Domov

 > 

 > 

Multivitamini in minerali za odrasle s Q10, 30 ali 90 tablet

Multivitamini in minerali za odrasle s Q10, 30 ali 90 tablet

Delovanje imunskega sistema.*
Zmanjševanje utrujenosti in izčrpanosti.*
Ohranjanje zdravih kosti, kože, las, nohtov.*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

 • optimalna absorpcija učinkovite kombinacije vitaminov in mineralov
 • ustrezni odmerki vitaminov skupine B v optimalnem razmerju
 • biološko aktivne oblike B2, B6, B12 in folne kisline
 • vitamin D3 iz rastlinskega vira (vitamin D3V®)
 • stabilna oblika vitamina K (K2Vital® Delta)
 • kalcij in magnezij iz naravnega vira (Aquamin®)
 • obogateni z bioflavonoidi citrusov, luteinom, zeaksantinom in mezozeaksantinom
 • le najnujnejša polnila iz naravnih virov
 • primerno za vegane in vegetarijance
 • pakiranje zadostuje za 30 ali 90 dni
 • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
 • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
 • priporočajo ga številni terapevti

Od: 22,95 

Opis

Multivitamini in minerali za odrasle s Q10 Vitals, tako kot vsi izdelki z vitamini in minerali, vsebujejo le najkvalitetnejše sestavine priznanih izdelovalcev. Spoznate jih po logotipih blagovnih znamk poleg slike izdelka. Vsebujejo bistvena mikrohranila ter posebne dodatke, zato so pri uporabnikih zelo priljubljeni. Narejeni so v obliki tablet, jemlje se ena tableta na dan. Primerni so od 18 leta dalje.

Razviti so na podlagi najnovejših znanstvenih spoznanj, ki temeljijo na trenutnih podatkih o stanju prehranjenosti v Zahodni Evropi. Upoštevane so tudi optimalne ravni vnosa posameznih hranil. 

Vitamini in minerali so ključnega pomena za številne biološke procese v telesu, vključno z delovanjem imunskega sistema, energijskim metabolizmom, delovanjem živčnega sistema, zdravjem kosti, kože, las in še bi lahko naštevali. Z ustreznim vnosom vitaminov in mineralov lahko podpremo te procese in telesu omogočimo dobro delovanje. 

Multivitamini in minerali za odrasle s Q10 Vitals so posebej oblikovani za izpolnjevanje potreb odraslih

Vsebujejo koencim Q10, ki je pomemben za proizvodnjo energije v celicah. Prav tako vključujejo vitamine A, C, D, E in K, kot tudi vse vitamine skupine B, ki so bistveni za energijski metabolizem in delovanje živčnega sistema. Minerali, kot so kalcij, magnezij, cink, selen in železo, prispevajo k zdravju kosti, imunskemu sistemu in številnim drugim funkcijam.

Različni dejavniki, kot so starost, spol, genetika in uporaba zdravil, lahko vplivajo na sposobnost telesa, da absorbira in uporablja hranila iz hrane. V takih primerih lahko multivitamini in minerali zagotovijo dodatno podporo.

Multivitamini in minerali za odrasle s Q10 so prehransko dopolnilo k uravnoteženi prehrani. Aktivne in naravne oblike vitaminov ter kelatne oblike mineralov zagotavljajo njihovo učinkovitost in najboljšo absorbcijo.

Dodatne informacije

Katere so prednosti Multivitaminov in mineralov za odrasle s Q10, tablete?

Vitamini skupine B v optimalni obliki in odmerkih

Pri odmerjanju vitaminov B so upoštevana najnovejša znanstvena dognanja in varne zgornje meje ter stopnja, do katere lahko telo presnavlja različne vitamine skupine B. To je mogoče zato, ker so bile izvedene podrobne analize dnevnih potreb po teh vitaminih, povprečne vrednosti vnosa ter njihove spodnje meje.

Vsebujejo biološko aktivne oblike vitaminov B2 (riboflavin-5′-fosfat), B6 (piridoksal-5′-fosfat), B12 (metil- in adenozilkobalamin) in folno kislino (5-metiltetrahidrofolat glukozaminska sol). To so oblike, ki jih telo enostavno uporabi. Raziskave tudi dokazujejo, da imajo večjo biološko uporabnost. 

Vitamin B6 kot piridoksal-5′-fosfat

Zelo visoki odmerki vitamina B6 lahko občasno povzročijo mravljinčenje ali odrevenelost v rokah ali nogah. Zato je na Nizozemskem za vitaminska prehranska dopolnila najvišja varna zgornja meja 21 mg na dan za odrasle (v Sloveniji 25 mg). 

Multivitamini in minerali s Q10 so še vedno precej pod to vrednostjo (največ 4,2 mg). V njih je uporabljen piridoksal-5′-fosfat (P-5′-P), biološko aktivna oblika vitamina B6, in ne piridoksin HCl, ki se mora v telesu še pretvoriti. Ali se zgoraj omenjeni občasni neželeni učinki pojavljajo samo pri vitaminu B6 v obliki piridoksina HCl ali ne in ali v manjši meri pri piridoksal-5′-fosfatu, se trenutno še raziskuje. Obstajajo velika verjetnost, da je v visokih odmerkih za živčne celice toksičen le piridoksin HCl.

Folna kislina kot 5-metiltetrahidrofolat

Vsebujejo boljšo obliko 5-MTHF, vezano na glukozaminsko sol (blagovne znamke Quatrefolic®). Ta vezava z glukozaminsko soljo (iz rastlinskih virov) omogoča, da biološko aktivna oblika ostane stabilna in zagotavlja optimalno absorpcijo. Dokazano je, da ima Quatrefolic® večjo topnost v vodi, večjo stabilnost in izredno dobro biološko razpoložljivost. Poleg tega lahko 5-MTHF v nasprotju z “običajno” (sintetično) obliko folne kisline prehaja krvno-možgansko pregrado.

Vitamin B12 kot metil- in adenozilkobalamin

Številni multivitamini vsebujejo cianokobalamin, ki je cenejša, sintetična oblika vitamina B12 in se ne pojavlja v naravi. Tega mora telo pretvoriti v aktivne oblike. Multivitamini in minerali za odrasle s Q10 vsebujejo večje odmerke biološko aktivnih oblik metil- in adenozilkobalamina saj študije kažejo, da je biološka uporabnost vitamina B12 v obliki metil- in adenozilkobalamina večja kot pri ciankobalaminu. 

Bogati odmerki vitamina D iz rastlinskih virov

Vsebujejo visoke odmerke vitamina D3 (holekalciferol). Ta oblika je veliko bolj učinkovita za povečanje ravni vitamina D, kot vitamin D2 (ergokalciferol). Poleg tega je vitamin D3 rastlinskega izvora (vitamin D3V®). Izdelan je namreč iz alg in ne iz maščobe ovčje volne (kot velika večina izdelkov z vitaminom D3). Tako so primerni tudi za vegane.

Vitamin K1 in K2

Telo vedno najprej uporabi vitamin K za življenjsko pomembno funkcijo strjevanja krvi, zato je temu izdelku dodana majhna količina K1, ki se lahko uporabi za funkcijo strjevanja krvi. Poleg tega vsebujejo tudi vitamin K2, ki je zelo pomemben za številne druge funkcije v telesu. Vitals v svoje izdelke dodaja le vitamin K2 blagovne znamke K2Vital® Delta, ki je stabilen tudi v formuli s kalcijem in magnezijem. Uporablja patentiran postopek mikroinkapsulacije, ki z dvema plastema ščiti v maščobi topne delce K2 pred reakcijo z drugimi sestavinami, zato ne razpade in ga telo lahko absorbira.

Naravni kalcij in magnezij iz morja

Dodana sta kalcij in magnezij blagovne znamke Aquamin®. V tabletah so tako doseženi bistveno večji odmerki, hkrati pa je absorpcija teh sestavin, dokazano, zelo dobra.

Železo, cink, baker in mangan v obliki aminokislinskega kelata (bisglicinata)

Minerali v obliki bisglicinata zlahka vstopajo v tanko črevo in se zelo dobro absorbirajo. So nežni za želodec, kar je lahko velika prednost, zlasti pri železu. Vitals v svojih izdelkih uporablja le prave aminokislinske kelate podjetja Albion Minerals, prepoznavne po blagovni znamki TRAACS® – The Real Amino Acid Chelate System. To blagovno znamko so ustvarili z željo ljudem ponuditi najbolj učinkovito in stabilno obliko aminokislinskih kelatov saj se na trgu pojavlja kar nekaj različic, ki so manj učinkovite in nestabilne. Albion Minerals ima več kot 100 patentov po vsem svetu, s katerimi so zavarovani: postopek, znanje in struktura njihovih aminokislinskih kelatnih mineralov. Poleg tega vsako proizvedeno serijo pregledajo s posebnimi analizami kakovosti saj je potrebno preveriti ali je kelatiranje dejansko potekalo in ali so vezi dovolj močne.

Edinstvenost: razmeroma visok odmerek holina

Vitals svojih izdelkih uporablja le holin blagovne znamke VitaCholine®, ki zagotavlja najvišjo kakovost kar dokazujejo s številnimi opravljenimi raziskavami. Holin prispeva k presnovi maščob in homocisteina ter ima vlogo pri delovanju jeter.  Je bistveno hranilo, njegov priporočen dnevni vnos je 400 mg na dan. V Evropi odrasli v povprečju zaužijejo med 291 in 468 mg/dan kar je zadosten razlog, da multivitamini vsebujejo razmeroma visok odmerek holina. 

Lutein, zeaksantin in mezozeaksantin

Lutein, zeaksantin in mezozeaksantin so naravni karotenoidi. V telesu je visoka koncentracija teh snovi v mrežnici (retini) in rumeni pegi (macula lutea). Telo ne more samo proizvesti luteina in zeaksantina, zato ju mora pridobiti s hrano. 

Več informacij o posameznih sestavinah si lahko preberete pri izdelku Multivitamini in minerali s Q10 za odrasle, 60 kapsul.

Dovoljene zdravstvene trditve

Biotin
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju, presnovi makrohranil, ohranjanju zdravih las, sluznic in kože.
Folat
Prispeva k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo, sintezi aminokislin, nastajanju krvi, presnovi homocisteina, normalnemu psihološkemu delovanju, delovanju imunskega sistema, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, sproščanju energije pri presnovi.
Ima vlogo pri delitvi celic.
Holin
Prispeva k presnovi homocisteina, presnovi maščob.
Ima vlogo pri delovanju jeter.
Niacin (vitamin B3)
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju, ohranjanju zdravih sluznic in kože, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
Pantotenska kislina (vitamin B5)
Prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, umskim zmogljivostim, sproščanju energije pri presnovi.
Ima vlogo pri sintezi in presnovi steroidnih hormonov, vitamina D in nekaterih prenašalcev živčnih impulzov.
Riboflavin (vitamin B2)
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, ohranjanju zdravih sluznic in kože, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
Ima vlogo pri ohranjanju vida in normalnih rdečih krvničk, presnovi železa, zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Tiamin (vitamin B1)
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju.
Ima vlogo pri delovanju srca.
Vitamin A
Prispeva k ohranjanju zdravih sluznic in kože.
Ima vlogo pri presnovi železa, ohranjanju vida, delovanju imunskega sistema, specializaciji celic.
Vitamin B6
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, presnovi homocisteina, normalnemu psihološkemu delovanju, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. 
Ima vlogo pri sintezi cisteina, nastajanju rdečih krvničk, delovanju imunskega sistema, presnovi beljakovin in glikogena, uravnavanju delovanja hormonov.
Vitamin B12
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, presnovi homocisteina, normalnemu psihološkemu delovanju, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
Ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk, delovanju imunskega sistema, delitvi celic.
Vitamin C
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, obnovi reducirane oblike vitamina E.
Ima vlogo pri delovanju imunskega sistema med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej, nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože, zob, delovanju imunskega sistema, zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Povečuje absorbcijo železa.
Vitamin D
Prispeva k normalni absorbciji/uporabi kalcija in fosforja, normalni ravni kalcija v krvi, ohranjanju zdravih kosti in zob, delovanju mišic, delovanju imunskega sistema.
Ima vlogo pri delitvi celic.
Vitamin E
Ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Baker
Prispeva k ohranjanju normalnega vezivnega tkiva, sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, normalni obarvanosti las in kože, prenosu železa v telesu.
Ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Cink
Prispeva k ohranjanju zdravih kosti, las, nohtov in kože, vzdrževanju normalne ravni testosterona v krvi.
Ima vlogo pri presnovi kislin, baz in ogljikovih hidratov, kognitivnih funkcijah, sintezi DNK in beljakovin, plodnosti in razmnoževanju, presnovi makrohranil, maščobnih kislin in vitamina A, ohranjanju vida, delovanju imunskega sistema, zaščiti celic pred oksidativnim stresom, delitvi celic.
Jod
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, ohranjanju zdrave kože.
Ima vlogo pri kognitivnih funkcijah, nastajanju ščitničnih hormonov in normalnemu delovanju ščitnice.
Mangan
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, ohranjanju zdravih kosti.
Ima vlogo pri nastajanju vezivnega tkiva, zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Molibden
Ima vlogo pri presnovi aminokislin, ki vsebujejo žveplo.
Selen
Prispeva k ohranjanju zdravih las in nohtov.
Ima vlogo pri nastajanju semenčic, delovanju imunskega sistema in ščitnice, zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Železo
Prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, sproščanju energije pri presnovi.
Ima vlogo pri kognitivnih funkcijah, nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina, prenosu kisika v telesu, delovanju imunskega sistema, delitvi celic.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 tableta: 

SestavinaKoličinaPDV*
Beta karoten (iz Dunaliella salina)

(pretvorjen v vitamin A

1,8 mg

300 μg RE**

37,5 %)

Vitamin A (retinil acetat)300 μg RE**37,5 %
Vitamin B1 (tiamin)4,4 mg400 %
Vitamin B2 (riboflavin)4,2 mg300 %
Vitamin B3 (niacin)24 mg150 %
Vitamin B5 (pantotenska kislina)18 mg300 %
Vitamin B6 (piridoksal 5’-fosfat)3,5 mg250 %
Folna kislina ((6S)-5-metiltetrahidrofolna kislina, sol glukozamina,
Quatrefolic®)
200 μg 100 %
Vitamin B12 (50% metilkobalamin, 50% -deoksiadenozilkobalamin)20 μg800 %
Biotin75 μg 150 %
Holin (bitartrat, VitaCholine)85 mg
Vitamin C (magnezijev L-askorbat)160 mg125 %
Vitamin D3 (veganski, vitamin D3V®)25 μg 500 %
Vitamin E (naravni, D-alfa-tokoferil sukcinat)36 mg TE***300 %
Vitamin E (zmes tokoferolov beta, gama in delta)10 mg83,3 %
Vitamin K1 (fitomenadion)37,5 μg 50 %
Vitamin K2 (menakinon-7, K2Vital® Delta)75 μg 100 %
Kalcij (karbonat iz rdečih alg, Aquamin Calcium)150 mg19 %
Železo (bisglicinat, Ferrochel, TRAACS®)7 mg50 %
Jod (kalijev jodid)75 μg50 %
Baker (bisglicinat, TRAACS®)0,25 mg25 %
Magnezij (hidroksid iz morske vode, Aquamin Magnesium,
magnezijev askorbat)
100 mg27 %
Mangan (bisglicinat, TRAACS®)1 mg50 %
Molibden (natrijev Molibdat)25 μg50 %
Selen (L-selenometionin)58 μg105 %
Cink (bisglicinat, TRAACS®)5 mg50 %
Kompleks citrusovih bioflavonoidov20 mg
Lutein (iz Tagetes erecta)5 mg
Zeaksantin (iz Tagetes erecta)1 mg
Mezo-zeaksantin (iz Tagetes erecta)5 mg
Q10 (naravni, ubikinon) 40 mg

*PDV – priporočen dnevni vnos, **RE – ekvivalent retinola, ***TE- ekvivalent tokoferola

Quatrefolic® je patentiran izdelek in registrirana blagovna znamka družbe Gnosis.
VitaCholine® je registrirana blagovna znamka podjetja Balchem Corporation.
Vitamin D3V® je registrirana blagovna znamka podjetja ProTecNutra Ltd. 
K2Vital® Delta je registrirana blagovna znamka podjetja Kappa Bioscience.
Aquamin® je registrirana blagovna znamka podjetja Marigot Ltd
Ferrochel® in TRAACS® (“The Real Amino Acid Chelate System”) sta registrirani blagovni znamki podjetja Albion Minerals.

Sestavine: kalcijev karbonat iz rdečih alg (Aquamin), magnezijev hidroksid iz morske vode, minerali (železo, cink, selen, magnezij, molibden, mangan, baker, jod) sredstvo za povečanje prostornine (mikrokristalna celuloza [celulozni gel]), vitamini (C, E, niacin, pantotenska kislina, D3, K2, natrijev riboflavin-5′-fosfat, tiamin, piridoksal-5′-fosfat, A, K1, folna kislina, biotin, B12), holin bitartrat, Q10, sredstvi proti sprijemanju (silicijev dioksid, magnezijeve soli maščobnih kislin), kompleks bioflavonoidov citrusov, zmes tokoferolov, lutein, mezozeaksantin, sredstva za glaziranje (hidroksipropilmetilceluloza, glicerol, hidroksipropilceluloza), alga Dunaliella salina, zeaksantin.

Navodilo za uporabo: Vzemite 1 tableto na dan z vodo ob obroku. To prehransko dopolnilo ni primerno za otroke do vključno 10. leta starosti (pravno obvestilo za izdelke z več kot 20 μg vitamina D na dnevni odmerek). Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 30 ali 90 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.