. Ob izbiri se pokaže strošek dostave oziroma brezplačni osebni prevzem.
 • Načini plačila: stranka izbere med različnimi načini plačil:
  • Plačilo po povzetju skladno s pogoji dostavne službe. Pošta Slovenije d.d. zaračuna strošek plačila po povzetju v višini 1,45 EUR. Možno je plačilo z gotovino ali z plačilno kartico Maestro, Mastercard, Visa, Visa Electron in DinersClub ter preko UPN naloga. GLS d.o.o. omogoča plačilo preko bančnih kartic ali z gotovino. Obračuna se strošek plačila po povzetju 1,50 EUR; pri plačilu s kartico se obračuna dodaten strošek v višini 1,13% od vrednosti pošiljke.
  • Plačilo po predračunu – nakazilo na TRR.
  • Plačilo s plačilno kartico preko spletne trgovine Bioma.si ob nakupu (Mastercard, Visa, G-PAY, APPLE PAY).
  • Plačilo z gotovino ali s plačilno kartico pri osebnem prevzemu (Mastercard, Visa, V-PAY, Maestro, American Express, JCB, G-PAY, APPLE PAY).
  • Plačilo preko sistema PayPal.

Varnost plačil in osebnih podatkov stranke so v domeni ponudnikov plačilnih storitev. Za vse ostalo ponudnik uporablja ustrezna in zakonita sredstva organizacijskega in tehničnega značaja, ki zagotavljajo varnost osebnih podatkov ter plačilnih informacij. Blago je potrebno plačati najkasneje ob prevzemu. Do celotnega plačila ostaja blago last ponudnika.

 • Koda kupona: če ima stranka veljaven kupon za popust, ga vpiše v ustrezno polje in klikne gumb »Potrdi«
 • Pregled naročila pred zaključkom naročila: stranka pred samim zaključkom naročila vidi in lahko pregleda vsebino nakupovalne košarice, posredovane podatke stranke in naslov za dostavo, način plačila, ki ga je izbrala stranka ter morebitne kode kupona za popust. Prav tako so v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo, razvidni: cena izdelka/izdelkov, strošek morebitne poštnine, strošek morebitnega popusta, vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo.

Zaključek naročila: stranka zaključi nakup s pregledom svojega naročila. V primeru, da izbere način plačila “Plačilo s kartico”, mora v polje, ki je pod košarico, vpisati podatke o plačilni kartici. V nadaljevanju mora s klikom v kvadratek označiti, da se strinja s pogoji poslovanja ter s plačilom s potrditvijo naročila, nato lahko dokončno potrdi naročilo s klikom na gumb »Kupite sedaj« na koncu povzetka nakupa. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se v spletni trgovini Bioma.si izpiše tekst »Naročilo je oddano«. Stranka s potrditvijo oddanega naročila dobi na svoj e-poštni naslov povzetek in številko naročila.

Dostava blaga

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v predvidenem roku. Po uspešno zaključenem naročilu stranka dobi potrditveno elektronsko sporočilo s povzetkom in številko naročila.

Naročilo gre v obdelavo še isti dan v času delovnih ur ali najkasneje prvi delovni dan po prejemu potrditve naročila v primeru plačila po povzetju in v primeru plačila s plačilno kartico preko spletne trgovine Bioma.si ob nakupu. V primeru plačila po predračunu pa gre naročilo v obdelavo najkasneje prvi delovni dan po prejemu priliva na transakcijski račun ponudnika.

Pogodbena partnerja za dostavo pošiljk sta dostavni službi GLS d.o.o. in Pošta Slovenije d.d.

Predvideni rok dostave znaša pri obeh pogodbenih partnerjih za dostavo od 1 do 3 dni od prejema blaga, včasih lahko zaradi posebnih okoliščin tudi dlje. Naročila naročena po 12. uri na dan delovnika ponudnika, med vikendom in prazniki, ponudnik odda pogodbenemu partnerju v dostavo naslednji delovni dan. Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dostavni rok se upošteva le-ta.

V primeru, da paketa ne prejmete v 5 delovnih dneh po oddaji naročila, to sporočite ponudniku na telefonsko številko +386 31 238 890 ali na e-poštni naslov info@bioma.si. V primeru, da ponudnik zaradi nepredvidljivih razlogov blaga ne more odpremiti v obljubljenem roku, obvesti stranko o novem roku dostave preko posredovanih kontaktnih podatkov. Ponudnik pa v nobenem primeru ne odgovarja za neuspešno dostavo blaga iz razlogov, na katere nima vpliva in za primere, za katere tako določa zakonodaja.

Stroški dostave

Strošek dostave v Sloveniji znaša 3,99 EUR oziroma brezplačno v Sloveniji v primeru nakupa nad 50,00 EUR. V kolikor poteka akcija je lahko znesek poštnine manjši ali brezplačen. Ponudnik zagotavlja dostavo le v Sloveniji. Za naročilo in dostavo v katerokoli drugo državo se mora stranka izrecno najprej dogovoriti s ponudnikom po elektronski pošti preko e-poštnega naslova ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­info@bioma.si, kjer se dogovorita tudi za stroške dostave ter način plačila, v kolikor se s tem strinjata ponudnik in stranka.

Osebni prevzem

Osebni prevzem je možen na naslovu Majorja Lavriča ulica 12, 1000 Ljubljana, Slovenija, in sicer v okviru delovnega časa, objavljenega na spletnem mestu.

V primeru osebnega prevzema ponudnik takoj, ko je blago pripravljeno za prevzem, pošlje stranki po elektronski pošti potrdilo (za prevzem), s katerim lahko stranka blago prevzame. Stranka lahko prevzame blago le ob predložitvi potrdila za prevzem in veljavnega uradnega osebnega dokumenta s fotografijo (potni list, osebna izkaznica, vozniško dovoljenje, potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna, obmejna prepustnica), ob pogoju, da blago plača skladno s temi pogoji poslovanja.

Blago je pripravljeno za prevzem na naslovu za prevzem 14 dni od dneva, ko je bilo poslano potrdilo za prevzem. Če v tem obdobju stranka blaga na naslovu za prevzem ne prevzame, ponudnik odstopi od pogodbe, razen če se s stranko dogovorita drugače. Po poteku 14 dni od dneva, ko je bilo poslano potrdilo za prevzem, stranka ne more več zahtevati predaje blaga. V primeru, da je bilo blago že plačano, ponudnik stranki vrne plačan znesek.

Kode kupona za popust

Koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu v spletni trgovini Bioma.si. Aktivno kodo lahko najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih daril do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.

Ko stranka vpiše kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Odstop od pogodbe s strani stranke in vračilo blaga

Stranka lahko skladno z določili 43. člena Zakona o varstvu potrošnikov v 14 dneh po prejemu blaga odstopi od pogodbe, in sicer tako, da ponudniku najkasneje v 14 dneh po prejemu blaga pisno sporoči, da odstopa od pogodbe na e-poštni naslov info@bioma.si. V sporočilu o odstopu mora stranka navesti tudi svoje ime in priimek, naslov, telefon, e-poštni naslov, SWIFT/BIC, ime banke, številko TRR stranke ter številko računa za prejeto blago. Stranki za odstop od pogodbe ni potrebno navesti razloga za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo o odstopu od naročila pravočasno, če je poslano v roku 14 dni od prejema blaga. Ta štirinajstdnevni rok začne teči naslednji dan po prejemu blaga. V primeru odstopa od pogodbe strošek vračila blaga bremeni stranko. Stranka mora ponudniku vrniti blago najkasneje v 14 dneh po poslanem pisnem obvestilu o odstopu od pogodbe, in sicer mora biti blago nepoškodovano, neuporabljeno, v originalni embalaži, z originalnimi etiketami in v ustrezni količini kot ga je stranka prejela. Prav tako mora biti vrnjenemu blagu priložen tudi originalni račun, ki ga je stranka prejela. V primeru odstopa od pogodbe in vračila blaga ponudnik stranki brez nepotrebnega odlašanja vrne prejeto plačilo z enakim plačilnim sredstvom kot ga je uporabila stranka ob nakupu, razen če je stranka izrecno zahtevala uporabo drugega plačilnega sredstva in če ponudnik zaradi tega ne nosi nobenih dodatnih stroškov. Ponudnik praviloma vrne prejeta plačila stranki najkasneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu, vendar lahko ponudnik zadrži vračilo prejetega plačila do prejetja vrnjenega blaga v obliki in količini kot je navedeno v prejšnjem odstavku ali dokler stranka ne predloži dokazila, da je poslala prejeto blago nazaj ponudniku. Izjema od pravice odstopa stranke od pogodbe so primeri, določeni v petem odstavku 43. člena Zakona o varstvu potrošnikov. V teh primerih stranka ne more odstopiti od pogodbe. Če je stranka uporabila za plačilo blaga v celoti ali delno darilni bon, se v primeru odstopa stranke od pogodbe stranki vrne darilni bon v vrednosti, ki ga je imel darilni bon ob oddaji naročila. Stranki se vrne plačani znesek poleg darilnega bona le, če je plačala blago le delno z darilnim bonom. Če je stranka uporabila promocijsko kodo za popust, se v primeru odstopa stranke od pogodbe vrne stranki vplačani znesek ter promocijska koda v obliki nove promocijske kode, v kolikor je prvotna promocijska koda v času vračila stranki še vedno veljavna. Obrazec za vračilo blaga najdete na spletnem mestu v zavihku “Vračila”. Naslov za vračilo blaga: Bioma d.o.o., Majorja Lavriča ulica 12, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Odstop od pogodbe s strani ponudnika

Ponudnik ima pravico odstopiti od pogodbe, če stranka krši določila pogojev poslovanja ali pogodbe, če stranka ne plača svojih obveznosti skladno s pogodbo oziroma pogoji poslovanja ponudnika, če stranka ne izpolnjuje svojih obveznosti ali če da stranka ponudniku neresnične podatke, ki onemogočajo ali otežujejo izpolnitev pogodbe. Prav tako ima ponudnik pravico odstopiti od pogodbe v vseh primerih ugotovljene bistvene zmote kot jo določa 46. člen Obligacijskega zakonika.

Prav tako ima ponudnik pravico odstopiti od pogodbe oziroma izvedbe naročila, če že naročeni izdelki niso več dobavljivi, če je prišlo do očitne napake v ceniku oziroma ceni izdelka ali če je ugotovljena plačilna nesposobnost ali plačilna rizičnost stranke.

V zgoraj navedenih primerih ponudnik nemudoma obvesti stranko o odstopu od pogodbe ter ji vrne morebitne vplačila.

Odgovornost za stvarne napake

Stranka lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake skladno z določili 37. do 40. člena Zakona o varstvu potrošnikov. Ponudnik odgovarja za stvarne napake, ki jih je imelo blago, do prevzema s strani stranke, saj takrat nevarnost poškodovanja ali naključnega uničenja praviloma preide na stranko. V primeru, da so stvarne napake posledica vzroka, ki je obstajal že preden je nevarnost prešla na stranko, in se stvarne napake pokažejo po prehodu nevarnosti na stranko, pa tudi za te stvarne napake praviloma odgovarja ponudnik.

Omejitev in izključitev odgovornosti

Zaradi narave spletne trgovine Bioma.si se lastnosti blaga, dobavni rok ali cena lahko spremenijo tako hitro, da ponudnik ne more popraviti teh podatkov nemudoma ob nastanku spremembe v spletni trgovini Bioma.si. O teh spremembah ponudnik obvesti stranko in ji skladno z zakonodajo omogoči odstop od pogodbe oziroma naročila ali zamenjavo naročenega blaga. 

V primeru vzdrževalnih del ali tehničnih težav na spletnem mestu ima ponudnik pravico do začasne onesposodobitve spletnega mesta ali dostopa do spletnega mesta ponudnika, kar posledično pomeni pravilne nezmožnost uporabe spletnega mesta. V primeru tehničnih težav s spletnim mestom ima ponudnik tudi pravico preklicati naročila, ki so bila oddana v obdobju tehničnih težav. O preklicu naročila iz tega razloga ponudnik obvesti stranko v najkrajšem možnem času po ugotovitvi tehnične napake in jo seznani z nadaljnjim ukrepanjem. Vedno pa mora stranka na lastno odgovornost že pred obiskom spletnega mesta ponudnika in pred njeno uporabo zagotoviti ustrezno varnost in zaščito opreme, ki jo uporablja za dostop in uporabo spletnega mesta ter za varnost uporabniških imen in gesel, ki jih uporablja za prijavo na spletno mesto ponudnika. Ponudnik ne odgovarja za kakršnekoli probleme in težave, ki bi nastale ob morebitni nepravilni uporabi blaga ali storitev.

Avtorske in sorodne pravice ter lastništvo

Vse informacije, podatki, slike artiklov, grafični elementi in posnetki na spletnem mestu ponudnika so zaščiteni in za njih velja prepoved reproduciranja ali uporabe brez predhodnega pisnega soglasja. Za kakršnekoli namene uporabe ali reproduciranja in pridobitev dovoljenja kontaktirajte ponudnika na telefonsko številko +386 31 238 890 ali na e-poštni naslov info@bioma.si.

Ponudnik ima lastninsko, avtorsko ali sorodne pravice na vseh dokumentih, ki jih zagotavlja za sklenitev in izvrševanje pogodbe, vključno s pogoji poslovanja in dokumenti v zvezi z varovanjem osebnih podatkov, razen če se stranko ali posameznikom dogovorita drugače.

Pritožbeni postopek in izvensodno reševanje sporov

Če stranka z izvedbo naročila, storitev ali čemerkoli v zvezi z naročilom ni zadovoljna, lahko pošlje pisno pritožbo ponudniku v zvezi s tem na dva možna načina, in sicer na e-poštni naslov info@bioma.si ali po pošti na naslov Bioma d.o.o., Majorja Lavriča ulica 12, 1000 Ljubljana, Slovenija. V pritožbi mora stranka navesti, s čim ni zadovoljna ter svoje ime in priimek, naslov, telefon, e-poštni naslov ter številko računa za prejeto blago. Ponudnik bo na pritožbo odgovoril čim prej, vendar najkasneje v 14 dneh po njenem prejemu. Za razlago splošnih pogojev in pogodbe med ponudnikom in stranko se uporablja pravo Republike Slovenije. Ker je za potrošniške spore značilna nesorazmernost med denarno vrednostjo zahtevka in stroški, ki lahko nastanejo pri reševanju spora med ponudnikom in stranko, si bo ponudnik prizadeval, da se morebitni spori rešijo primarno sporazumno in izvensodno. V primeru izčrpanja vseh možnosti sporazumne in izvensodne rešitve spora pa je za sodno reševanje spora pristojno krajevno pristojno sodišče glede na sedež ponudnika. Ponudnik skladno z zakonodajo ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Ponudnik, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletnem mestu objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na naslednji spletni povezavi: http://ec.europa.eu/odr Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Izvaja glede prehranskih in zdravstvenih trditev pri opisih izdelkov​

Vse informacije na straneh spletnega mesta so le informativnega značaja in niso namenjene kot nadomestilo za nasvete lečečega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako niso in ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč. Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na spletnem mestu niso bili ocenjeni s strani odgovornih državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Pred začetkom jemanja, še posebej pa v primeru, da jemljete še kakšna zdravila in/ali druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le-teh z izdelki iz spletne trgovine Bioma.si posvetujte s svojim zdravnikom.

Veljavnost splošnih pogojev poslovanja

Vsaka sprememba Splošnih pogojev poslovanja bo objavljena na spletnem mestu Bioma.si. Ti splošni pogoji stopijo v veljavo in se uporabljajo od dne 01.06.2024 do njihovega preklica, spremembe ali do sprejema novih Splošnih pogojev poslovanja ponudnika.

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.