Domov

 > 

 > 

Vitamin D3 1000 IU, 100 kapsul

Vitamin D3 1000 IU, 100 kapsul

Ohranjanje zdravih kosti in zob.*
Delovanje mišic.*
Delovanje imunskega sistema.*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

  • veganski holekalciferol
  • najučinkovitejša oblika vitamina D
  • registrirana blagovna znamka D3V®
  • visok odmerek
  • le najnujnejša polnila iz naravnih virov
  • primerno za vegane in vegetarijance
  • pakiranje zadostuje za 100 dni
  • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
  • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
  • priporočajo ga številni terapevti

22,95 

Na zalogi

Opis

Vitamin D3 1000 IU Vitals vsebuje 25 µg vitamina D3 (holekalciferol), izraženega v 1000 IU (mednarodnih enotah). Vitamin D3 je rastlinskega izvora (vitamin D3V®) saj je pridobljen iz alg in ne iz maščobe ovčje volne, kot večina izdelkov z vitaminom D3. Tako so kapsule z vitaminom D3 1000 IU zdaj primerne tudi za vegane

V ortomolekularnem svetu je pomen visokih odmerkov vitamina D že dolgo znan. Vendar pa je v zadnjih letih vse več strokovnjakov, vključno z znanstveniki, profesorji in zdravniki, zaradi jasnih rezultatov raziskav odločno priporočalo dodajanje vitamina D.

Odmerek vitamina D3 v Vitaminu D3 1000 IU dopolnjuje vitamin D v vsakodnevni prehrani in lastni proizvodnji telesa. Za določitev natančne potrebe posameznika po vitaminu D je najbolje narediti krvni test. Na podlagi le-tega se določi vrednost vitamina D, ki naj ga posameznik jemlje, da doseže optimalno mejo.

Dodatne informacije

Vitamin D3 je najučinkovitejši

Najpogostejši obliki vitamina D (kalciferola) sta vitamin D2 (ergokalciferol) in vitamin D3 (holekalciferol). 

Holekalciferol nastaja v koži pod vplivom ultravijolične svetlobe, največkrat sonca, zaradi česar mu pravimo “sončni vitamin” Ta oblika vitamina D se v jetrih pretvori v metabolit kalcidiol (25-hidroksivitamin D).

Kalcidiol se v ledvicah ter drugih celicah in tkivih po potrebi pretvori v biološko aktivni hormon kalcitriol (1,25-dihidroksivitamin D). 

Pri prehranskih dopolnilih je vitamin D3 v večini primerov učinkovitejši od vitamina D2 pri povečanju kalcidiola ter kalcitriola v krvi.

Potrebe po vitaminu D

Vitamin D se lahko proizvaja v koži. Da bi to dosegli, mora biti človek vsak dan med 11. in 15. uro vsaj 15 do 30 minut izpostavljen sončni svetlobi.

Mnogi Evropejci pa temu priporočilu ne morejo slediti saj so v tem obdobju večino časa v službi ali v zaprtih prostorih. 

Pri tem igra pomembno vlogo tudi vreme, ki vpliva na tvorbo vitamina D. Ko je zunaj oblačno ali dežuje, je tvorba vitamina D precej okrnjena. Enako je v času od novembra do maja, ko sonce ni dovolj močno.

Presenetljivo je, da sončne kreme zmanjšujejo tvorbo vitamina D. Zato večina ljudi ne proizvaja dovolj vitamina D in ga premalo dobi s hrano.

Številni strokovnjaki na področju vitamina D menijo, da bi morala biti optimalna raven tega vitamina višja od običajnih priporočil. Pravijo, da bi morala biti raven kalcidiola pri vsakem človeku vsaj 75 nanomolov na liter krvi (nmol/l). Nasprotno, nizozemski zdravstveni svet meni, da je dovolj, če je raven 30 nmol/l (ali 50 nmol/l po 70. letu starosti). 

Na tem temeljijo referenčne vrednosti in priporočila za dodajanje vitamina D.

Dovoljene zdravstvene trditve

Vitamin D
Prispeva k normalni absorbciji/uporabi kalcija in fosforja, normalni ravni kalcija v krvi, ohranjanju zdravih kosti in zob, delovanju mišic, delovanju imunskega sistema.
Ima vlogo pri delitvi celic.

Sestavine in navodila

Informacije o izdelku Vitamin D3 1000 IU 100 kapsul na priporočen dnevni odmerek 1 kapsula:

SestavinaKoličinaPDV*
Vitamin D3 (holekalciferol, vitamin D3V®, 1000 IU)25 µg500%
Levcin20 mg
Silicij (iz bambusa)5,95 mg

*PDV – priporočen dnevni vnos

Vitamin D3V® je registrirana blagovna znamka podjetja ProTecNutra Ltd.

Sestavine: sredstvo proti sprijemanju (kalcijeve soli maščobnih kislin), koncentrat riža (Oryza sativa), vegetarijanska kapsula (pululan, izdelan iz fermentiranega škroba manioke), holekalciferol (iz alg), levcin, silicij (iz bambusa, Bambusa vulgaris).

Navodilo za uporabo: 1 kapsula na dan z vodo ob (mastnem) obroku.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.