Domov

 > 

 > 

Vitamin K2 + D3, 60 kapsul

Vitamin K2 + D3, 60 kapsul

Normalno strjevanje krvi.*
Ohranjanje zdravih kosti.*
Normalne ravni kalcija v krvi.*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

 • idealen duo z močnim sinergijskim učinkom
 • izjemno stabilen vitamin K – K2Vital® Delta
 • vrhunska oblika vitamina D3 – vitamin D3V®
 • le najnujnejša polnila iz naravnih virov
 • primerno za vegane in vegetarijance
 • pakiranje zadostuje za 30 do 60 dni
 • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
 • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
 • priporočajo ga številni terapevti

28,95 

Na zalogi

Opis

Kombinacija vitamina K2 in D3 v enem prehranskem dopolnilu je vse bolj priljubljena zaradi naraščajočega števila znanstvenih dokazov, ki razkrivajo njuno pomembno vlogo o vplivu na telo. Vitamina imata sinergijski učinek in njune presnovne funkcije se prekrivajo. 

Mešanica obeh vitaminov v izdelku Vitamin K2 + D3 Vitals je še posebej učinkovita saj vsebuje izjemno stabilen vitamin K – K2Vital® Delta ter vrhunsko obliko vitamina D3 – vitamin D3V® in presega običajna prehranska dopolnila.

Dodatne informacije

Kako delujeta vitamina K in D?

Vitamin D spodbuja nastajanje beljakovin, ki so odvisne od vitamina K. Za aktivacijo (karboksilacijo) teh beljakovin je potreben vitamin K kot koencim. Gre za tako imenovane beljakovine Gla, pri katerih se glutaminska kislina (Glu) v nekaterih beljakovinah pretvori v γ-karboksiglutaminsko kislino (Gla). 

Karboksilacija je bistvena za večino funkcij teh beljakovin. 

Dva pomembna primera beljakovin Gla sta osteokalcin (1) in matrični protein Gla (MGP)(2). Te karboksilirane beljakovine Gla imajo skupno značilnost, da vežejo kalcij. Na ta način vitamin K in vitamin D zagotavljata, da kalcij pride na prava mesta v telesu (slika 1). 

Kako se kalcij absorbira v kosti?

 1. Vitamin D3 stimulira produkcijo osteokalcina** in MGP***.  
 2. Vitamin K2 aktivira (karboksilira) osteokalcin in MGP. 
 3. Osteokalcin in MGP se vežeta na kalcij.
 4. Aktivirani osteokalcin ima vlogo pri absorpciji kalcija v kosti.
 5. Aktivirani MGP se nahaja v žilni steni in pomaga kalciju priti na pravo mesto.

** Osteokalcin je beljakovinski hormon, ki ga proizvajajo osteoblasti, celice, ki gradijo kosti. Osteokalcin veže kalcij v kosti in prispeva k vzdrževanju ter obnovi kostnega tkiva. *** MGP (matrični protein GLA) je od vitamina K2 odvisen protein, ki se veže na kalcij.

Vrhunski obliki vitaminov K in D

Vitamin K1 se večinoma absorbira v jetrih in je odgovoren za aktivacijo faktorjev strjevanja krvi medtem, ko se vitamin K2 uporablja tudi za aktivacijo drugih beljakovin, odvisnih od vitamina K (kot sta osteokalcin in MGP). 

Vitamin K2 (ali “menakinon”) je na voljo v več oblikah, med katerimi so najbolj znane MK-4, MK-7, MK-8 in MK-9. 

Po sedanjih znanstvenih dognanjih je menakinon-7 (MK-7) najučinkovitejša oblika vitamina K2. MK-7 se zelo dobro absorbira in zaradi svoje dolge razpolovne dobe zelo dolgo ostaja v telesu, kjer ima koencimski učinek. 

Najpogostejši obliki vitamina D (kalciferola) sta vitamin D2 (ergokalciferol) in vitamin D3 (holekalciferol). Ergokalciferol je rastlinska oblika, medtem ko holekalciferol prihaja iz živalskih virov, vendar ga tudi ljudje proizvajajo predvsem v koži pod vplivom sončne svetlobe. 

Ti obliki vitamina D se v jetrih pretvorita v metabolit kalcidiol (25-hidroksivitamin D), ki se v ledvicah ter drugih celicah in tkivih po potrebi pretvori v biološko aktivni hormon kalcitriol (1,25-dihidroksivitamin D). 

Vitamin D3 se je izkazal za učinkovitejšega od vitamina D2 pri povečanju kalcidiola in sčasoma kalcitriola v krvi.

K2Vital® Delta podjetja Kappa Bioscience

Vitamin K2 je znan po svoji nestabilnosti, še posebej v kombinaciji z minerali, kot sta kalcij in magnezij, ter nekaterimi polnili, kar lahko vodi v hitro zmanjšanje vsebnosti vitamina K2 v izdelku. To pa ni sprejemljivo, saj želimo, da je prehransko dopolnilo enake kakovosti ves čas njegove uporabnosti.

K2Vital® Delta, ki ga proizvaja podjetje Kappa Bioscience, predstavlja inovativen pristop za zagotavljanje stabilnosti vitamina K2. S patentiranim postopkom mikroinkapsulacije je poskrbelo za popolno zaščito vitamina K2, kar zagotavlja njegovo stabilnost tudi v izdelkih, ki vsebujejo “agresivne” mineralne spojine.  

Po obsežnih testih stabilnosti različnih surovin vitamina K2 in v različnih sestavah je podjetje Vitals izbralo K2Vital® Delta kot najboljšo surovino za vitamin K2, ki ga uporablja v vseh svojih prehranskih dopolnilih.

Dovoljene zdravstvene trditve

Vitamin K
Prispeva k normalnemu strjevanju krvi, ohranjanju zdravih kosti.
Vitamin D
Prispeva k normalni absorbciji/uporabi kalcija in fosforja, normalni ravni kalcija v krvi, ohranjanju zdravih kosti in zob, delovanju mišic, delovanju imunskega sistema.
Ima vlogo pri delitvi celic.

Sestavine in navodila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 kapsula / 2 kapsuli: 

SestavinaKoličinaPDV*
Vitamin K2 (menakinon-7, K2Vital® Delta)90 μg / 180 μg120 % / 240 %
Vitamin D3 (holekalciferol iz alg)25 μg / 50 μg 500 % / 1000 %

*PDV – priporočen dnevni vnos

K2Vital® in logotip sta registrirani blagovni znamki družbe Kappa Bioscience AS.
K2Vital® Delta je patentirana tehnologija mikroenkapsulacije, ki se uporablja po licenci družbe Kappa Bioscience AS.
Vitamin D3V® je registrirana blagovna znamka podjetja ProTecNutra Ltd.

Sestavine: riževa moka (Oryza sativa), vegetarijanska kapsula (Pululan iz fermentiranega škroba manioke), vitamin K2, vitamin D3. 

Navodilo za uporabo: Vzemite 1 do 2 kapsuli na dan z vodo ob (mastnem) obroku. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 30 do 60 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom. Ker izdelek vsebuje vitamin K, ni primeren za sočasno uporabo z derivati kumarina (antikoagulanti, kot sta acenokumarol in fenprokumon). Ta zdravila so znana tudi kot antagonisti vitamina K, njihova učinkovitost pa se zmanjša z jemanjem vitamina K s prehrano in dodatki.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.