Domov

 > 

 > 

Vitamin D3 3000 IU, 100 kapsul

Vitamin D3 3000 IU, 100 kapsul

Ohranjanje zdravih kosti in zob.*
Delovanje mišic.*
Delovanje imunskega sistema.*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

  • veganski holekalciferol
  • najučinkovitejša oblika vitamina D
  • registrirana blagovna znamka D3V®
  • visok odmerek
  • le najnujnejša polnila iz naravnih virov
  • primerno za vegane in vegetarijance
  • pakiranje zadostuje za 100 dni
  • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
  • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
  • priporočajo ga številni terapevti

30,94 

Na zalogi

Opis

Vitamin D3 3000 IU Vitals vsebuje 75 µg vitamina D3 (holekalciferol), izraženega v 3000 IU (mednarodnih enotah). Vitamin D3 je rastlinskega izvora (vitamin D3V®) saj je pridobljen iz alg in ne iz maščobe ovčje volne, kot večina izdelkov z vitaminom D3. Tako so kapsule z vitaminom D3 3000 IU zdaj primerne tudi za vegane. 

Vitamin D3 3000 IU Vitals vsebuje odmerek, ki dopolnjuje vitamin D v vsakodnevni prehrani in lastni proizvodnji telesa. Za določitev natančne potrebe vitamina D posameznika je najbolje narediti krvni test. Na podlagi le-tega se določi vrednost vitamina D, ki je zanj optimalna.

Dodatne informacije

V ortomolekularnem svetu je pomen velikih odmerkov vitamina D že dolgo znan. Vendar pa je v zadnjih letih vse več strokovnjakov (znanstvenikov, profesorjev in zdravnikov) zaradi poplave jasnih rezultatov raziskav odločno priporočalo dodajanje vitamina D.

Učinek vitamina D v telesu

V zadnjih desetletjih je učinek vitamina D v telesu postal predmet številnih raziskav. Prav zato se je znanje o vlogi in pomenu vitamina D v človeškem telesu zelo povečalo. Znanstveniki so odkrili receptorje za vitamin D v več kot 30 različnih tkivih in organih, med drugim v imunskih celicah, mišicah in kosteh. 

To pomeni, da ima vitamin D širok spekter delovanja in na različne načine podpira telo. 

Znano je, da je vitamin D pomemben za kosti in zobe. Zakaj? 

Vitamin D je potreben za absorbcijo kalcija in fosforja iz hrane ter za vzdrževanje normalne ravni teh dveh hranil v krvi. Kalcij in fosfor pa sta potrebna za mineralizacijo kosti in zob.

Poleg tega je vitamin D koristen tudi za mišice, saj so receptorji za vitamin D prisotni tudi v mišičnem tkivu. Njihova aktivacija spodbuja proizvodnjo beljakovin v mišicah, ki so pomembne za njihovo delovanje. 

Vitamin D sodeluje pri procesu delitve celic ter nastajanju novih celic in tkiv. 

Pomembno je omeniti, da ima vitamin D imunomodulatorni učinek, kar pomeni, da uravnava delovanje imunskega sistema. Receptorji za vitamin D se namreč nahajajo na celicah T-pomagalkah, v obliki belih krvničk, ki imajo pomembno vlogo v nekaterih procesih imunskega sistema. 

Tako je vitamin D na več načinov vključen v naš kompleksni imunski sistem.

Dovoljene zdravstvene trditve

Vitamin D
Prispeva k normalni absorbciji/uporabi kalcija in fosforja, normalni ravni kalcija v krvi, ohranjanju zdravih kosti in zob, delovanju mišic, delovanju imunskega sistema.
Ima vlogo pri delitvi celic.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 kapsula: 

SestavinaKoličinaPDV*
Vitamin D3 (holekalciferol, vitamin D3V®, 3000 IU) 75 µg 1500 %
Levcin100 mg
Silicij (iz bambusa) 5,95 mg

*PDV – priporočen dnevni vnos

Vitamin D3V® je registrirana blagovna znamka podjetja ProTecNutra Ltd.

Sestavine: sredstvo proti sprijemanju (kalcijeve soli maščobnih kislin), koncentrat riža (Oryza sativa), hidroksipropilmetil celuloza (vegetarijanska kapsula), holekalciferol (iz alg), levcin, silicij (iz bambusa, Bambusa vulgaris).

Navodilo za uporabo: Vzemite 1 kapsulo na dan z vodo ob (mastnem) obroku. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 100 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom. 

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.