Domov

 > 

 > 

Vitamin D3 3000 IU, 100 mehkih kapsul

Vitamin D3 3000 IU, 100 mehkih kapsul

Ohranjanje zdravih kosti in zob.*
Delovanje mišic.*
Delovanje imunskega sistema.*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

 • holekalciferol iz lanolina
 • najučinkovitejša oblika vitamina D
 • visok odmerek za povečane potrebe 
 • le najnujnejša polnila iz naravnih virov
 • pakiranje zadostuje za 100 dni
 • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
 • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
 • priporočajo ga številni terapevti

22,95 

Na zalogi

Opis

Vitamin D3 3000 IU Vitals (mehke kapsule) vsebuje 75 µg vitamina D3 (holekalciferol), izraženega v 3000 IU (mednarodnih enotah). Pridobljen je iz maščobe ovčje volne in zagotavlja odmerek, ki dopolnjuje vitamin D v vsakodnevni prehrani in lastni proizvodnji telesa.

Priporočilo: izmerite nivo vitamina D in ga nato odmerjate glede na vašo vrednosti v krvi.

Dodatne informacije

Številni strokovnjaki, še posebej tisti, ki so specializirani za področje vitamina D, so si edini, da je optimalna raven vitamina D pri ljudeh, višja od običajnih priporočil. Menijo, da bi morala biti raven kalcidiola pri vsakem človeku vsaj 75 nanomolov na liter krvi (nmol/l). Ugotavljajo tudi, da večina Evropejcev ne proizvaja dovolj vitamina D (zlasti v zimskih mesecih) in ga ne dobi dovolj s prehrano. Prav zato priporočajo, da se vitamin D dnevno dodaja v obliki prehranskih dopolnil.

Zakaj je vitamin D tako pomemben?

Vitamin D je bistven za številne vitalne funkcije v telesu, ker ima zelo širok spekter delovanja saj se receptorji zanj nahajajo v številnih tkivih in organih. 

 • Ključen je za mineralizacijo kosti in zob, ker omogoča učinkovito absorpcijo kalcija in fosforja iz hrane. Brez zadostnih ravni vitamina D se lahko proces mineralizacije upočasni ali prekine.
 • Poleg tega je zelo pomemben za mišice, saj spodbuja proizvodnjo beljakovin, ki so nujne za njihovo delovanje. Aktivacija receptorjev za vitamin D v mišicah prispeva k moči in funkcionalnosti mišičnega tkiva.
 • Uravnavanje imunskega sistema je še ena pomembna funkcija vitamina D. Prispeva k pravilnemu delovanju imunskega sistema saj je vpleten v modulacijo imunskih odzivov, kar pomaga telesu pri boju proti okužbam in vzdrževanju imunskega ravnotežja.
 • Nenazadnje dodajanje vitamina D priporočajo novorojenčkom.

Zaradi naštetega je vitamin D pomemben za ljudi v vseh življenjskih obdobjih.

Dovoljene zdravstvene trditve

Vitamin D
Prispeva k normalni absorbciji/uporabi kalcija in fosforja, normalni ravni kalcija v krvi, ohranjanju zdravih kosti in zob, delovanju mišic, delovanju imunskega sistema.
Ima vlogo pri delitvi celic.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 mehka kapsula: 

SestavinaKoličinaPDV*
Vitamin D3 (holekalciferol, 3000 IU) 75 µg 1500 %

*PDV – priporočen dnevni vnos

Sestavine: oljčno olje (Olea europaea, sadež), goveja želatina (mehka kapsula), sredstvo za ohranjanje vlage (glicerol), prečiščena voda, holekalciferol.

Navodilo za uporabo: Vzemite 1 mehko kapsulo na dan z vodo ob (mastnem) obroku. Pakiranje zadostuje za 100 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom. 

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.