Domov

 > 

 > 

Vitamin B6 20 mg, 100 kapsul

Vitamin B6 20 mg, 100 kapsul

Uravnavanje delovanja hormonov.*
Presnova beljakovin.*
Za živčni sistem.*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

  • aktivna oblika vitamina B (piridoksal-5’-fosfat)
  • visok odmerek v čisti obliki
  • optimalna biološka razpoložljivost
  • v rastlinski kapsuli
  • le najnujnejša polnila iz naravnih virov
  • primerno za vegane in vegetarijance
  • pakiranje zadostuje za 100 dni
  • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
  • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
  • priporočajo ga številni terapevti

28,95 

Na zalogi

Opis

Vitamin B6 je esencialen vodotopen vitamin, ki ga človek potrebuje za normalno presnovo beljakovin, normalno delovanje živčevja, tvorbo hemoglobina in in številne druge telesne funkcije.

Eden od glavnih pomenov vitamina B6 je njegova vloga pri presnovi beljakovin, saj sodeluje pri pretvorbi aminokislin v pomembne beljakovine, encime in hormone.

V kri se absorbira v tankem črevesu, zato je pomembno v kakšni obliki ga zaužijemo.

Vsi izdelkih Vitals z vitaminom B6, vsebujejo le biološko aktivno obliko vitamina B6 – piridoksal-5′-fosfat (P5P), in ne piridoksin-HCL, ki se mora v telesu še pretvoriti v aktivno obliko.

Vitamin B6 je ključen tudi za tvorbo nevrotransmiterjev, kemikalij v možganih, ki prenašajo signale med živčnimi celicami in so pomembni za regulacijo razpoloženja, spanje, spomin in učenje.

Zanimivost: večina vitamina B6 je shranjenega v mišicah, v telo pa se sprošča med stradanjem (ne med pomanjkanjem), ko se zaloge mišičnega glikogena izčrpajo.

Dodatne informacije

Vitamin B6 v biološko aktivni obliki, imenovan piridoksal-5′-fosfat, sodeluje kot kofaktor v več kot 140 encimskih reakcijah v telesu in ima zato različne fiziološke funkcije.

Na primer, za presnovo skoraj vseh aminokislin je potreben eden ali več encimov, ki so odvisni od piridoksal-5′-fosfata. Ti encimi so ključni za razgradnjo in sintezo aminokislin, ki so gradniki beljakovin ter igrajo pomembno vlogo pri vzdrževanju ravnovesja beljakovin v telesu.

Encimi, odvisni od P5P, imajo vlogo tudi pri presnovi glikogena, ki predstavlja glavni vir energije za mišice in možgane. Tako vitamin B6 prispeva k dobri oskrbi z energijo in lahko pomaga pri utrujenosti ter ohranjanju splošnega občutka energije.

Piridoksal-5′-fosfat sodeluje tudi pri proizvodnji hemskih spojin in hemoglobina ter pomaga pri vezavi in sproščanju kisika v rdečih krvničkah. Hemske spojine najdemo v mitohondrijih, kar pojasnjuje prispevek piridoksal-5′-fosfata k ravni energije.

Ker se piridoksal-5′-fosfat absorbira tudi v možganih in ker encimi, odvisni od P5P, sodelujejo pri proizvodnji nevrotransmiterjev, prispeva k normalnemu delovanju možganov in živcev.

Vitamin B6 ima pomembno vlogo pri imunskem sistemu, saj deluje kot koencim pri proizvodnji nekaterih imunoglobulinov (protiteles, ki se tvorijo, da bi virusi ali bakterije postali neškodljivi) in citokinov (signalnih molekul, ki uravnavajo imunski odziv). Poleg tega prispeva k proizvodnji cisteina ter proizvodnji in razgradnji homocisteina, kar je pomembno za srce in ožilje. Vitamin B6 uravnava tudi delovanje hormonov.

Zelo visoki odmerki vitamina B6 lahko včasih povzročijo mravljinčenje ali odrevenelost v rokah ali nogah. Zato je na Nizozemskem določena najvišja varna zgornja meja za vitamin B6 pri prehranskih dopolnilih, ki znaša 21 mg na dan za odrasle.

Trenutno raziskujejo, ali se občasni neželeni učinki pojavljajo samo pri vitaminu B6 v obliki piridoksin HCl ali mogoče tudi v manjši meri pri piridoksal 5′-fosfatu.

Obstajajo dokazi, ki kažejo, da je v velikih odmerkih za živčne celice strupen le piridoksin, medtem ko piridoksal 5′-fosfat nima takšnih učinkov.

Vitamin B6 20 mg zagotavlja visok odmerek P5P v čisti, biološko aktivni obliki. Rastlinska kapsula je iz manioka, dodano je polnilo iz riža.

Priporočljivo je, da se vitamin B6 uporablja skupaj z B kompleksom ali multivitamini saj vitamini skupine B bolje delujejo skupaj.

Dovoljene zdravstvene trditve

Vitamin B6
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, presnovi homocisteina, normalnemu psihološkemu delovanju, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
Ima vlogo pri sintezi cisteina, nastajanju rdečih krvničk, delovanju imunskega sistema, presnovi beljakovin in glikogena, uravnavanju delovanja hormonov.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 kapsula: 

SestavinaKoličinaPDV*
Vitamin B6 (piridoksal-5′-fosfat)20 mg1429 %

*PDV – priporočen dnevni vnos

Sestavine: koncentrat riža (Oryza sativa), vegetarijanska kapsula (Pululan iz fermentiranega škroba manioke), piridoksal-5′-fosfat.

Navodilo za uporabo: Vzemite 1 kapsulo na dan z vodo. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 100 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom. Izdelek je namenjen odraslim osebam. 

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.