Domov

 > 

 > 

Vitamin C 1000 mg, 100 tablet

Vitamin C 1000 mg, 100 tablet

Za imunski sistem.*
Zaščita celic pred oksidativnim stresom.*
Obnovi reducirane oblike vitamina E.*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

  • z bioflavonoidi iz citrusov in šipka
  • visok odmerek askorbinske kisline
  • v obliki tablete
  • le najnujnejša polnila iz naravnih virov
  • primerno za vegane in vegetarijance
  • pakiranje zadostuje za 100 dni
  • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
  • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
  • priporočajo ga številni terapevti

22,95 

Na zalogi

Opis

Vitamin C 1000 Vitals vsebuje visok odmerek askorbinske kisline v obliki tablet. Obogaten je z bioflavonoidi iz citrusov in šipka. Odličen kot dnevno prehransko dopolnilo. V obdobjih povečanih potreb, lahko začasno vzamete več kot eno tableto na dan.

Vitamin C

To je verjetno najpogosteje omenjen vitamin, znan predvsem po svojem pozitivnem vplivu na odpornost, kar je povsem upravičeno. Podpira imunski sistem, zlasti med intenzivno telesno dejavnostjo ali v hladnih obdobjih. Hkrati sodeluje tudi v številnih telesnih procesih.

Bioflavonoidi

Bioflavonoidi so vodotopne snovi, ki jih skupaj z vitaminom C najdemo predvsem v svežem sadju in zelenjavi. Veljajo za sinergiste vitamina C saj spodbujajo njegovo biološko razpoložljivost.

Dodatne informacije

Vitamin C v telesu deluje kot vodotopen antioksidant in ima pomembno vlogo pri odstranjevanju prostih radikalov. 

Je del zapletenega sistema telesu lastnih antioksidantov, antioksidantov iz hrane in antioksidativnih encimov, ki so medsebojno odvisni in vplivajo drug na drugega. Tako vitamin C sodeluje pri zaščiti DNK, beljakovin in maščob pred oksidativnimi poškodbami in na ta način prispeva k ohranjanju zdravih celic in tkiv.

Poleg tega je vitamin C potreben kot koencim za tri različne encime, ki sodelujejo pri proizvodnji kolagena. Kolagen je najbolj razširjen gradbeni material v človeškem telesu in je eden ključnih vitaminov za kosti, hrustanec, dlesni, kože, kite in žile. Zato je tako pomembno, da imamo zadostno dnevno oskrbo z vitaminom C.

Vitamin C je potreben kot kofaktor za dopamin beta monooksigenazo (DBM), encim, ki spreminja dopamin v noradrenalin in adrenalin. Oba v telesu delujeta kot nevrotransmiterja in hormona, zato vitamin C pozitivno vpliva na delovanje živčnega sistema in prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju.

Vitamin C je bistvenega pomena za dva encima, ki sodelujeta pri proizvodnji karnitina.

Karnitin je potreben za prenos dolgoverižnih maščobnih kislin v mitohondrije, za proizvodnjo energije. Na ta način vitamin C podpira raven energije in pomaga pri utrujenosti.

Poleg tega je veliko ljudi, ki s prehrano ne absorbira dovolj železa, zlasti ženske v rodni dobi, nosečnice in (majhni) otroci. 

Vitamin C izboljša absorpcijo železa iz hrane. To je nehemsko železo, ki ga najdemo v rastlinskih in živalskih živilih. Vitamin C ne vpliva na absorpcijo hemskega železa, ki ga najdemo le v živalskih proizvodih. Približno 90% železa v hrani je nehemskega železa, le 10% je iz hemskega železa. 

Nenazadnje vitamin C kot donor elektronov lahko oksidirani vitamin E pretvori nazaj v aktivno, reducirano obliko, kar ohranja učinek vitamina E.

Ljudje ne moremo sami sintetizirati vitamina C, zato smo pri preskrbi z njim popolnoma odvisni od hrane.

Dovoljene zdravstvene trditve

Vitamin C
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, obnovi reducirane oblike vitamina E.
Ima vlogo pri delovanju imunskega sistema med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej, nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože, zob, delovanju imunskega sistema, zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Povečuje absorbcijo železa.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 tableta: 

SestavinaKoličinaPDV*
Vitamin C (L-askorbinska kislina)1000 mg1250 %
Kompleks bioflavonoidov citrusov

Od tega:

Hesperidin 

Šipek v prahu

100 mg

60 mg

50 mg

*PDV – priporočen dnevni vnos

Sestavine: askorbinska kislina, sredstvo za povečanje prostornine (mikrokristalna celuloza [celulozni gel]), kompleks bioflavonoidov citrusov, šipek v prahu (Fructus cynosbati), sredstvi proti sprijemanju (silicijev dioksid, magnezijeve soli maščobnih kislin), sredstvo za glaziranje (hidroksipropilmetilceluloza).

Navodilo za uporabo: Vzemite 1 tableto na dan z vodo ob obroku. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 100 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.