Domov

 > 

 > 

Multivitamini in minerali za športnike, 90 tablet

Multivitamini in minerali za športnike, 90 tablet

Tvorba hemoglobina v rdečih krvničkah in prenos kisika po telesu.*
Izboljšanje telesne pripravljenosti.*
Podpora energiji.*
Zmanjševanje utrujenosti in izčrpanosti.*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

 • primerni za vrhunske športnike
 • TESTIRANI NA ODSOTNOST DOPINŠKIH SNOVI
 • enaka formula kot v tabletah Multivitamini in minerali, vendar ima vsaka serija Multivitaminov in mineralov za športnike certifikat NZVT 
 • 25 µg vitamina D3 iz rastlinskega vira (vitamin D3V®)
 • 37,5 µg vitamina K1 in 75 µg vitamina K2 v stabilni obliki (K2Vital® Delta)
 • kalcij in magnezij iz naravnih virov (Aquamin®)
 • le najnujnejša polnila iz naravnih virov
 • primerno za vegane in vegetarijance
 • pakiranje zadostuje za 90 dni
 • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
 • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
 • priporočajo ga številni terapevti

57,95 

Na zalogi

Opis

Multivitamini in minerali za športnike Vitals so primerni za vsakogar, ki se resno ukvarja s športom. 

Za športnike je zelo pomembno, da vedo, kaj uživajo: iz katerih sestavin je pripravljen obrok, kakšne so hranilne vrednosti, pa tudi kakšna je sestava in kakovost prehranskih dopolnil, ki jih jemljejo. Prav tako je zanje zelo pomembno, da vedo česa ne smejo zaužiti. 

Vitals med svojimi izdelki ponuja prehranska dopolnila, ki so testirana na odsotnost dopinških snovi. To se izvaja v skladu s sistemom NZVT (NZVT je nizozemski sistem, v katerem so prehranska dopolnila nadzorovana, da se zmanjša tveganje pozitivnega dopinškega testa. NZVT testirani izdelki ne vsebujejo nobenih dopinških substanc).

Zakaj so vitamini in minerali pomembni za športnike?

Vitamini in minerali so ključnega pomena za podporo telesu športnika, med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej. Med vadbo telo izgublja hranila skozi potenje in povečano presnovo, zato je pomembno, da se izgubljeni vitamini in minerali nadomestijo.

Športniki imajo lahko povečane potrebe po določenih hranilih. To so največkrat vitamin C, vitamin D, vitamin B kompleks, magnezij, kalcij in železo. Vitamin C pomaga pri delovanju imunskega sistema in pospešuje okrevanje po vadbi, medtem ko vitamin D prispeva k ohranjanju zdravih kosti in delovanju mišic. Vitamini B kompleks podpirajo energijski metabolizem in pomagajo pri presnovi ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin. Magnezij je ključen za delovanje mišic, kalcij podpira zdravje kosti in zob, železo pa pomaga pri transportu kisika v mišice med vadbo.

Z uravnoteženo prehrano in dobrimi prehranskimi dopolnili lahko športniki zagotovijo, da njihovo telo dobi vse potrebne hranilne snovi za maksimalno zmogljivost, okrevanje in preprečevanje poškodb. Pred začetkom jemanja kakršnih koli dodatkov pa se je vedno priporočljivo posvetovati z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom, da so le-ti prilagojeni individualnim potrebam.

NZVT ali Nizozemski varnostni sistem za prehranska dopolnila v vrhunskem športu (“Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport”) je sodelovanje med Agencijo za doping, NOC*NSF (nacionalno športno zvezo Nizozemske) in trgovinsko organizacijo Natural and Health Products of the Netherlands (Natuur- en gezondheidsproducten Nederland). Ta sistem daje največje možno zagotovilo, da certificirana prehranska dopolnila ne vsebujejo doping snovi.

V podatkovni zbirki NZVT lahko preverite, ali je bil izdelek testiran, tako da pogledate številko serije in datum uporabnosti (MHD). 

Vsi izdelki v vsaki posamezni seriji niso testirani. 

Izdelki, ki so testirani v vsaki seriji, so v zbirki podatkov označeni s simbolom neskončnosti.

Za več informacij obiščite https://www.dopingautoriteit.nl/nzvt

Vas zanima izdelek Vitals, za katerega serija ni testirana? Pišite nam na info@bioma.si. 

Dodatne informacije

Multivitamini in minerali za športnike imajo enako sestavo kot tablete Multivitamini in minerali, ki so Vitalsov najbolj priljubljen izdelek. Razlika je le v imenu in v tem, da je vsaka serija Multivitaminov in mineralov za športnike testirana na odsotnost dopinških snovi in certificirana po sistemu NZVT. 

Multivitamini in minerali za športnike so v obliki tablet, ki jih zaužijete enkrat na dan. Primerni so za odrasle, stare 18 let in več. To so skrbno oblikovani multivitamini, ki vsebujejo esencialne vitamine, minerale in posebne dodatke, idealni za dopolnitev dnevne prehrane športnikov. 

Pri izdelavi formule je ekipa strokovnjakov izbrala sestavine in spojine, ki se enostavno absorbirajo, so v pravih razmerjih in v optimalnih odmerkih. Prav zato so Multivitamini in minerali za športnike, v primerjavi z drugimi podobnimi izdelki, zelo učinkoviti. 

Zakaj je sestava Multivitaminov in mineralov za športnike Vitals dobra za športnike?

Sestava temelji na najnovejših znanstvenih dognanjih, prilagojenih trenutnim podatkom o prehranskem stanju odraslih na Nizozemskem in optimalnih ravneh vnosa posameznih hranil. Gre za celovito prehransko dopolnilo z visokimi a odgovornimi odmerki. Naslednje sestavine so za športnike še posebej pomembne:

 1. Relativno visoki odmerki kalcija in magnezija – idealno za športnike

Vsebuje relativno visoke odmerke kalcija (150 mg) in magnezija (100 mg). Kalcij in magnezij imata vlogo pri delovanju nekaterih encimov, ki sodelujejo pri presnovi energije in tako podpirata raven energije. Na primer: magnezij je del kompleksa magnezij-ATP in je potreben za sproščanje energije iz ATP (nosilca energije v celicah). Vključen je v živčni prenos, ki je pomemben za normalno delovanje in krčenje mišic, vključno s srčno mišico. Kalcij in magnezij skrbita za močne kosti. Magnezij lahko pomaga pri splošni utrujenosti ali bolečih mišicah ter prispeva k jasnemu razmišljanju in koncentraciji med duševnim naporom.

 1. Vitamini skupine B v optimalni obliki in odmerkih

Multivitamini in minerali za športnike vsebujejo visoke in hkrati dobro preverjene odmerke vitaminov skupine B. Dnevne potrebe in povprečni vnos za odraslo osebo so bili skrbno preučeni. Pri tem so bili upoštevani ne le stopnja, do katere je telo sposobno presnavljati različne vitamine B, temveč tudi najnovejša znanstvena dognanja o odmerkih in varnih zgornjih mejah. Med drugim vsebuje biološko aktivne oblike vitaminov: B2 (riboflavin 5′-fosfat), B6 (piridoksal 5′-fosfat), B12 (metil- in adenozilkobalamin) in folno kislino (5-metiltetrahidrofolat glukozaminska sol). Raziskave kažejo, da so to oblike, ki so v telesu najbolj biorazpoložljive in jih telo najlažje uporabi. 

Vitamini skupine B so pomembni za športnike saj vitamini B1, B2, B3, B5, B6, B12 in biotin sodelujejo pri presnovi energije in tako podpirajo njeno raven. Vitamini B2, B3, B5, B6, B12 in folati lahko pomagajo pri utrujenosti. Vitamin B1 je dober za srce. Vitamini B6, B12 in folati so pomembni za pravilno delovanje imunskega sistema. Vitamini B1, B3, B6, B12, biotin in folati podpirajo sposobnost koncentracije.

 1. Visok odmerek vitamina D iz rastlinskega vira

Vsebujejo 25 µg vitamina D3 (holekalciferol). Ta oblika je veliko bolj učinkovita kot vitamin D2 (ergokalciferol). Poleg tega je D3 rastlinski vitamin (vitamin D3V®) pridobljen iz alg in ne iz maščobe ovčje volne (kot pri večini izdelkov z vitaminom D3).

Vitamin D ima v telesu številne funkcije; znanstveniki so odkrili receptorje za vitamin D v več kot 30 različnih vrstah tkiv in organov, vključno z imunskimi celicami, mišicami in kostmi. Za mišice to na primer pomeni, da spodbuja nastajanje beljakovin v mišicah, ki so pomembne za njihovo delovanje.

 1. Vitamina K1 in K2

Multivitamini in minerali za športnike vsebujejo vitamin K1 in visok odmerek K2. Vitamin K1 se večinoma absorbira v jetrih in je odgovoren predvsem za aktivacijo faktorjev strjevanja krvi. Vitamin K2 pa ima večjo biološko razpoložljivost, je veliko bolj porazdeljen po telesnih tkivih in zato učinkoviteje aktivira druge, od vitamina K, odvisne encime, kot sta osteokalcin in MGP. Ti med drugim zagotavljajo, da se kalcij pravilno absorbira in konča na pravem mestu, torej v kosteh.

 1. Železo (bisglicinat)

Železo prispeva k tvorbi hemoglobina v rdečih krvničkah. Zato ima pomembno vlogo pri prenosu kisika v telesu. Poleg tega sodeluje kot kofaktor pri prenosu elektronov v mitohondrijih, ki so bistveni za proizvodnjo celične energije v obliki ATP. Na ta način je železo pomembno za energijsko presnovo in vzdrževanje ravni energije. Zato lahko pomaga pri zmanjševanju utrujenosti, kar je za športnike zelo pomembno.

 1. Edinstvenost: razmeroma visok odmerek holina

Multivitamini in minerali za športnike vsebujejo najmanj 85 mg holina, ki je kot sestavina fosfolipidov (fosfatidilholina in sfingomielina) pomembna sestavina celičnih membran.

 1. Visok odmerek vitamina C

Vsebujejo visok odmerek (160 mg) vitamina C iz magnezijevega askorbata. Vitamin C prispeva k nemotenemu delovanju imunskega sistema in zagotavlja dobro odpornost. Pomaga tudi pri zmanjševanju utrujenosti in izboljšanju telesne pripravljenosti.

 1. Z dodatkom Q10

Q10 je snov, ki jo telo proizvaja samo, vendar jo sprejema tudi s hrano. Nahaja se v mitohondrijih – elektrarnah celic. V določenih okoliščinah lastna sinteza Q10 v telesu morda ne bo zadostovala za pokritje obstoječih potreb, zato ima pomembnejšo vlogo preskrba s hrano. Prav zaradi tega Q10 velja za (pol)nujno hranilo.

Dovoljene zdravstvene trditve

Biotin
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju, presnovi makrohranil, ohranjanju zdravih las, sluznic in kože.
Folat
Prispeva k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo, sintezi aminokislin, nastajanju krvi, presnovi homocisteina, normalnemu psihološkemu delovanju, delovanju imunskega sistema, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, sproščanju energije pri presnovi.
Ima vlogo pri delitvi celic.
Holin
Prispeva k presnovi homocisteina, presnovi maščob.
Ima vlogo pri delovanju jeter.
Niacin (vitamin B3)
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju, ohranjanju zdravih sluznic in kože, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
Pantotenska kislina (vitamin B5)
Prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, umskim zmogljivostim, sproščanju energije pri presnovi.
Ima vlogo pri sintezi in presnovi steroidnih hormonov, vitamina D in nekaterih prenašalcev živčnih impulzov.
Riboflavin (vitamin B2)
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, ohranjanju zdravih sluznic in kože, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
Ima vlogo pri ohranjanju vida in normalnih rdečih krvničk, presnovi železa, zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Tiamin (vitamin B1)
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju.
Ima vlogo pri delovanju srca.
Vitamin A
Prispeva k ohranjanju zdravih sluznic in kože.
Ima vlogo pri presnovi železa, ohranjanju vida, delovanju imunskega sistema, specializaciji celic.
Vitamin B6
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, presnovi homocisteina, normalnemu psihološkemu delovanju, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. 
Ima vlogo pri sintezi cisteina, nastajanju rdečih krvničk, delovanju imunskega sistema, presnovi beljakovin in glikogena, uravnavanju delovanja hormonov.
Vitamin B12
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, presnovi homocisteina, normalnemu psihološkemu delovanju, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
Ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk, delovanju imunskega sistema, delitvi celic.
Vitamin C
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, obnovi reducirane oblike vitamina E.
Ima vlogo pri delovanju imunskega sistema med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej, nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože, zob, delovanju imunskega sistema, zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Povečuje absorbcijo železa.
Vitamin D
Prispeva k normalni absorbciji/uporabi kalcija in fosforja, normalni ravni kalcija v krvi, ohranjanju zdravih kosti in zob, delovanju mišic, delovanju imunskega sistema.
Ima vlogo pri delitvi celic.
Vitamin E
Ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Baker
Prispeva k ohranjanju normalnega vezivnega tkiva, sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, normalni obarvanosti las in kože, prenosu železa v telesu.
Ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Cink
Prispeva k ohranjanju zdravih kosti, las, nohtov in kože, vzdrževanju normalne ravni testosterona v krvi.
Ima vlogo pri presnovi kislin, baz in ogljikovih hidratov, kognitivnih funkcijah, sintezi DNK in beljakovin, plodnosti in razmnoževanju, presnovi makrohranil, maščobnih kislin in vitamina A, ohranjanju vida, delovanju imunskega sistema, zaščiti celic pred oksidativnim stresom, delitvi celic.
Jod
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, ohranjanju zdrave kože.
Ima vlogo pri kognitivnih funkcijah, nastajanju ščitničnih hormonov in normalnemu delovanju ščitnice.
Mangan
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, ohranjanju zdravih kosti.
Ima vlogo pri nastajanju vezivnega tkiva, zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Molibden
Ima vlogo pri presnovi aminokislin, ki vsebujejo žveplo.
Selen
Prispeva k ohranjanju zdravih las in nohtov.
Ima vlogo pri nastajanju semenčic, delovanju imunskega sistema in ščitnice, zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Železo
Prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, sproščanju energije pri presnovi.
Ima vlogo pri kognitivnih funkcijah, nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina, prenosu kisika v telesu, delovanju imunskega sistema, delitvi celic.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 tableta: 

SestavinaKoličinaPDV*
Beta karoten (iz Dunaliella salina)

(pretvorjen v vitamin A                          

1,8 mg

300 μg RE**

37,5 %)

Vitamin A (retinil acetat)300 μg RE**37,5 %
Vitamin B1 (tiamin)4,4 mg400 %
Vitamin B2 (riboflavin)4,2 mg300 %
Vitamin B3 (niacin)24 mg150 %
Vitamin B5 (pantotenska kislina)18 mg300 %
Vitamin B6 (piridoksal 5’-fosfat)3,5 mg250 %
Folna kislina ((6S)-5-metiltetrahidrofolna kislina, sol glukozamina,
Quatrefolic®)
200 μg 100 %
Vitamin B12 (50% metilkobalamin, 50% 5′-deoksiadenozilkobalamin)20 μg800 %
Biotin75 μg 150 %
Holin (bitartrat, VitaCholine)85 mg
Vitamin C (magnezijev L-askorbat)160 mg200 %
Vitamin D3 (veganski, vitamin D3V®)25 μg 500 %
Vitamin E (naravni, D-alfa-tokoferil sukcinat)36 mg TE***300 %
Vitamin K1 (fitomenadion)37,5 μg 30 %
Vitamin K2 (menakinon-7, K2Vital® Delta)75 μg 100 %
Kalcij (karbonat iz rdečih alg, Aquamin Calcium)150 mg19 %
Železo (bisglicinat, Ferrochel, TRAACS®)7 mg50 %
Jod (kalijev jodid)75 μg50 %
Baker (bisglicinat, TRAACS®)0,25 mg25 %
Magnezij (hidroksid iz morske vode, Aquamin Magnesium,
magnezijev askorbat)
100 mg27 %
Mangan (bisglicinat, TRAACS®)1 mg50 %
Molibden (natrijev Molibdat)25 μg50 %
Selen (L-selenometionin)58 μg105 %
Cink (bisglicinat, TRAACS®)5 mg50 %
Kompleks citrusovih bioflavonoidov5 mg
Lutein (iz Tagetes erecta)5 mg
Zeaksantin (iz Tagetes erecta)1 mg
Mezo-zeaksantin (iz Tagetes erecta)5 mg
Q10 (naravni, ubikinon)40 mg

*PDV – priporočen dnevni vnos, **RE – ekvivalent retinola, ***TE- ekvivalent tokoferola

Quatrefolic® je patentiran izdelek in registrirana blagovna znamka družbe Gnosis.
VitaCholine® je registrirana blagovna znamka podjetja Balchem Corporation.
Vitamin D3V® je registrirana blagovna znamka podjetja ProTecNutra Ltd.
K2Vital® Delta je registrirana blagovna znamka podjetja Kappa Bioscience.
Aquamin® je registrirana blagovna znamka podjetja Marigot Ltd.
Ferrochel® in TRAACS® (“The Real Amino Acid Chelate System”) sta registrirani blagovni znamki podjetja Albion Minerals.

Sestavine: kalcijev karbonat iz rdečih alg (Aquamin), magnezijev hidroksid iz morske vode, minerali (železo, cink, selen, magnezij, molibden, mangan, baker, jod), sredstvo za povečanje prostornine (mikrokristalna celuloza [celulozni gel]),  vitamini (C, E, niacin, pantotenska kislina, D3, K2,natrijev riboflavin-5′-fosfat, tiamin, piridoksal-5′-fosfat, A, K1, folna kislina, biotin, B12), holin bitartrat, Q10, sredstvi proti sprijemanju (silicijev dioksid, magnezijeve soli maščobnih kislin), kompleks bioflavonoidov citrusov, zmes tokoferolov, lutein, mezozeaksantin, sredstva za glaziranje (hidroksipropilmetilceluloza, glicerol, hidroksipropilceluloza), alga Dunaliella salina, zeaksantin.

Navodilo za uporabo: Vzemite 1 tableto na dan z vodo ob obroku. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 90 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom. 

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.