Klorela, spirulina, klamatske (AFA) alge – katero uporabiti kdaj?

Alge - Vitals, BIOMA

Kako naj se znajdem med vsemi algami, ki so na voljo? Kako naj vem katero uporabti?

Kdaj ena, kdaj druga? Je sploh kakšna razlika?

V tem članku bom poskusil podati odgovore na ta vprašanja.

KLAMATSKE ALGE

Klamatske alge so ena najstarejših oblik življenja na Zemlji. So cianobakterije, ki rastejo le v najčistejših jezerih in jim tudi čas ni prišel do živega – niti podnebne spremembe, niti radioaktivno sevanje jim ni škodovalo. Ohranile so popolno celično strukturo, ki je lahko prebavljiva.

Vsebujejo zelo široko paleto mineralov in beljakovin, med njimi esencialne amiokisline, ki jih človeško telo ne more samo sintetizirati.

Poleg njih vsebujejo tudi vitamine, predvsem B12, ki je najpomembnejši za nastajanje krvi (hematopoezo) ter pigmente. Veliko je klorofila, ki je odličen biostimulator in sodeluje pri nastajanju krvi. Drugi pigment je beta-karoten, med drugim imunostimulator in antioksidant, kar pomeni, da povečuje odpornost organizma.

Klamatske alge imajo maščobne kisline Omega-3 in Omega-6 v idealnem razmeju (3:1).

Vsebujejo PEA – feniletilamin (aktivacija prenosa dopamina v možganih) in AFA-fitocianin (protivnetno delovanje).

Zanimiv podatek je, da se je radioaktivnost pri černobilskih otrocih, ki so jemali klamatske alge zmanjševala enkrat hitreje kot pri tistih, ki klamatskih alg niso jemali.

Priporočajo, da se klamatske alge uživajo za krepitev imunskega sistema, lažje premagovanje stresa, za krepitev črevesne mikroflore in posledično izboljševanje prebave, za izboljšavo razmerja med dobrim in slabim holesterolom ter za hrano telesnim celicam.

Klamatske (AFA) alge za krepitev imunskega sistema Klamatske alge za boljšo prebavo AFA alge za premagovanje stresa

KLORELA (CHLORELLA)

Alge Chlorella so enocelične zelene alge in so ene najstarejših znanih rastlin z jedrom celice. Čeprav gre za majhno rastlino, vsebuje veliko sestavin: poleg številnih beljakovin, med katerimi so vse esencialne aminokisline, vsebuje nenasičene maščobne kisline, vitamine, minerale, elemente v sledovih in veliko klorofila. Dodatna prednost je, da ima bogato in uravnoteženo strukturo.

Klorela je svoje ime dobila prav zaradi tega, ker med rastlinami vsebuje največ klorofila na gram. Klorofil podpira čiščenje in optimalno delovanje jeter, zato se klorela priporoča za čiščenje oz. razstrupljanje telesa. Izjemno učinkovita je pri odstranjevanju težkih kovin in drugih toksinov.

Klorela ohranja telo v kondiciji saj vzdržuje pravilno delovanje žil in srca, pomaga povečati rast koristnih črevesnih mikroorganizmov in vzdrževati normalno delovanje debelega črevesja.

Številne raziskave dokazujejo, da klorela pomaga nevtralizirati strupene snovi, ki se nalagajo v telesu zaradi onesnaženega okolja in nekakovostne hrane, ter pri izločanju le-teh.

Klorelo uporabite pri razstrupljanju Chlorella vzdržuje pravilno delovanje žil in srca Alga klorela pomaga nevtralizirati in izločiti strupene snovi

SPIRULINA

Alge spirulina je Svetovna zdravstvena organizacija označila kot hrano prihodnosti saj poleg uravnotežene strukture vsebuje izjemno visoke količine antioksidantov (več kot 5 obrokov zelenjave skupaj) ter železo in jod, ki ju človek ne more sintetizirati sam.

Vsebuje protein fikocianin, ki ima protivnetno delovanje, zmanjšuje alergijski odziv in zmanjša prepustnost črevesja.

Podpira delovanje ščitnice saj ima glavno vlogo pri proizvodnji hormonov ščitnice tiroksina T4 in trijodtironina T3. Izrazito pomanjkanje joda povzroči hipotirozo. Ker so ščitnični hormoni nujno potrebni za presnovo skoraj vsake celice v telesu, lahko pomanjkanje joda povzroči resne presnovne in razvojne motnje.

Spirulino priporočajo za podporo normalnemu delovanju mišic, srca in kosti, kot zaščito pred virusi (npr. herpes in gripa), pri uravnavanju nivoja glukoze v krvi in izboljšanju stanja lipidov pri bolnikih diabetesa tipa 2 ter kot podporo pri zmanjševanju telesne teže.

Če spirulino primerjamo z drugimi živili lahko vidimo, da je ta alga edinstven vir hranil in vitaminov.

Spirulina podpira delovanje ščitnice Spirulina podpira delovanje mišic in kosti Spirulina za podporo zmanjševanju telesne teže

Klamatske alge (ali AFA alge), klorela in spirulina imajo podobno sestavo. Razlika med njimi je v količini vitaminov, amiokislin, mineralov in nekaterih drugih elementov, zato jih priporočajo v različne namene. Pri nakupu bodite pozorni, da poznate vir izvora. Natančno preberite navodila in sestavo na embalaži, če je možno, preverite proizvajalca ali uvoznika. Pri algah je namreč zelo pomembno kje so gojene saj v primeru, da na izhajajo iz zelo čistega okolja, nase vežejo toksine in druge onesnaževalce. Tako v telo vnašajo vse kar vsebujejo.

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.