Domov

 > 

 > 

Vitamin D3 kapljice, 20 ml

Vitamin D3 kapljice, 20 ml

Ohranjanje zdravih kosti in zob.*
Delovanje mišic.*
Delovanje imunskega sistema.*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

  • najučinkovitejša oblika vitamina D
  • brez dodanih arom 
  • enostavno in natančno odmerjanje
  • temno vijolično steklo zagotavlja dodatno zaščito pred zunanjimi vplivi
  • pakiranje zadostuje za več kot 140 dni
  • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
  • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
  • priporočajo ga številni terapevti

19,95 

Na zalogi

Opis

Vitamin D3 kapljice Vitals so praktične in enostavne za vsakodnevno uporabo. Steklenička vsebuje približno 700 kapljic 5 µg vitamina D3, kar omogoča dolgotrajno oskrbo z vitaminom D. Zadostuje za 350 odmerkov po 10 µg za dojenčke in otroke ali 140 odmerkov po 25 µg za odrasle.

Kapljice vsebujejo vitamin D3, znan kot holekalciferol, pridobljen iz maščobe ovčje volne. Ta oblika vitamina D je učinkovita in lahko prebavljiva, kar omogoča telesu optimalno absorpcijo.

Priložena pipeta omogoča natančno odmerjanje, kar je še posebej pomembno pri dojenčkih, otrocih in nekaterih odraslih, ki imajo različne potrebe po vitaminu D. Kapljice so primerne za vso družino, vključno z osebami, ki imajo težave s požiranjem kapsul.

Vitamin D3 v obliki kapljic omogoča enostavno prilagajanje odmerkov glede na potrebe posameznika in letni čas. To je še posebej koristno saj se lahko potreba po vitaminu D spreminja glede na letni čas in stopnjo izpostavljenosti soncu.

Dodatne informacije

Znanje o vlogi in pomenu vitamina D v človeškem telesu se je v zadnjih desetletjih zelo povečalo. Znanstveniki so odkrili receptorje za vitamin D v več kot 30 različnih tkivih in organih, vključno z imunskimi celicami, mišicami in kostmi. To pomeni, da ima vitamin D širok spekter delovanja in na različne načine podpira telo. 

Najpogostejši obliki vitamina D (kalciferola) sta vitamin D2 (ergokalciferol) in vitamin D3 (holekalciferol). Ergokalciferol je rastlinska oblika, holekalciferol pa izvira iz živalskih virov, a ga ljudje proizvajajo tudi v koži pod vplivom ultravijolične svetlobe, največkrat sonca (od tod vzdevek “sončni vitamin”).

Te oblike vitamina D se v jetrih pretvorijo v metabolit kalcidiol (25-hidroksivitamin D). Kalcidiol se v ledvicah ter drugih celicah in tkivih po potrebi pretvori v biološko aktivni hormon kalcitriol (1,25-dihidroksivitamin D).

 

Pri prehranskih dopolnilih je vitamin D3 v večini primerov učinkovitejši od vitamina D2 pri povečanju kalcidiola ter kalcitriola v krvi.

Dovoljene zdravstvene trditve

Vitamin D
Prispeva k normalni absorbciji/uporabi kalcija in fosforja, normalni ravni kalcija v krvi, ohranjanju zdravih kosti in zob, delovanju mišic, delovanju imunskega sistema.
Ima vlogo pri delitvi celic.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 2 kapljici / 5 kapljic: 

SestavinaKoličinaPDV*
Vitamin D3 (Holekalciferol)10 μg / 25 μg200 % / 500 %

*PDV – priporočen dnevni vnos

Sestavine: sončnično olje (Helianthus annuus), antioksidant (alfa-tokoferol), holekalciferol.

Navodilo za uporabo: Za otroke od rojstva naprej 2 kapljici (10 μg vitamina D3) na dan v čisti obliki ali zmešani z vodo, sokom ali jogurtom ob obroku (lahko tudi v toplih napitkih ali kaši). Za odrasle 5 kapljic (25 μg vitamina D3) na dan. Pakiranje zadostuje za več kot 140 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.