Domov

 > 

 > 

Multivitamini in minerali za otroke, 30 ali 90 žvečljivih tablet

Multivitamini in minerali za otroke, 30 ali 90 žvečljivih tablet

Ohranjanje vida.*
Delovanje imunskega sistema.*
Normalno psihološko delovanje.*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

 • v obliki slončka, ki ga otroci radi zaužijejo
 • za pokritje dnevnih potreb, z optimalno absorpcijo
 • ključna hranila, pomembna za zdravje, rast in razvoj otrok
 • vitamin D3 iz rastlinskega vira (vitamin D3V®)
 • stabilna oblika vitamina K (K2Vital® Delta)
 • kalcij in magnezij iz naravnega vira (Aquamin®)
 • le najnujnejša polnila iz naravnih virov
 • posebej za otroke od 3. leta dalje
 • primerno za vegane in vegetarijance
 • pakiranje zadostuje za 30 ali 90 dni
 • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja in nepotrebnih dodatkov
 • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
 • priporočajo ga številni terapevti

Od: 17,95 

Opis

Vitamini in minerali za otroke v obliki slončka so žvečljive tablete z okusom jagode. Razvite so bile posebej za otroke od 3. leta dalje. 

Vsebujejo izjemno učinkovito kombinacijo vitaminov in mineralov, ki pokrijejo dnevne prehranske potrebe otrok in hkrati zagotavljajo optimalno absorpcijo hranil. Sestava je skoraj enaka sestavi multivitaminov in mineralov s Q10 za odrasle, le da so odmerki prilagojeni otrokom.

Njihova formulacija temelji na najnovejših znanstvenih spoznanjih. Prilagojena je trenutnim podatkom o prehranskih potrebah v Zahodni Evropi ter optimalnih ravneh uživanja posameznih hranil.

Ena žvečljiva tableta vsebuje 15 μg vitamina D3 (zato dodatne kapljice vitamina D niso potrebne), 60 mg magnezija in 120 mg kalcija iz naravnih virov (Aquamin®) ter 30 μg K1 in 45 μg K2 v stabilni obliki (K2Vital® Delta). Ti vitamini in minerali so odgovorni za delovanje mišic, pravilen prenos živčnih impulzov ter delovanje živčnega sistema, za zdrave kosti, zobe in druge pomembne telesne funkcije.

Kaj so multivitamini?

“Multivitamini” so izdelki, ki vsebujejo kombinacijo različnih vitaminov. Najpogosteje so vključeni najpomembnejši vitamini, ki so ključni za normalno delovanje človeškega telesa. Poleg tega so jim mnogokrat dodani tudi minerali. Multivitaminska prehranska dopolnila so bila izdelana, ker so raziskave pokazale, da zaradi hitrega tempa življenja in slabih prehranjevalnih navad s hrano ne vnesemo več zadostne količine potrebnih vitaminov in mineralov.

Vitamini in minerali za otroke so še posebej pomembni v njihovih zgodnjih letih življenja. Takrat hitro rastejo in se razvijajo, zato je nujno, da dobijo vse potrebne hranilne snovi. Prav tako je nujno, da otroci zaužijejo vitamine in minerale v pravih razmerjih, saj lahko preveč ali premalo posameznih hranil povzroči neravnovesje v telesu. Vsak vitamin in mineral ima svojo posebno vlogo, in le z ustreznim ravnovesjem lahko telo optimalno deluje.

Multivitamine in minerale za otroke Vitals je izdelala skupina strokovnjakov na podlagi študij in raziskav. Vsebujejo najkvalitetnejše sestavine zaščitenih blagovnih znamk, zato ste lahko prepričani v njegovo izjemno kakovost.

 

Dodatne informacije

ZAKAJ JEMATI MULTIVITAMINE IN MINERALE ZA OTROKE VITALS?

Naravna sladila

Multivitamini in minerali za otroke Vitals ne vsebujejo umetnih sladil. Namesto tega so sladkani s steviol glikozidi, pridobljenimi iz rastline stevia, ter delno z eritritolom, naravnim sladilom, ki se nahaja v sadju, gobah in siru. Eritritol nima kalorične vrednosti, večinoma se absorbira v tankem črevesju in se skoraj v celoti izloči z urinom. Ne vpliva na raven sladkorja v krvi in ni škodljiv za zobe ali zdravje ustne votline. Zato je odlična alternativa sladkorju ali drugim nezaželenim (umetnim) sladilom!

Vitamini B v optimalni obliki in odmerku

Vitamini skupine B so v izdelku zastopani v optimalnih odmerkih. Pri njihovi formulaciji so bile skrbno preučene dnevne potrebe, povprečne količine vnosa ter njihove spodnje meje. Upoštevani so tudi najnovejši znanstveni izsledki, varne zgornje meje vnosa ter sposobnost telesa za presnovo različnih vitaminov skupine B.

Izdelek vsebuje biološko aktivne oblike vitaminov B2 (riboflavin-5′-fosfat), B6 (piridoksal-5′-fosfat), B12 (metil- in adenozilkobalamin) ter folno kislino (5-metiltetrahidrofolat glukozaminska sol). Raziskave kažejo, da imajo te oblike večjo biološko uporabnost kar pomeni, da jih telo enostavno uporabi, saj mu teh vitaminov ni potrebno pretvoriti v obliko, ki jo potrebuje.

Vitamin B6 kot piridoksal-5′-fosfat

Vitamin B6, znan tudi kot piridoksal-5′-fosfat, je ključen za pravilno delovanje telesa, vendar lahko zelo visoki odmerki občasno povzročijo mravljinčenje ali odrevenelost v rokah ali nogah. Da bi zagotovili varnost, je na Nizozemskem za vitaminske dodatke določena najvišja varna zgornja meja 21 mg na dan za odrasle.

V izdelku Multivitamini in minerali za otroke je količina vitamina B6 precej pod to vrednostjo (glejte »Informacije o izdelku na priporočen dnevni odmerek«). Poleg tega vsebuje samo piridoksal-5′-fosfat (P-5′-P), biološko aktivno obliko vitamina B6, in ne piridoksina HCl, ki ga najdemo v nekaterih drugih prehranskih dopolnilih in katerega mora telo pretvoriti v aktivno obliko, da ga lahko absorbira.

Folna kislina kot 5-MTHF

Folna kislina, znanstveno imenovana pteroilmonoglutaminska kislina, je sintetična oblika, ki se pogosto uporablja v prehranskih dopolnilih zaradi svoje stabilnosti, medtem ko se v naravi pojavlja kot folat. Folno kislino iz prehranskih dopolnil mora telo pretvoriti v tetrahidrofolat in nato v 5-metiltetrahidrofolat (5-MTHF), kar je zapleten proces pretvorbe, ki pri nekaterih ljudeh ni optimalen.

Prehranska dopolnila, ki vsebujejo 5-MTHF, omogočajo telesu boljšo absorpcijo in optimalno pretvorbo. Multivitamini in minerali za otroke Vitals vsebujejo izboljšano obliko 5-MTHF (blagovne znamke Quatrefolic®), ki je vezana na glukozaminsko sol pridobljeno iz rastlinskih virov. Ta vezava zagotavlja stabilnost in optimalno absorpcijo biološko aktivne oblike. 

Raziskave so dokazale, da ima Quatrefolic® večjo topnost v vodi, večjo stabilnost ter izjemno visoko biološko razpoložljivost. Poleg tega lahko 5-MTHF, v nasprotju s “običajno” sintetično obliko folne kisline, prehaja krvno-možgansko pregrado.

Vitamin B12 kot metil- in adenozilkobalamin

Absorpcija vitamina B12 iz hrane je zapleten proces. Zanimivo je, da je bil priporočen dnevni vnos vitamina B12 (NRV – Nutrience Referent Value, prej RDA-recommended dailiy allowance) 2,5 µg na dan podcenjen in da se lahko potrebe zdravih odraslih in starejših ljudi razlikujejo ter znašajo več kot 20 µg na dan. Zaradi varnosti dodajanja vitamina B12 in včasih otežene absorpcije B12 iz hrane in prehranskih dopolnil, Multivitamini in minerali za otroke Vitals vsebujejo večje odmerke biološko aktivnih oblik metil- in adenozilkobalamina.

Številni multivitamini vsebujejo cianokobalamin, ki je cenejša, sintetična oblika vitamina B12 in se ne pojavlja v naravi. Tega mora telo pretvoriti v aktivne oblike. Pri tem se cianidni del odcepi od kobalamina (B12), telo pa ga mora razgraditi. Študije kažejo, da je biološka uporabnost vitamina B12 v obliki metil- in adenozilkobalamina večja kot pri ciankobalaminu.

Bogati odmerki vitamina D iz rastlinskih virov

Različne evropske vladne agencije v zadnjih letih navajajo, da bi moral biti priporočeni vnos vitamina D s hrano višji (15 µg) in da bi se največji dovoljeni odmerek lahko povečal (100 µg). Na Nizozemskem so še vedno previdni in pravijo, da bi zadostovalo 10 µg, največja količina pa naj bi bila 75 µg. V ortomolekularnem svetu pomen večjih odmerkov poudarjajo že dolgo časa. 

Vodilni strokovnjaki za vitamin D priporočajo naj je raven vitamina D (kalcidiola) pri odraslih vsaj 75 nmol/l (nanomoli na liter). Za vzdrževanje takšne ravni vitamina D je potreben peroralni odmerek vitamina D3, ki je ocenjen na 25-75µg na dan.

Multivitamini in minerali za otroke Vitals vsebujejo visoke odmerke vitamina D3 (holekalciferol). Ta oblika je veliko bolj učinkovita za povečanje ravni vitamina D kot vitamin D2 (ergokalciferol). Poleg tega je vitamin D3 rastlinskega izvora (vitamin D3V®). Izdelan je namreč iz alg in ne iz maščobe ovčje volne, kot velika večina izdelkov z vitaminom D3. Tako so primerni tudi za vegane.

Vitamin K1 in K2

Multivitamini in minerali za otroke vsebujejo tudi majhno količino vitamina K1 in večji odmerek vitamina K2. Vitamin K1 se večinoma absorbira v jetrih in je odgovoren predvsem za aktivacijo faktorjev strjevanja krvi. Vitamin K2 pa ima večjo biološko razpoložljivost, je veliko bolj porazdeljen po telesnih tkivih in zato učinkoviteje aktivira druge (od vitamina K odvisne) encime, kot sta osteokalcin in MGP, ki med drugim zagotavljata pravilno absorpcijo kalcija in njegovo skladiščenje v kosteh. 

Telo vedno najprej uporabi vitamin K za življenjsko pomembno funkcijo strjevanja krvi, zato je Multivitaminom in mineralom za otroke dodana majhna količina K1, ki se lahko uporabi za funkcijo strjevanja krvi. Poleg tega vsebujejo tudi vitamin K2, ki je sicer veliko dražja surovina od K1, a je ključnega pomena za številne druge funkcije v telesu. Običajni priporočeni dnevni odmerek za vitamin K temelji na količini, potrebni za normalno strjevanje krvi. Presenetljivo je, da pri drugih telesnih procesih, odvisnih od vitamina K, optimalni odmerek vitamina K ni bil obravnavan.

Stabilnost vitamina K2

Vitamin K2 je zelo občutljiv. Zlasti v kombinaciji s kalcijem in/ali magnezijem se vsebnost tega vitamina v tableti ali kapsuli hitro zmanjša. Uporaba vitamina K2 v izdelku z visokimi odmerki kalcija in/ali magnezija je pravi izziv. 

Vitals zato v svoje izdelke dodaja le vitamin K2 blagovne znamke K2Vital® Delta, ki je stabilen tudi v formuli s tema dvema mineraloma. Uporablja patentiran postopek mikroinkapsulacije, ki z dvema plastema ščiti v maščobi topne delce K2 pred reakcijo z drugimi sestavinami. 

Vitals je v neodvisnem laboratoriju preveril stabilnost K2Vital® Delta in ugotovil, da je ta najboljša. Primerjali so ga z drugimi blagovnimi znamkami vitamina K2, zlasti v kombinaciji s sestavinami, ki se uporabljajo v prehranskih dopolnilih. Ugotovili so, da je zaščita K2 nujno potrebna in, da je vsebnost vitamina K2 v izdelku K2Vital® Delta stabilna ter boljša od drugih proizvajalcev vitamina K2.

Naravni kalcij in magnezij iz morja

Multivitaminom in mineralom za otroke sta dodana kalcij in magnezij blagovne znamke Aquamin®. V tabletah so zato doseženi bistveno večji odmerki, hkrati pa je absorbcija teh sestavin, dokazano, zelo dobra.

Magnezij (Aquamin® Magnesium) je pridobljen iz morske vode Irskega morja. Študije so pokazale, da ga telo dobro absorbira. Poleg približno 35% elementarnega magnezija, vsebuje tudi majhne količine drugih mineralov in elementov v sledovih.

Kalcij (Aquamin® Calcium) pridobivajo iz rdeče alge Lithothamnium calcareum. Ta vrsta alg absorbira minerale in elemente v sledovih iz morja ter jih shranjuje. V naravi ima čudovito rdečo/rožnato barvo, ko odmre pa poapni in postane bela ali svetlo siva. Aquamin zbira samo kalcinirane rdeče alge, ki izvirajo iz voda ob islandski obali. Poleg 32% kalcija, vsebuje tudi 3% magnezija ter majhne količine drugih mineralov in elementov v sledovih.

Železo, cink, baker in mangan v obliki aminokislinskega kelata (bisglicinata)

Prav tako ta izdelek za otroke vsebuje le železo, cink, baker in mangan v obliki aminokislinskih kelatov (bisglicinati). Pri tem je vsak delček magnezija močno vezan (kelatiran) na dve molekuli aminokisline glicin. Minerali v tej sestavljeni obliki zlahka vstopajo v tanko črevo in se zelo dobro absorbirajo. Poleg tega so nežni za želodec, kar je lahko velika prednost, zlasti pri železu. 

Vitals v svojih izdelkih uporablja le prave aminokislinske kelate podjetja Albion Minerals, prepoznavne po blagovni znamki TRAACS® – The Real Amino Acid Chelate System. 

Ta blagovna znamka je rezultat prizadevanj za ponudbo najučinkovitejše in najbolj stabilne oblike aminokislinskih kelatov na trgu. V nasprotju z njimi se na trgu pojavlja kar nekaj različic, ki so manj učinkovite in bolj nestabilne.

Albion Minerals ima več kot 100 patentov po vsem svetu, s katerimi so zavarovali postopek, znanje in struktura njihovih aminokislinskih kelatnih mineralov.

Posebnost njihovih kelatov je v tem, da so izjemno učinkoviti in stabilni, kar zagotavlja optimalno absorpcijo mineralov v telesu. Vsako proizvedeno serijo preverijo s posebnimi analizami kakovosti, da se prepričajo, ali je kelatiranje dejansko potekalo in ali so vezi dovolj močne. To zagotavlja visoko kakovost in učinkovitost prehranskih dopolnil Vitals, ki vsebujejo aminokislinske kelate podjetja Albion Minerals.

Edinstvenost: razmeroma visok odmerek holina

Holin se že dolgo uporablja kot bolj ali manj standardna sestavina multivitaminov. Vendar skoraj vedno v majhnih odmerkih (od 10 do 30mg) saj o njem do sedaj ni bilo veliko znanega. Vendar se to spreminja. Evropska komisija je leta 2012 odobrila tri zdravstvene trditve za holin, ki veljajo za odmerek najmanj 82,5 mg: pomemben je za normalno presnovo maščob, presnovo homocisteina in normalno delovanje jeter. Leta 2016 je bil v Ameriki na podlagi kliničnih raziskav prvič določen priporočen dnevni vnos (NRV) 550 mg/dan. Leta 2016 je EFSA (Evropska agencija za varnost hrane) prav tako odločila, da je holin bistveno hranilo, vendar še ni določila NRV. NRV je bil določen na podlagi povprečnega vnosa v evropskih državah in sicer 400mg/dan. V Evropi odrasli v povprečju zaužijejo med 291 in 468 mg/dan. To je zadosten razlog, da multivitamini vsebujejo razmeroma visok odmerek holina.

Vitals v svojih izdelkih uporablja le holin blagovne znamke VitaCholine®, ki zagotavlja najvišjo kakovost kar dokazujejo s številnimi opravljenimi raziskavami.

Lutein, zeaksantin in mezozeaksantin

Lutein, zeaksantin in mezozeaksantin so naravni karotenoidi. V telesu je visoka koncentracija teh snovi v mrežnici (retini) in rumeni pegi (macula lutea). Telo ne more samo proizvesti luteina in zeaksantina, temveč ju mora pridobiti s hrano. Med drugim ju najdemo v zeleni listnati zelenjavi ter rdečem, rumenem in oranžnem sadju ter zelenjavi. Mezozeaksantin je v zelo majhnih količinah prisoten v hrani (kozice, koža lososa, koža in meso postrvi). Nastaja predvsem v mrežnici s pretvorbo luteina, z encimsko reakcijo. Mezozeaksantin je razmeroma kratek čas znan kot zelo dobro prehransko dopolnilo in je boljši v kombinaciji z luteinom in zeaksantinom kot samostojno dopolnilo.

Dovoljene zdravstvene trditve

Biotin
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju, presnovi makrohranil, ohranjanju zdravih las, sluznic in kože.
Folat
Prispeva k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo, sintezi aminokislin, nastajanju krvi, presnovi homocisteina, normalnemu psihološkemu delovanju, delovanju imunskega sistema, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, sproščanju energije pri presnovi.
Ima vlogo pri delitvi celic.
Niacin (vitamin B3)
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju, ohranjanju zdravih sluznic in kože, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
Pantotenska kislina (vitamin B5)
Prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, umskim zmogljivostim, sproščanju energije pri presnovi.
Ima vlogo pri sintezi in presnovi steroidnih hormonov, vitamina D in nekaterih prenašalcev živčnih impulzov.
Riboflavin (vitamin B2)
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, ohranjanju zdravih sluznic in kože, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
Ima vlogo pri ohranjanju vida in normalnih rdečih krvničk, presnovi železa, zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Tiamin (vitamin B1)
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju.
Ima vlogo pri delovanju srca.
Vitamin A
Prispeva k ohranjanju zdravih sluznic in kože.
Ima vlogo pri presnovi železa, ohranjanju vida, delovanju imunskega sistema, specializaciji celic.
Vitamin B6
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, presnovi homocisteina, normalnemu psihološkemu delovanju, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. 
Ima vlogo pri sintezi cisteina, nastajanju rdečih krvničk, delovanju imunskega sistema, presnovi beljakovin in glikogena, uravnavanju delovanja hormonov.
Vitamin B12
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, presnovi homocisteina, normalnemu psihološkemu delovanju, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
Ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk, delovanju imunskega sistema, delitvi celic.
Vitamin C
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, obnovi reducirane oblike vitamina E.
Ima vlogo pri delovanju imunskega sistema med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej, nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože, zob, delovanju imunskega sistema, zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Povečuje absorbcijo železa.
Vitamin D
Prispeva k normalni absorbciji/uporabi kalcija in fosforja, normalni ravni kalcija v krvi, ohranjanju zdravih kosti in zob, delovanju mišic, delovanju imunskega sistema.
Ima vlogo pri delitvi celic.
Vitamin E
Ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 žvečjiva tableta: 

SestavinaKoličinaPDV*
Beta karoten (iz Dunaliella salina)
(pretvorjen v vitamin A
1,2 mg
200 μg RE**

25 %)
Vitamin A (retinil acetat)100 μg RE**12,5 %
Vitamin B1 (tiamin)1,1 mg100 %
Vitamin B2 (riboflavin)1 mg71 %
Vitamin B3 (niacin)8 mg50 %
Vitamin B5 (pantotenska kislina)6 mg100 %
Vitamin B6 (piridoksal 5’-fosfat)1,4 mg100 %
Folna kislina ((6S)-5-metiltetrahidrofolna kislina, sol glukozamina, Quatrefolic®)100 μg 50 %
Vitamin B12 (50% metilkobalamin, 50% 5′-deoksiadenozilkobalamin)5 μg200 %
Biotin25 μg 50 %
Holin (citartrat, VitaCholine®)25 mg
Vitamin C (L-askorbinska kislina)80 mg100 %
Vitamin D3 (veganski, Vitamin D3V)15 μg 300 %
Vitamin E (naravni, D-alfa-tokoferil sukcinat)18 mg TE***150 %
Vitamin E (zmes tokoferolov beta, gama in delta)5 mg41,7 %
Vitamin K1 (fitomenadion)30 μg 40 %
Vitamin K2 (menakinon-7, K2Vital® Delta)45 μg 60 %
Kalcij (karbonat iz rdečih alg, Aquamin ® Calcium)120 mg15 %
Železo (bisglicinat, Ferrochel®, TRAACS®)2,1 mg15 %
Jod (kalijev jodid)45 μg30 %
Baker (bisglicinat, TRAACS®)0,15 mg15 %
Magnezij (hidroksid iz morske vode, Aquamin Magnesium)60 mg16 %
Mangan (nisglicinat, TRAACS®)0,4 mg20 %
Molibden (natrijev molibdat)10 μg20 %
Selen (L-selenometionin)16,5 μg30 %
Cink (sisglicinat, TRAACS®)2,5 mg25 %
Kompleks citrusovih bioflavonoidov10 mg
Lutein (iz Tagetes erecta)2,5 mg
Zeaksantin (iz Tagetes erecta)0,5 mg
Mezo-zeaksantin (iz Tagetes erecta)2,5 mg

*PDV – priporočen dnevni vnos, **RE – ekvivalent retinola, ***TE- ekvivalent tokoferola

Quatrefolic® je patentiran izdelek in registrirana blagovna znamka družbe Gnosis.
VitaCholine® je registrirana blagovna znamka podjetja Balchem Corporation.
Vitamin D3V® je registrirana blagovna znamka podjetja ProTecNutra Ltd.
K2Vital® Delta je registrirana blagovna znamka podjetja Kappa Bioscience.
Aquamin® je registrirana blagovna znamka podjetja Marigot Ltd.
Ferrochel® in TRAACS® (“The Real Amino Acid Chelate System”) sta registrirani blagovni znamki podjetja Albion Minerals.

Sestavine: Sladili (eritritol*, steviol glikozidi iz stevie), minerali (kalcij, magnezij, cink, železo, molibden, selen, mangan, baker, jod), vezivo (hidroksipropil celuloza), vitamini (C, E, niacin, pantotenska kislina, D3, K2, B6, riboflavin, tiamin, A, K1, folna kislina, biotin, B12), olje oljne ogrščice (Brassica napus), naravna aroma jagode, holin bitartrat, sredstvi proti sprijemanju (kalcijeve soli maščobnih kislin, silicijev dioksid), barvilo (betanin), sredstvo za uravnavanje kislosti (citronska kislina), kompleks bioflavonoidov citrusov, zmes tokoferolov, lutein, mezozeozaksantin, alga Dunaliella Salina, zeaksantin. 

S sladilom (eritritol* in steviol glikozidi iz stevie). Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.

* Eritritol je skoraj ničkalorično sladilo, ki se naravno nahaja v nekaterih vrstah sadja in nekaterih fermentiranih živilih. Pridobiva se z naravnim postopkom fermentacije.

Navodilo za uporabo: Otroci od 3. leta starosti prežvečijo 1 tableto na dan ob obroku. Če ima otrok še vedno težave z žvečenjem tablet, jih je najbolje zdrobiti in zmešati, npr. v jogurt ali kašo. Priporočenega dnevnega odmerka ne smete preseči. To prehransko dopolnilo ni primerno za otroke, mlajše od 1 leta (pravno obvestilo za izdelke do vključno 3 mg vitamina B6 na dnevni odmerek). Pakiranje zadostuje za 30 ali 90 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.