Domov

 > 

 > 

Vitamin B12 s folatom, 100 žvečljivih tablet

Vitamin B12 s folatom, 100 žvečljivih tablet

Nastajanje krvi.*
Sinteza aminokislin.*
Sproščanje energije pri presnovi.*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

 • visoki odmerki biološko aktivnih oblik metilkobalamina, adenozilkobalamina in 5-MTHF
 • optimalna biološka razpoložljivost
 • vitamin B12 in folat v eni sami tableti
 • vsebuje vrhunski Quatrefolic® 
 • okusne pastile za absorpcijo prek ustne sluznice
 • le najnujnejša polnila iz naravnih virov
 • primerno za vegane in vegetarijance
 • pakiranje zadostuje za 100 dni
 • brez laktoze, glutena
 • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
 • priporočajo ga številni terapevti

34,95 

Na zalogi

Opis

Vitamin B12 v telesu tesno sodeluje s folatom. Zato je v večini primerov pomembno, da ti dve hranili jemljete v kombinaciji. 

Vitamin B12 in folat sta dva bistvena vitamina B kompleksa, ki imata ključno vlogo pri številnih procesih v telesu. Skupaj delujeta v sinergiji in sta pomembna za živčni sistem, tvorbo krvi ter metabolizem DNA in RNA.

Eden izmed razlogov, zakaj se vitamin B12 in folat uporabljata skupaj je, da delujeta sinergistično pri tvorbi rdečih krvnih celic. Vitamin B12 je potreben za pretvorbo folata v njegovo aktivno obliko, ki je ključna za sintezo DNA in tvorbo rdečih krvnih celic. Brez zadostne količine vitamina B12 se lahko folat kopiči v neaktivni obliki, kar lahko privede do pomanjkanja rdečih krvnih celic in anemije.

Izdelek Vitamin B12 + folat Vitals vsebuje 1000 µg vitamina B12 v biološko aktivnih oblikah metilkobalamina in adenozilkobalamina (imenovanega tudi dibenkozid) ter 500 µg 5-metiltetrahidrofolata (5-MTHF). 

To so oblike, ki jih telo lahko enostavno uporabi.

V sorodnih izdelkih se vitamin B12 pogosto nahaja kot cianokobalamin, folat pa kot folna kislina (pteroilmonoglutaminska kislina). To sta sintetični obliki, ki se ne pojavljata v naravi in ju mora telo pretvoriti v biološko aktivni obliki. 

Težava pteroilmonoglutaminske kisline je, da njena pretvorba v 5-MTHF pri razmeroma veliki skupini ljudi ni optimalna. Zato podjetje Vitals zaradi svoje stabilnosti in odlične biološke uporabnosti uporablja Quatrefolic®, ki je sestavljen iz 5-metiltetrahidrofolata, vezanega na glukozaminsko sol.

Dodatne informacije

Funkcije vitamina B12 in folata

Vitamin B12 v obliki metilkobalamina je potreben skupaj s 5-MTHF za pretvorbo homocisteina v metionin (sodeluje tudi vitamin B6). Previsoka raven homocisteina je nezaželena.

Metionin se uporablja predvsem za proizvodnjo S-adenozilmetionina (SAMe), ki je metilni donor, vključen v proizvodnjo DNK, RNK, fosfolipidov, beljakovin in nevrotransmiterjev. 

Vitamin B12 in folat na primer sodelujeta pri delitvi celic in sta potrebna za nastanek rdečih krvničk.

Zaradi skupnega sodelovanja vitamina B12 in folata (ter vitamina B6) pri sintezi DNK in sintezi beljakovin, ti hranili vplivata na aktivacijo nekaterih imunskih celic in s tem na normalno delovanje imunskega sistema.

V obliki adenozilkobalamina (v mitohondrijih) vitamin B12 sodeluje pri pretvorbi metilmalonil-CoA v sukcinil-CoA, ki ima med drugim vlogo v ciklu citronske kisline (niz biokemičnih reakcij, ki zagotavljajo presnovo energije na celični ravni).

Vitamin B12 in folat sta med drugim potrebna tudi za normalno delovanje možganov in živčevja, zato sta dobra za koncentracijo, spomin in razpoloženje. Vitamin B12 in folati lahko pomagajo tudi pri zmanjševanju utrujenosti.

Vitamin B12 se pri nekaterih ljudeh ne absorbira dobro. V takšnih primerih lahko pomaga dodajanje visokih odmerkov pripravka B12. Zaradi tesnega sodelovanja s folatom je priporočljivo kombinirati oba vitamina skupaj. 

Za optimalno učinkovitost pa se Vitamin B12 + folat kombinira z Multivitamini in minerali. Pri dolgotrajni uporabi (nad 3 mesece) je pomembno, da skupni dnevni vnos folata ne presega 1000 µg.

Dovoljene zdravstvene trditve

Vitamin B12

Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, presnovi homocisteina, normalnemu psihološkemu delovanju, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk, delovanju imunskega sistema, delitvi celic.

Folat
Prispeva k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo, sintezi aminokislin, nastajanju krvi, presnovi homocisteina, normalnemu psihološkemu delovanju, delovanju imunskega sistema, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, sproščanju energije pri presnovi.
Ima vlogo pri delitvi celic.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 žvečljiva tableta: 

SestavinaKoličinaPDV*
Vitamin B12

Od tega:

Metilkobalamin

5′-deoksiadenozilkobalamin (dibenkozid)

1000 µg

500 µg

500 µg

40000 %

20000 %

20000 %

Folna kislina ((6S)-5-metiltetrahidrofolna kislina, sol glukozamina,
Quatrefolic®)
500 µg250 %

*PDV – priporočen dnevni vnos

Quatrefolic® je patentiran izdelek in registrirana blagovna znamka družbe Gnosis.

Sestavine: sladili (manitol in ksilitol iz rastlinskih virov), sredstvo za zgostitev (hidroksipropil- celuloza), sredstvo proti sprijemanju (magnezijeve soli maščobnih kislin), aroma češnje, sredstvo za uravnavanje kislosti (citronska kislina), metilkobalamin, 5′-deoksiadenozilkobalamin, Folna kislina ((6S)-5-metiltetrahidrofolna kislina, sol glukozamina, Quatrefolic®).

Navodilo za uporabo: 1 žvečljivo tableto na dan raztopite pod jezikom.  Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 100 dni. 

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega  dnevnega  odmerka  se  ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.