Domov

 > 

 > 

Vitamin K2 90 μg, 60 kapsul

Vitamin K2 90 μg, 60 kapsul

Normalno strjevanje krvi.*
Ohranjanje zdravih kosti.*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

 • K2 v najboljši obliki, menakinon-7 (MK-7)
 • visoko stabilen vitamin K – K2Vital® Delta
 • izjemno čist in v ustreznih odmerkih
 • le najnujnejša polnila iz naravnih virov
 • primerno za vegane in vegetarijance
 • pakiranje zadostuje za 30 do 60 dni
 • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
 • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
 • priporočajo ga številni terapevti

26,95 

Na zalogi

Opis

Vitamin K2 90 Vitals vsebuje 90 μg vitamina K2 v obliki menakinona-7 (MK-7). 

Vitamin K2, imenovan tudi menakinon (skrajšano MK), se pojavlja v različnih oblikah, med katerimi so najbolj znane MK-4, MK-7, MK-8 in MK-9. Številka, navedena za “MK”, pomeni dolžino stranske verige v molekuli.

Po najnovejših znanstvenih dognanjih je menakinon-7 (MK-7) najučinkovitejša oblika vitamina K2. MK-7 se zelo dobro absorbira in zaradi dolgega razpolovnega časa ostane v telesu zelo dolgo učinkovit. Zato lahko MK-7 za doseganje optimalnega učinka dajemo v razmeroma majhnih odmerkih.

Dodatne informacije

K2Vital® Delta podjetja Kappa Bioscience

Vitamin K2 je znan po svoji visoki nestabilnosti. V kombinaciji z minerali ali nekaterimi polnili lahko vsebnost vitamina K2 v izdelku hitro pade. To seveda ni zaželjeno saj mora imeti prehransko dopolnilo enako vsebnost sestavin cel čas uporabe.

Norveški proizvajalec Kappa Bioscience je razvil visoko stabilno obliko vitamina K2, ki je zaščitena pred zunanjimi vplivi. S patentiranim postopkom mikroenkapsulacije je K2 v celoti zaščiten, kar zagotavlja njegovo stabilnost tudi v izdelkih, ki vsebujejo mineralne spojine. 

Po obsežnih testih stabilnosti različnih surovin vitamina K2 in v različnih sestavah je podjetje Vitals izbralo K2Vital® Delta kot najboljšo surovino za vitamin K2, ki ga uporablja v vseh svojih prehranskih dopolnilih.

Trans oblika v primerjavi s cis obliko

MK-7 je na voljo v dveh oblikah (izomerih): v naravni trans obliki in v sintetični cis obliki. 

Telo lahko uporabi le naravno trans obliko, ki jo najdemo tudi v hrani. Zato znanstveniki menijo, da je trans oblika edina biološko razpoložljiva oblika MK-7 saj se cis oblika ne pojavlja v naravi in ni učinkovita. V določenih okoliščinah lahko celo po nepotrebnem obremenjuje telo. Vitamin K2 90 Vitals vsebuje več kot 99,7% naravne trans oblike.

Viri vitamina K2

MK-7 proizvajajo nekatere bakterije med fermentacijo. Naravno je prisoten v japonski jedi iz fermentirane soje Nattō. Nattō ima močan in značilen okus, zato v zahodni kuhinji ni preveč priljubljen. Drugi menakinoni, kot sta MK-8 in MK-9, se nahajajo v manjših količinah predvsem v skuti in trdem siru.

Delovanje vitamina K

Najbolj znana funkcija vitamina K v telesu je njegov prispevek k normalnemu strjevanju krvi. Vitamin K aktivira nekatere od vitamina K odvisne dejavnike strjevanja krvi, ki zagotavljajo optimalno strjevanje krvi, tj. niti premočno niti prešibko. Prav tako prispeva k ohranjanju zdravih kosti z absorpcijo kalcija vanje. 

Vitamin K je nujno potreben kot koencim za karboksilacijo (aktivacijo) nekaterih proteinov Gla, pri čemer se glutaminska kislina (Glu) pretvori v γ-karboksiglutaminsko kislino (Gla). Karboksilacija je bistvena za večino funkcij teh beljakovin. Primera pomembnih proteinov Gla sta osteokalcin in matrični protein Gla (MGP). Skupna značilnost teh karboksiliranih, od vitamina K odvisnih proteinov Gla je njihova sposobnost vezave kalcija.

 1. Osteokalcin: (znan tudi kot “kostni protein Gla”) je od vitamina K odvisen protein, ki se tvori v kostnem in zobnem tkivu ter uravnava njegovo mineralizacijo.
 2. Matrični protein Gla: od vitamina K odvisen protein, ki se tvori v večini mehkih tkiv, kot so krvne žile, hrustanec, ledvice, pljuča in vranica ter v kostnem tkivu. MGP (tako kot osteokalcin in drugi Gla proteini) ima lastnost vezave kalcija.

Dovoljene zdravstvene trditve

Vitamin K
Prispeva k normalnemu strjevanju krvi, ohranjanju zdravih kosti.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 kapsula / 2 kapsuli: 

SestavinaKoličinaPDV*
Vitamin K2 (menakinon-7, K2Vital® Delta)90 μg /180 μg120 % / 240 %

*PDV – priporočen dnevni vnos

K2Vital® in logotip sta registrirani blagovni znamki družbe Kappa Bioscience AS.
K2Vital® Delta je patentirana tehnologija mikroenkapsulacije, ki se uporablja po licenci družbe Kappa Bioscience AS.

Sestavine: riževa moka (Oryza sativa), vegetarijanska kapsula (Pululan iz fermentiranega škroba manioke), vitamin K2. 

Navodilo za uporabo: Vzemite 1 do 2 kapsuli na dan z vodo ob (mastnem) obroku. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 30 do 60 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom. Ker izdelek vsebuje vitamin K, ni primeren za sočasno uporabo z derivati kumarina (antikoagulanti, kot sta acenokumarol in fenprokumon). Ta zdravila so znana tudi kot antagonisti vitamina K, njihova učinkovitost pa se zmanjša z jemanjem vitamina K s prehrano in dodatki.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.