Domov

 > 

 > 

Vitamin E-8, 60 mehkih kapsul

Vitamin E-8, 60 mehkih kapsul

Zaščita celic pred oksidativnim stresom.*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

 • vsebuje vseh 8 oblik vitamina E
 • je edinstven, popoln kompleks
 • le najboljše naravne oblike (brez sintetičnega vitamina E)
 • z visokim odmerkom gama-tokoferola in tokotrienolov
 • v posebni tekoči kapsuli na rastlinski osnovi
 • le najnujnejša polnila iz naravnih virov
 • primerno za vegane in vegetarijance
 • pakiranje zadostuje za 60 dni
 • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
 • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
 • priporočajo ga številni terapevti

45,95 

Na zalogi

Opis

Vitamin E-8 Vitals se uvršča med edinstvene izdelke zaradi svoje sestave, saj vsebuje vseh osem oblik vitamina E (tokoferole in tokotrienole). Je popoln, uravnotežen kompleks vitamina E vrhunske kakovosti. 

Narejen je iz visoko absorpcijskih sestavin, ki izpolnjujejo najvišje standarde čistosti. 

Mehka kapsula ni iz goveje želatine, kot je to običajno, ampak je vitamin E v rastlinski kapsuli iz hidroksipropilmetilceluloze (HPMC). Te kapsule so posebej razvite za tekočine, zato niso popolnoma napolnjene. Primerno za vegane.

Dodatne informacije

Tokoferoli in tokotrienoli

Vitamin E je esencialno, v maščobi topno hranilo, sestavljeno iz družine štirih tokoferolov (alfa, beta, gama, delta) in štirih tokotrienolov (alfa, beta, gama, delta). Tokotrienoli se od tokoferolov razlikujejo po tem, da imajo nenasičene stranske verige s tremi dvojnimi vezmi. Tokoferoli imajo nasičene stranske verige brez dvojnih vezi. 

Vitamin E se v hrani nahaja v vseh teh osmih oblikah. V prehranskih dopolnilih pa se običajno uporablja le alfa-tokoferol. 

Vendar številne novejše raziskave kažejo, da imajo tudi druge oblike vitamina E (npr. gama-tokoferol in tokotrienoli) pomembno vlogo pri ohranjanju dobrega zdravja in imajo medsebojno sinergijski učinek. 

Na podlagi teh spoznanj je bil razvit edinstveni kompleks vitamina E, ki vsebuje vseh osem oblik vitamina E. To zagotavlja celovitost in optimalno izkoristek tega pomembnega vitamina.

Naravni in sintetični vitamin E

Naravne oblike vitamina E so običajno bolj učinkovite od sintetičnih oblik, ki se včasih uporabljajo v prehranskih dopolnilih. Sintetični dl-alfa-tokoferol ali all-rac-alfa-tokoferol niso tako učinkoviti kot naravne oblike, zato je pri izbiri prehranskega dopolnila pomembno, da se odločite za tista, ki vsebujejo izključno naravne oblike vitamina E.

Naravne oblike vitamina E so prepoznavne po predponi “d-” (npr. d-alfa-tokoferol) ali “RRR-” (npr. RRR-alfa-tokoferol). Vitamin E-8 Vitals je primer takšnega dopolnila, saj vsebuje samo naravne oblike vitamina E, ki zagotavljajo največjo učinkovitost in biološko uporabnost.

Zakaj vitamin E?

Glavna funkcija vitamina E v telesu je zaščita celic in tkiv pred oksidativnimi poškodbami. V današnjem svetu smo izpostavljeni številnim nezaželenim zunanjim vplivom, kot so prekomerno UV-sevanje sončne svetlobe in onesnaženost okolja, ki lahko poškodujejo celice in tkiva. Zato je podpora celičnemu imunskemu sistemu ključnega pomena. Vitamin E deluje kot antioksidant in pomaga odstranjevati proste radikale, s čimer prispeva k ohranjanju zdravih celic in tkiv.

Posebna veganska kapsula

Kapsula, v kateri je vsebovan vitamin E, je posebna veganska različica standardne rastlinske kapsule. V postopku proizvodnje se obe polovici kapsule, potem ko sta napolnjeni z aktivno sestavino, zlepita s celuloznim gelom. Ta inovativni postopek omogoča, da kapsula zadrži tudi tekoče sestavine, kar je običajno težko doseči. Pri običajnih vegetarijanskih kapsulah sta obe polovici ohlapno stisnjeni skupaj, kar omejuje njihovo sposobnost zadrževanja tekočih sestavin (taka kapsula lahko zadrži le sestavine v prahu).

Dodatna prednost uporabe teh kapsul je, da so primerne tudi za vegane, saj ne vsebujejo želatine, ki je običajno pridobljena iz živalskih virov. To omogoča dostopnost prehranskega dopolnila tudi tistim, ki se držijo veganske prehrane.

Dovoljene zdravstvene trditve

Vitamin E
Ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Sestavine in navodila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 mehka kapsula: 

SestavinaKoličinaPDV*
Vitamin E (150 IU**)100 mg TE***833 %
Iz zmesi tokoferola:

d-alfa tokoferol

d-beta tokoferol

d-gama tokoferol

d-delta tokoferol

 

85 mg

2 mg

55 mg

23 mg

 

Iz zmesi tokotrienolov tokoferola:

d-alfa-tokotrienol                                               

d-beta tokotrienol                                                

d-gama-tokotrienol                                            

d-delta tokotrienol                                         

 

18,5 mg

1,5 mg

22,5 mg

7,5 mg

 

*PDV – priporočen dnevni vnos, ** IE = mednarodne enote. Za vitamin E velja naslednje: 1 IE = 0,67 mg TE*** (ali 2/3). *** TE = ekvivalenti d-alfa tokoferola. Vitamin E mora biti izražen v ekvivalentih d-alfa tokoferola. 1 mg TE ustreza 1 mg α-tokoferola ali 2 mg β-tokoferola ali 10 mg γ-tokoferola ali 33 mg δ-tokoferola.

Sestavine: naravna zmes tokotrienolov tokoferola, naravna zmes tokoferolov, naravni D-alfa-tokoferol, hidroksipropil metilceluloza (vegetarijanska kapsula).

Navodilo za uporabo: Vzemite 1 mehko kapsulo na dan z vodo ob (mastnem) obroku. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 60 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.