Blagovne znamke

O partnerju Vitals

Vitals razvija najučinkovitejša prehranska dopolnila z najprimernejšimi odmerki, najboljšo kakovostjo in najvišjo čistostjo. Vpeljuje inovacije, ki temeljijo na znanstvenih študijah in sodeluje s partnerji s celega sveta. Njihova ponudba se osredotoča na odmerjanje, absorpcijo in učinkovitost sestavin. Pri razvoju novih izdelkov je potrebno vedno znova dokazati želeni učinek. Ta dokaz je bistveni del znanja, ki ga posredujejo. S svojim strokovnim znanjem in neodvisnim položajem lahko izbirajo surovine in dobavitelje, ki izpolnjujejo njihove stroge standarde. Od tu tudi njihov moto: Vitals. Vsak dan bolje. Spremlja ga logotip vzhajajočega soncea, s katerim se začne vsak dan.

O partnerju Globalis

S peščico pionirjev je podjetje Globalis začelo uspešno uvajati spirulino in klamatske alge na nemški trg. Od takrat je skozi njihove roke šlo že veliko prehranskih dopolnil in podobnih izdelkov. V današnjem asortimanu so ohranili le najkakovostnejše. Zvesti ostajajo visokim standardom in znanju, ki je potrebno za prepoznavanje najodličnejših sestavin. Vedo, da naravni in nežno obdelani izdelki še naprej nosijo čisto moč življenja. Širjenje takšnih zakladov je njihova strast in poklic.

Blagovne znamke izdelkov

Quatrefolic® je inovativna prehranska sestavina, zasnovana tako, da deluje kot hranilo na vseh področjih, kjer sta priporočena in dovoljena folna kislina in njeno dodajanje. Izraza folna kislina in folat se pogosto uporabljata izmenično za vodotopni vitamin, ki je bistven za ohranjanje celičnih funkcij in njihovo delovanje.

V preteklosti je bilo aktivni folat zaradi njegove nestabilnosti težko vključiti v prehransko dopolnilo. Vendar je italijanskemu proizvajalcu Gnosis uspelo stabilizirati obliko folata tako, da ga je povezal z glukozaminsko soljo (iz rastlinskega vira). Rezultat je Quatrefolic®, ki ga zaradi boljše biološke uporabnosti v primerjavi s tremi prejšnjimi viri folne kisline ali folatov imenujemo tudi “folat četrte generacije”. To so folati iz hrane, sintetična folna kislina in 5-MTHF, vezan na kalcijevo sol. Slednji je veliko manj topen v vodi kot 5-MTHF, vezan na glukozaminsko sol. Zato se Quatrefolic® lažje absorbira v celice črevesne stene, kar pojasnjuje njegovo večjo biološko uporabnost.

Prednosti blagovne znamke Quatrefolic®

INOVATIVNI FOLAT

Quatrefolic® je inovativna prehranska sestavina, ki ima večjo biološko uporabnost in boljšo topnost v vodi v primerjavi s kalcijevo soljo. Podjetje Gnosis by Lesaffre je izvedlo več predkliničnih in kliničnih študij in vitro in in vivo, da bi opredelilo in zagotovilo varnostni profil izdelka.

DELOVANJE

Quatrefolic® zagotavlja aktivno obliko folata, 5-metiltetrahidrofolata (5-MTHF), ki je naravno prisoten v telesu, zato ima izjemno dobro biološko razpoložljivost. Glukozamin kot sol (6S)-5-metiltetrahidrofolata ne izvira iz živalskih virov, zato je izdelek primeren za vegetarijansko prehrano.

FORMULACIJA

Quatrefolic® ima tri funkcionalne prednosti: enostavno rokovanje, stabilnost v običajnih  pogojih vlage in temperature ter visoka topnost v vodi.

REGULATIVNI PREDPISI

Quatrefolic® je bil strogo preizkušen glede varnosti in stabilnosti. Je lastniški izdelek podjetja Gnosis by Lesaffre s patenti in blagovnimi znamkami, ki zagotavljajo širok spekter uporabe in pokrivajo vsa področja uporabe folatov.

Proizveden je v skladu s cGMP, kar zagotavlja ponovljiv profil kakovosti.

VITALS OMEGA-3 VSEBUJEJO 1000 mg / 700 mg / 500 mg OMEGA-3 NA KAPSULO. OMEGA-3 MAŠČOBNE KISLINE NAJVIŠJE KAKOVOSTI.

Ključne prednosti družbe Golden Omega so povezane z:

 • najsodobnejšim obratom, ki je edinstveno in strateško lociran v bližini ribolovnih virov,
 • močno usmerjenostjo v raziskave in razvoj ter
 • novimi patentiranimi postopki.

Vse to jim omogoča, da so korak dlje v kakovosti in čistosti vseh njihovih koncentratov omega-3.

Kakovost izdelkov

IZJEMNO NIZKE VSEBNOSTI TEŽKIH KOVIN

Nov patentirani postopek čiščenja, družbe Golden Omega (Second Generation Stripping Technology)*, v kombinaciji z dejstvom, da v svojih izdelkih uporabljajo samo divje ulovljene ribe iz južnega Pacifika, jim omogoča, da ponujajo koncentrate omega-3 z izjemno nizko vsebnostjo težkih kovin.

Tipične vrednosti težkih kovin v izdelkih Golden Omega so nižje od najvišjih vrednosti, ki jih določa Prostovoljna podrobna študija specifičnega subjekta (GOED Voluntary Monograph) za težke kovine, kot je prikazano v spodnjem grafu.

KAJ JE PROSTOVOLJNA PODROBNA ŠTUDIJA SPECIFIČNEGA SUBJEKTA GOED (GOED VOLUNTARY MONOGRAPH)?

GOED je od leta 2002 standard kakovosti v industriji omega-3. Standard so razvili člani delovne skupine za omega-3 pri Svetu za varno prehrano, ki je bil predhodnik organizacije GOED. Podjetja, ki so sodelovala pri razvoju GOED, so vanjo vključila najstrožje standarde kakovosti in čistosti iz predpisov po vsem svetu, da bi zagotovila, da so olja omega-3 za potrošnike varna in kakovostna. To zagotavlja, da se olja, izdelana v skladu s standardi GOED, prodajajo v enaki čistosti in kakovosti po vsem svetu.

NA KATERE PARAMETRE KAKOVOSTI SE OSREDOTOČA GOED?

GOED se osredotoča na oksidativno kakovost, onesnaževala iz okolja ter merjenje EPK in DHK. GOED je bil nazadnje posodobljen januarja 2022. 

Tehnične smernice GOED so dodatni dokumenti, namenjeni zagotavljanju pomoči pri tehničnih temah in temah kakovosti. Prvi del vsebuje informacije o metodah, ki so potrebne za upoštevanje GOED, drugi del vsebuje koristne informacije o vrsti dodatnih metod, ki za člane niso zavezujoče, vendar so lahko koristne za analizo olj, bogatih z EPK/DHK, tretji del pa vsebuje informacije za posebne vrste olj. Za posodabljanje tega dokumenta je odgovoren tehnični odbor GOED.

TEŽKE KOVINE IN ANORGANSKE SNOVI V GOLDEN OMEGA OLJIH V PRIMERJAVI Z NAJVIŠJIMI DOVOLJENIMI VREDNOSTMI GOED**


* Patent #US8258330
** V komercialnih specifikacijah so lahko navedene drugačne mejne vrednosti teh parametrov.

IZJEMNO NIZKE VSEBNOSTI OBSTOJNIH ORGANSKIH ONESNAŽEVALCEV

Nov patentirani postopek čiščenja, družbe Golden Omega (Second Generation Stripping Technology)*, v kombinaciji z dejstvom, da v svojih izdelkih uporabljajo samo divje ulovljene ribe iz južnega Pacifika, jim omogoča, da ponujajo koncentrate omega-3 z izjemno nizko vsebnostjo onesnaževalcev/polutantov. Vrednosti teh onesnaževalcev v izdelkih Golden Omega so bistveno nižje od najvišjih vrednosti, ki jih za te izdelke določa GOED ali direktive EU, kot je razvidno iz spodnjega grafa.

ORGANSKI ONESNAŽEVALCI V GOLDEN OMEGA OLJIH V PRIMERJAVI Z NAJVIŠJIMI DOVOLJENIMI VREDNOSTMI GOED** ALI DIREKTIVI EU


* Patent #US8258330

** V komercialnih specifikacijah so lahko navedene drugačne mejne vrednosti teh parametrov.

IZJEMNO NIZKA VSEBNOST ONESNAŽEVALCEV IN NEČISTOČ

Podjetje Golden Omega se posveča proizvodnji visokokakovostnih koncentratov omega-3. V ta namen nadzorujejo in ocenjujejo celotno paleto onesnaževalcev in nečistoč, ki presegajo veljavne predpise. Nekatere od njih so prikazane v spodnji preglednici: 

HolesterolEscherichia coli
Fitanojska kislinaClostridium perfringens
MCPD in glicidilni estriPseudomonas aeruginosa
Klorirani parafiniLysteria monocytogenes
Preostala topilaKvasovke in plesni
PlastifikatorjiBakterije, odporne na žolč
Polibromirani zaviralci gorenjaNitrozamin
Organofosforni pesticidiHistamin
Bisfenol AMikotoksin
Organoklorni pesticidi in piretroidiRadiacijska aktivnost
Organokositrne spojineElementi: Al, B, Cu, Fe, Cr, I, Mn, Ni, P, Sb
Skupno število mikrobov 

IZJEMNO NIZKI PARAMETRI OKSIDACIJE

Koncentrati omega-3 družbe Golden Omega imajo izjemno nizko peroksidno vrednost, p-anizidinsko vrednost in TOTOX, kar je veliko manj od najvišjih vrednosti, določenih v GOED, kot kaže naslednji graf. Ta izjemna uspešnost pri tako pomembnem vidiku kakovosti je rezultat kombinacije vseh njihovih strateških prednosti: dostop do visokokakovostnega surovega ribjega olja zaradi strateške lokacije, skrbna obdelava olja v celotnem proizvodnem procesu, lastni razvoj, najsodobnejši obrat in novi patentirani postopki.

 PARAMETRI OKSIDACIJE GOLDEN OMEGA OLJ V PRIMERAVI Z NAJVIŠJIMI DOVOLJENIMI VREDNOSTMI PO GOED**


* Patent #US8258330
** V komercialnih specifikacijah so lahko navedene drugačne mejne vrednosti teh parametrov.

Poleg teh tradicionalnih oksidacijskih parametrov je družba Golden Omega, zaradi potrebe industrije po boljšem razumevanju oksidacije, interno in v sodelovanju z zunanjimi laboratoriji dejavno sodelovala pri merjenju hlapnih sekundarnih oksidacijskih spojin v njihovih koncentratih omega-3, kot so etilfuran, penten-3-on, penten-3-ol, pentenal, penten-1-ol, heksenal, oktenal, nonadienal in dekadienal.

Ugotovili so, da so vsebnosti teh spojin v koncentratih Golden Omega zelo blizu meje zaznavnosti za vse te spojine. To je dodaten dokaz visoke čistosti koncentratov Omega-3 podjetja Golden Omega.

IZJEMNI SENZORIČNI PROFIL

Senzorični profil (okus, vonj) je odločilen dejavnik za možnost uporabe koncentratov omega-3 olj v različnih oblikah/načinih aplikacije.

Zaradi visoke čistosti in izredno nizke vsebnosti oksidativnih spojin so koncentrati omega-3 podjetja Golden Omega tudi v tem pogledu vrhunske kakovosti.

KAKOVOST IN ČISTOST, KI JO LAHKO VIDITE

Nenehne izboljšave kakovosti in čistosti koncentratov omega-3, so motivacija in hkrati močno orodje družbe Golden Omega, da svoje izdelke z blagovno znamko GoldenOmega Omega-3 lahko uvrstijo v sam vrh kakovosti.

Lasten razvoj podjetju Golden Omega omogoča, da ponuja izjemno čiste koncentrate omega-3, kar je vidno s prostim očesom.

Značilne vrednosti družbe Golden Omega

EE koncentrati: Gardner barva ≤ 1.5

TG koncentrati: Gardner barva ≤ 2

Etil ester (EE): EE so bili ustvarjeni za izboljšanje razmerja EPA in DHA v ribjem olju. EE zamenjajo glicerinsko osnovo ribjega olja TG z etanolom, kar omogoča ustvarjanje višjih koncentracij EPA in DHA. Večina maščobnih kislin omega-3, ki so na voljo na recept, je v obliki EE.

Naravni triglicerid (TG): ribje olje naravno vsebuje omega-3 EPA in DHA v TG. Ribje olje s TG zagotavlja največje kombinirano razmerje EPA in DHA približno 30 % – ali približno 300 mg EPA in DHA na 1.000 mg ribjega olja.

Gardnerjeva barva: je enodimenzionalna barvna lestvica, ki se uporablja za določanje prozornih tekočin. Uporabljajo jo tudi za določanje barve izdelkov iz ribjega olja.

TRAACS® zagotavlja najboljšo biološko aktivno obliko mineralov. Patentiralo ga je podjetje Albion Minerals, pionir na področju raziskav in tehnologije kelatnih mineralov. Kelatni minerali so posebne organske oblike, ki se izredno enostavno absorbirajo v telo in na ta način zagotovijo največji izkoristek. 

VITALS v svojih izdelkih uporablja le prave aminokislinske kelate podjetja Albion Minerals, prepoznavne po blagovni znamki TRAACS®, ki pomeni The Real Amino Acid Chelate System.

To blagovno znamko so ustvarili z željo ljudem ponuditi najbolj učinkovito in stabilno obliko aminokislinskih kelatov saj se na trgu pojavlja kar nekaj različic, ki so manj učinkovite in nestabilne.

Znanstveno je dokazano, da se organski mineralni aminokislinski kelati lažje absorbirajo v človeško telo in povzročajo manj želodčnih motenj kot anorganski minerali. Razlog za to večjo toleranco in biološko razpoložljivost je deloma v tem, da se kelatni minerali absorbirajo nedotaknjeni in nato v črevesni celici razpadejo in so takoj pripravljeni za transport. Z najkakovostnejšimi kelatnimi mineralnimi sestavinami na trgu je Albion® Minerals vodilna svetovna blagovna znamka izdelkov na področju mineralne prehrane.

Albion Minerals ima več kot 100 patentov po vsem svetu, s katerimi so zavarovani: postopek, znanje in struktura njihovih aminokislinskih kelatnih mineralov. Poleg tega vsako proizvedeno serijo pregledajo s posebnimi analizami kakovosti saj je potrebno preveriti ali je kelatiranje dejansko potekalo in ali so vezi dovolj močne.

Prednosti mineralov, kelatiranih z aminokislinami

Kelatna struktura v aminokislinskem kelatu, kot npr. magnezijev bisglicinat, je dovolj močna, da se pod vplivom želodčnega soka ali prebavnih encimov ne razgradi (kot se to običajno zgodi pri drugih mineralnih spojinah), vendar dovolj šibka, da se mineralni element lahko sprosti, ko ga celice v črevesju absorbirajo.

Aminokisline obdajo mineralni element in ga med prebavnim procesom zaščitijo ter ga ne izpustijo. Poleg tega je električni naboj kelata nevtralen, zato se v želodcu in črevesju ne prilepi na kose hrane. Aminokislinski kelat tako v celoti doseže tanko črevo, kjer se absorbira kot dipeptid (spojina z dvema aminokislinama).

To je nujno, saj telo aminokisline (zlasti dipeptide) izjemno lahko absorbira, še posebej, če so sestavljene iz najmanjše aminokisline, glicina. Zaradi tega se minerali, kelatirani z aminokislinami, veliko bolje absorbirajo kot druge vrste mineralov.

V epitelnem tkivu jejunuma (srednji del tankega črevesa) se minerali, kelirani z aminokislinami, z aktivnim transportom prenesejo v celice sluznice, ne da bi tekmovali z drugimi minerali. Šele v celicah sluznice presnovni procesi zagotovijo, da se glicin in mineral razgradita in sta na voljo različnim organom in sistemom v telesu. Zaradi tega se minerali, kelirani z aminokislinami, veliko bolje absorbirajo kot druge vrste mineralov.

Ferrochel® je edinstven, popolnoma kelatiran izdelek z železom, ki nastane z vezavo železa na dve organski molekuli glicina*. Večina železa ima pozitiven električni naboj, vendar je Ferrochel® zaradi patentiranega postopka kelatiranja ionsko nevtralen, zato ne deaktivira in ne ovira absorpcije drugih hranil. To je še posebej pomembno pri multivitaminih za nosečnice in odraščajoče otroke. Zaradi majhne velikosti molekul, Ferrochel® ostane nedotaknjen v celotnem gastrointestinalnem traktu, kar zagotavlja optimalno absorpcijo.
* Ker je železo v Ferrochel-u® vezano na aminokislino glicin, je manj nagnjeno k motnjam antinutrientov in ima izboljšano absorpcijo v primerjavi s tradicionalnimi železovimi solmi, kot je železov sulfat.

V primerjavi z anorganskim železom je Ferrochel® (železov bisglicinat) bolj biološko dostopen in povzroča manj želodčnih motenj. Njegove številne edinstvene lastnosti potrjujejo njegovo prednost kot prehranskega dopolnila železa pri ljudeh.

Prednosti blagovne znamke Ferrochel®

 • Manj želodčnih motenj.
 • Varnejši od običajnih železovih soli.
 • Biološko dostopen (se zlahka absorbira).
 • Ne reagira z drugimi hranili.
 • Majhna, stabilna molekula brez ionskega naboja.

V kliničnih raziskavah, v katerih so anorgansko železo primerjali z železom Ferrochel®, so udeleženci študije , ki so jemali železo Ferrochel®, poročali o manjšem številu primerov prebavnih motenj, kot tisti, ki so uživali železov sulfat.

Albion® Minerals, proizvajalec železa Ferrochel®, je pionir v industriji mineralnih kelatov. Po celem svetu ima več kot 100 patentov, s katerimi so zavarovani: postopek, znanje in struktura njihovih aminokislinskih kelatnih mineralov. Izdeluje  vrhunske kelate, ki podpirajo različne načine prehranjevanja.

Tudi Svetovna zdravstvena organizacija priznava, da se železov bisglicinat 2-3x bolje absorbira kot železov sulfat.

Patentiran izvleček Longvida® je standardiziran tako, da v ciljna tkiva dostavi prosti kurkumin. Longvida Optimized Curcumin® so razvili univerzitetni nevroznanstveniki, da bi zaobšli začetno hidrolizo in zagotovili neglukuronidiran (prost) kurkumin.

Največji izziv pri razvoju učinkovitih pripravkov iz kurkumina predstavlja zagotovitev maksimalne absorpcije in biološke razpoložljivosti. Kurkumin v “nepredelani” obliki se namreč po oralnem zaužitju, v črevesju in jetrih, hitro pretvori v neaktivne metabolite, kot npr. kurkumin glukuronid, ki jih telo hitro izloči.

Podjetju Verdure Sciences, proizvajalcu VITALS Kurkumin Curcumin-SLCP™, je po letih raziskav in sodelovanja s Kalifornijsko univerzo (UCLA) uspelo odpraviti te izzive.

S patentirano tehnologijo Longvida® so povečali absorpcijo kurkumina za 65-krat, biološko razpoložljivost pa za 285-krat (v primerjavi s standardnimi kurkuminskimi pripravki, ki vsebujejo 95% kurkumina).

Ta preboj je bil dosežen po testiranju biološke razpoložljivosti pri ljudeh, ki so preizkušali neštete različne formulacije.

Najboljši rezultati so bili doseženi s formulacijo, ki se zgleduje po indijski kuhinji, kjer se kurkuma meša z oljnatimi sestavinami za pripravo curry paste.

V izdelku Kurkumin Curcumin-SLCP™, 60 kapsul (vsebuje kurkumin blagovne znamke Longvida®) so uporabljeni tako imenovani trdni lipidni delci kurkumina, kjer je kurkumin “zapakiran” v maščobni delec, sestavljen iz treh dolgoverižnih maščob (te najdemo tudi v hrani), in sicer fosfatidilholina, stearinske kisline in askorbil palmitata.

Vitamin D3V® je registrirana blagovna znamka podjetja ProTecNutra Ltd. 

D3V® je holekalciferol, pridobljen iz 100-odstotno gensko nemodificiranih alg. Kljub temu, da je 100% rastlinskega izvora ima identično kemično sestavo kot tisti živalskega izvora – NMR* in drugi testi so pokazali, da je kemijsko enak vitaminu D3 (holekalciferolu), pridobljenemu iz živalskih virov, vključno z lanolinom.
*NMR test: gre za analitično kemijsko tehniko, ki se uporablja pri nadzoru kakovosti in pri raziskavah za določanje vsebnosti in čistosti vzorca ter njegove molekularne strukture. Ugotavlja sestavo izdelka na molekularni ravni.

Vitamin D3V® je primeren za vegane, vegetarijance in prehranske izdelke »Green Dot food«. Ponuja 100% trajnosten in sledljiv proces od začetka do konca dobavne verige s popolnim nadzorom kakovosti in čistosti. V nasprotju z ovčjo volno v tem postopku ne uporabljajo pesticidov, zato je vsebnost pesticidov nična.

K2VITAL® DELTA je edini vitamin K2, ki je dvakrat enkapsuliran. Je patentirana rešitev za izjemno stabilnost vitamina K2.

V podjetju Kappa Bioscience AS so leta 2012 odkrili, da se vitamin K2 ob prisotnosti mineralov razgradi. To ni dobro, če se z njimi meša (velikokrat v prehranskih dopolnilih multivitaminov in mineralov). K2 se pogosto kombinira s kalcijem ali magnezijem. Težava je v tem, da vitamin K2 v stiku z drugimi minerali ni naravno stabilen. Zato so ustvarili posebne kroglice z dvojno prevleko, ki imajo dolgo življenjsko dobo, kar vitaminu K2 podaljša rok trajanja in uporabnosti.

Danes se Kappa Bioscience AS lahko pohvali s tem, da so pred desetimi leti patentirali K2VITAL® DELTA in, da je danes, 400 testov pozneje, K2VITAL® DELTA še vedno oblika, ki jo podjetja uporabljajo, kadar potrebujejo stabilne in učinkovite izdelke, ki združujejo K2 in minerale. Je prvi, dvakrat enkapsulirani vitamin K2, zagotavlja popolno stabilnost v vsakem okolju.

Proizvajalec Veri-te™ je Evolva, švicarsko podjetje, ki navdušeno združuje biokemične postopke iz narave s sodobnimi in trajnostnimi proizvodnimi metodami. Za proizvodnjo Veri-te™ resveratrola uporabljajo postopek fermentacije kvasovk, pri katerem pekovski kvas proizvaja čisti resveratrol. Ta resveratrol je kemijsko popolnoma enak naravnemu resveratrolu iz japonskega dresnika (Polygonum cuspidatum), vendar brez nečistoč, ki so v tej rastlini. Druga prednost proizvodnje s fermentacijo kvasovk je, da končni izdelek vsebuje več kot 98% čistega trans-resveratrola. 

Precejšnja količina resveratrola, ki se danes prodaja na trgu, je resveratrol kitajskega izvora, pridobljen iz rastline japonski klobučnjak (Polygonum). Glede na izvor resveratrola, pridobljenega iz japonskega klobučnjaka, obstaja resno tveganje, da so ti izdelki onesnaženi s PAH (policiklični aromatski ogljikovodiki). Testiranja za kontrolo onesnaževalcev pa so navadno draga in zapletena, zato jih večina proizvajalcev ne izvaja.

Družba Evolva je zavezana izvajanju kliničnih preskušanj in raziskovalnih študij za nadaljnje razumevanje koristi resveratrola. Z Veri-te™ resveratrolom je bilo izvedenih več študij, ki so vključevale različne skupine ljudi, v prihodnosti pa jih je načrtovanih še več. Veri-te™ resveratrol je zato odlična in zaupanja vredna izbira.

Prednosti Veri-te™ resveratrola

ČISTO: več kot 98% čistost, brez vonja, belkaste barve.

VARNO: brez onesnaževalcev (kot so emodin in policiklični aromatski ogljikovodiki).

ZANESLJIVO: Proizvedeno v metričnih tonah z doslednim serijskim postopkom in sledljivostjo.

Microbiol Trio Vitals vsebuje 3 milijarde živih bakterij: Lactobacillus acidophilus, LA-5®, Bifidobacterium lactis, BB-12® in Lactobacillus rhamnosus GG, LGG®. 

Izdelalo jih je podjetje CHR HANSEN, kar je zagotovilo, da so najučinkovitejši sevi na trgu.

Podjetje Chr. Hansen je lastnik ene največjih zbirk bakterij na svetu, ki šteje skoraj 40.000 sevov. To je izjemno močna mikrobna platforma, na podlagi katere odkrivajo nove seve in encime, razvijajo optimalne kulture ter jih nadgrajujejo za proizvodnjo v večjih količinah. Bakterije redno pregledujejo in izboljšujejo, ker je njihov moto odličnost za zadostitev posebnih zahtev na področju hrane, prehranskih dopolnil, varstva rastlin in celo živalske krme.

Vse njihove rešitve temeljijo na močnih znanstvenih raziskavah in razvoju, kar zagotavlja najvišjo kakovost in učinkovitost izdelkov, ki jih dajo na trg. 

Chr. Hansen z mikrobnimi rešitvami spodbuja pozitivne spremembe. Že več kot 145 let si prizadevajo omogočiti trajnostno kmetijstvo, boljšo hrano in bolj zdravo življenje za ljudi po vsem svetu.

V skladu s potrebami strank in svetovnimi trendi, moč dobrih bakterij uporabljajo z namenom, da bi se odzvali na globalne izzive, kot so zavržena hrana, globalno zdravje ter prekomerna uporaba antibiotikov in pesticidov.

So eno najbolj trajnostnih podjetij na svetu. Njihov namen – gojiti boljši svet – temelji na njihovi dediščini inovacij in radovednosti za pionirsko znanost, ki je v središču vsega, kar počnejo. 

Trajnostne rešitve za globalne potrošnike

Družbena odgovornost je sestavni del vizije podjetja Chr. Hansen. O sebi pravijo: »Prizadevamo si za izboljšanje hrane in zdravja za sedanje in prihodnje generacije. Že več kot 145 let je naše poslovanje trdno zasidrano v spoštovanju okolja, naše naravne rešitve pa pomagajo zadovoljiti povpraševanje naraščajočega prebivalstva po zdravih, varnih in hranljivih izdelkih. 

Kot svetovni pionir smo zavezani k reševanju globalnih izzivov, zato se naša trajnostna strategija vrti okoli treh ciljev trajnostnega razvoja ZN: boljše kmetovanje, manj odpadkov in dobro zdravje. Več kot 80 % naših prihodkov dejansko prispeva k uresničevanju globalnih ciljev ZN.«

Priznano kot eno najbolj trajnostnih podjetij na svetu

Chr. Hansen je že šest let zapored (2018-2023) uvrščen na seznam 100 najbolj trajnostnih podjetij na svetu organizacije Corporate Knights. Uvrstitev na seznam so utrdili v letih 2019, 2020 in 2022, ko so se uvrstili na prvo, drugo in drugo mesto. Leta 2023 so bili uvrščeni na 18. mesto.

»Vključitev na seznam Global 100 je velik poklon vsemu trdemu delu, ki ga vsakodnevno vlagamo v naša prizadevanja za trajnost, v okviru našega globalnega poslovanja, in rezultat naših številnih partnerstev v sodelovanju z našimi strankami. Naše tehnologije in inovacije, ki spodbujajo trajnostni razvoj, podpirajo naše stranke in industrijo v smeri bolj trajnostnega prehranskega sistema. Verjamemo, da je trajnostna prihodnost dosegljiva, če bomo še naprej razvijali biološke in inovativne rešitve za prihodnje generacije.«, je povedal njihov predstavnik ob uvrstitvi na seznam najboljših. 

Tolerase® G ali prolil-oligopeptidaza, je edini prehranski encim, za katerega je znanstveno dokazano, da pomaga razgraditi gluten v želodcu. Zaradi svojih edinstvenih lastnosti, na gluten občutljivim potrošnikom, ki se prehranjujejo brez glutena, daje več svobode, saj jim ni treba skrbeti, da bi jim po naključju zaužiti gluten povzročil težave.

Tolerase® G podpirajo regulativni organi v ZDA, Evropski uniji, Kanadi, Avstraliji in Novi Zelandiji. Zaščiten je kot intelektualna lastnina in edinstveno učinkovit encim za prebavo glutena v želodcu:

 • stabilen in aktiven pri nizkem pH v želodcu,
 • odporen na prebavo, kjer je vključen pepsin,
 • znanstveno dokazano bolj učinkovit od vseh ostalih na trgu,
 • mikrogranulirana oblika, idealna za pripravek v kapsuli ali tableti,
 • proizvedeno v EU.

Tolerase® G je edini encim, za katerega je znanstveno dokazano, da učinkovito razgrajuje gluten – razgrajuje specifične imunogene dele v glutenu. V primerjavi z drugimi encimi, ki se uporabljajo v prehranskih dopolnilih, je veliko bolj učinkovit. 

Gluten, beljakovinski kompleks, ki ga najdemo npr. v pšenici, ječmenu in rži, daje kruhu in drugim žitnim izdelkom obliko, trdnost in teksturo. Gluten je težko prebavljiva beljakovina, saj vsebuje veliko aminokisline prolin. Človeško telo ne more učinkovito razgraditi beljakovin, bogatih s prolinom, zato so nekateri ljudje občutljivi na gluten v prehrani.

Ker je gluten prisoten v številnih različnih živilih, je upoštevanje brezglutenske diete težavno. Tudi pri brezglutenski dieti obstaja tveganje nenamernega vnosa glutena. Zato je bil razvit sistem Tolerase® G.

Edinstvena pot za učinkovito delovanje prebavil

Encimi imajo pomembno vlogo pri delovanju mikrobioma. So bistveni katalizatorji, ki pomagajo razgraditi iz hrane pridobljene maščobe, ogljikove hidrate in beljakovine v snovi, ki jih telo lahko uporabi. Različni encimi opravljajo različne funkcije, vsak od njih pa ima pomembno vlogo za dobro delovanje mikrobioma. 

BioCore® Optimum Complete so encimi za prebavo beljakovin, ogljikovih hidratov, maščob in laktoze. Njihov proizvajalec, Deerland Probiotics & Enzymes, je svetovno priznan ponudnik, ki uporablja posebno encimsko tehnologijo za izdelavo svojih produktov. Je tudi ponosni lastnik 12 blagovnih znamk izdelkov. Svoje vrhunsko strokovno znanje na področju dobrega počutja mikrobov uporablja pri raziskavah encimov in nenehno razvija nove in inovativne, klinično dokazane encimske rešitve, ki zagotavljajo izjemno učinkovite produkte.

Zakaj jemati prebavne encime?

Pomoč pri prebavi
Beljakovine, ogljikovi hidrati in mlečni izdelki se z encimi učinkoviteje prebavljajo.

Izboljšave prebave
Ljudem, ki so občutljivi na gluten in mlečne izdelke, koristi vključitev posebnih encimov v prehrano.

Razpoložljivost hranil
Encimi pomagajo pri prebavi, zato so hranila telesu bolj dostopna za uporabo kot gorivo ter za obnovo in razvoj celic.

MSM (metilsulfonilmetan), znan tudi kot dimetil sulfon (DMSO2) in metil sulfon, je organska spojina, ki vsebuje žveplo in je bistvena za optimalno delovanje telesa. Brez zadostne količine žvepla MSM telo ne more vzdrževati ustrezne ravni homeostaze. OptiMSM si je pridobil sloves najčistejšega, najvarnejšega in najbolj doslednega MSM na svetu.

Bergstrom Nutrition je vodilni svetovni proizvajalec MSM (metilsulfonilmetana). OptiMSM® je izjemno čista blagovna znamka in edini MSM, ki je označen kot GRAS. OptiMSM® je rezultat patentiranega štiristopenjskega postopka destilacije, ki zagotavlja optimalno čistost, kakovost in doslednost, zato si je pridobil sloves najčistejšega in najbolj zaupanja vrednega MSM na svetu. OptiMSM® se proizvaja izključno v ZDA, v posebnem obratu, ki je skladen s cGMP, registriran po standardu ISO in ima certifikat FSSC22000, ter je podprt s testiranjem tretje osebe, ki zagotavlja nujno sledljivost.

OptiMSM® ima certifikata košer in halal, ni gensko spremenjen, ne vsebuje glutena in je veganski. Poleg tega je registriran pri Informed-Sport, globalno priznanem programu zagotavljanja kakovosti izdelkov športne prehrane in dobaviteljev v industriji športne prehrane, ki neodvisno testira prehranska dopolnila na številne snovi s seznama prepovedanih snovi Svetovne protidopinške agencije (WADA).

Bergstrom Nutrition nenehno spodbuja raziskave za odkrivanje novih možnosti uporabe MSM. Trenutne študije temeljijo na koristih MSM za podporo sklepov in se širijo na nego kože, okrevanje po vadbi, športno prehrano, vnetja in podporo zdravemu staranju.

GlucosaGreen® je prvi komercialno dostopni glukozamin na svetu, proizveden z revolucionarno tehnologijo neposredne fermentacije. Izdelan je iz koruze, zato ga lahko brez skrbi jemljejo tudi tisti, ki so alergični na školjke. Je najboljši veganski glukozaminski dodatek na trgu in je popolnoma prijazen za tiste s košer prehrano. Telo oskrbuje z življenjsko pomembnim naravnim glukozaminom.

Ključna prednost Glucosagreen® je v tem, da je glukozamin, proizveden z uporabo inovativne tehnologije, enake kakovosti kot glukozamin iz školjk. Dodatna velika prednost je ta, da postopek proizvodnje ne povzroča škodljivih vplivov na okolje. Za proizvodnjo glukozamina iz školjk je namreč potrebna velika količina nevarnih kemikalij, pri čemer nastajajo velike količine strupenih odpadnih voda.

Ta inovativna tehnologija rešuje številne izzive, ki so značilni za proizvodnjo hitina, pridobljenega iz školjk:

 • dostopnost surovin,
 • zaskrbljenost potrošnikov glede alergenov,
 • onesnaževanje okolja zaradi postopka pridobivanja hitina iz lupinarjev.

Postopek pridobivanja GlucosaGreen® je pregleden, popolnoma sledljiv ter stroškovno učinkovit. Z njim se pridobiva trajnostno proizveden in učinkovit glukozamin.

Namesto školjk je izhodiščna surovina glukoza. Glukoza je pridobljena iz lahko dostopnega rastlinskega vira, koruze, ki ni gensko spremenjena. S pomočjo fermentacije se pretvori v glukozamin GlucosaGreen®.

Ester-C® je kalcijev askorbat, ki je bil odkrit v zgodnjih 80. letih prejšnjega stoletja, ko se je njegov izumitelj, vedno radoveden zdravnik in znanstvenik, podal na pot iskanja prvega želodcu prijaznega vitamina C. 

Po številnih raziskavah je Ester-C® zaradi svoje odlične podpore imunskemu sistemu postal znan kot “boljši vitamin C®”.

Klinične študije kažejo, da Ester-C® povečuje raven vitamina C v belih krvničkah, ki so bistveni del imunskega sistema. To pomeni, da Ester-C® ostane v telesu dlje kot običajni vitamin C, in sicer do 24 ur. Razlog za to so naravno prisotni metaboliti v tej formuli, drobne molekule, ki upravljajo presnovo.

Ester-C® je zasnovan tako, da ni kisel, kar pomeni, da ima nevtralen pH in je zato lažji za želodec.

Kako se naša prehranska dopolnila razlikujejo od drugih?

Naša prehranska dopolnilia imajo dokazano učinkovite sestavine.
Proizvajalci so jih zaščitili z registracijo blagovnih znamk in patenti.
Vsebujejo aktivne oblike vitaminov, kelatne oblike mineralov in
naravne izvlečke rastlin, ki so standardizirani.

Ponujamo tudi posebno linijo izdelkov za vrhunske športnike, ki imajo NZVT certifikat.
Le-ta zagotavlja, da prehranska dopolnila ne vsebujejo nobene dopinške substance. 

Da navedeno drži, potrjujejo terapevti iz Nizozemske, Švice, Avstrije in Nemčije, ki že več kot trideset let s prehranskimi dopolnili, ki so v naši ponudbi, pri svojih strankah dosegajo izjemne rezultate. Priporoča jih celo izumitelj bioresonančnega aparata Trikombin.

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.