Domov

 > 

 > 

Vitamin B1 100 mg, 100 kapsul

Vitamin B1 100 mg, 100 kapsul

Delovanje srca.*
Delovanje živčnega sistema.*
Normalno psihološko delovanje.*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

  • tiamin hidroklorid
  • visok odmerek v čisti obliki
  • v rastlinski kapsuli
  • le najnujnejša polnila iz naravnih virov
  • primerno za vegane in vegetarijance
  • pakiranje zadostuje za 100 dni
  • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
  • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
  • priporočajo ga številni terapevti

28,95 

Na zalogi

Opis

Vitamin B1 je vodotopen vitamin, ki ga telo ne more shranjevati v večjih količinah.

Ena od glavnih vlog vitamina B1 je njegova vloga pri presnovi ogljikovih hidratov, ki so glavni vir energije za telo. Tiamin pomaga pri pretvorbi ogljikovih hidratov v glukozo, ki jo telo nato uporablja za pridobivanje energije. Poleg tega je vitamin B1 pomemben za delovanje živčnega sistema, saj sodeluje pri sintezi nevrotransmiterjev, ki so potrebni za prenos signalov med živčnimi celicami. 

Zanimivo je, da je bilo pomanjkanje vitamina B1 v 19. stoletju velikokrat vzrok za okvare živčnega sistema in bolezen beriberi. Ugotovljeno je bilo, da je do tega prihajalo zaradi enolične prehrane, ki je temeljila predvsem na belem rižu.

Dodatne informacije

Tiamin je predhodnik biološko aktivne oblike vitamina B1, tiamin pirofosfata (TPP). Za pretvorbo tiamina v TPP je potreben magnezij.

Tiamin pirofosfat je koencim, ki sodeluje v več reakcijah, povezanih z energijsko presnovo, vključno s sproščanjem energije iz maščob, ogljikovih hidratov in beljakovin. To funkcijo pri energijski presnovi opravlja v vseh celicah, tudi v celicah srca in živčnega sistema ter tako prispeva k njihovemu normalnemu delovanju.

Pomemben je tudi za delovanje možganov in živčevja, saj so ti odgovorni za vidike kot so koncentracija, spomin in razpoloženje.

Uporaba vitamina B1 se priporoča v kombinaciji z B kompleksom ali multivitamini (ker vitamini skupine B v veliki meri delujejo skupaj).

Dovoljene zdravstvene trditve

Tiamin (vitamin B1)
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju.
Ima vlogo pri delovanju srca.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 kapsula: 

SestavinaKoličinaPDV*
Vitamin B1 (tiamin)100 mg9091 %

*PDV – priporočen dnevni vnos

Sestavine: riževe vlaknine, tiamin hidroklorid, vegetarijanska kapsula (pululan iz fermentiranega škroba manioke), izvleček riževih otrobov.

Navodilo za uporabo: Vzemite 1 kapsulo na dan z vodo ob (mastnem) obroku. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 100 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega  dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom. Izdelek je namenjen odraslim osebam.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.