Domov

 > 

 > 

Multivitamini in minerali za nosečnice, 60 kapsul

Multivitamini in minerali za nosečnice, 60 kapsul

Razvoj materinega tkiva med nosečnostjo.*
Sinteza aminokislin.*
Nastajanje rdečih krvničk.*
Zmanjševanje utrujenosti in izčrpanosti.*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

 • posebej oblikovani za čas nosečnosti in dojenja
 • optimalna absorpcija učinkovite kombinacije vitaminov in mineralov
 • optimalen odmerek vitaminov B vključno z B2, B6, B12 in folno kislino (Quatrefolic®) v biološki in aktivni obliki 
 • visok odmerek vitamina D3 (vitamin D3V®) in stabilna oblika vitamina K  (K2Vital® Delta)
 • dnevni odmerek se lahko razdeli čez cel dan
 • le najnujnejša polnila iz naravnih virov
 • primerno za vegane in vegetarijance
 • pakiranje zadostuje za 30 dni
 • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
 • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
 • priporočajo ga številni terapevti

30,96 

Na zalogi

Opis

Vitamini in minerali so za nosečnice zelo pomembni. Zato uradne inštitucije močno poudarjajo pomen zdrave prehrane. Sodobna prehrana pogosto vključuje veliko predelane hrane, ki je osiromašena ključnih hranil. Prav tako intenzivno kmetijstvo in uporaba kemičnih gnojil zmanjšujeta hranilno vrednost pridelane hrane. Tla postanejo osiromašena naravnih mineralov, kar vpliva na vsebnost hranil v sadju in zelenjavi. V iskanju rešitev so proizvajalci prehranskih dopolnil začeli izdelovati pripravke za nosečnice in doječe mamice. Na ta način jim lahko zagotovijo ustrezna hranila, potrebna v tem občutljivem obdobju.

Multivitamini in minerali za nosečnice in doječe mamice Vitals so izdelani so na podlagi najnovejših znanstvenih spoznanj. Prilagojeni so trenutnim podatkom o stanju prehranjenosti v Zahodni Evropi. Vsebujejo optimalne ravni posameznih hranil za nosečnice in doječe mamice (več si lahko preberete v zavihku Dodatne informacije). 

Splošno znano je, da med nosečnostjo telo potrebuje večje količine določenih hranil, kot so folati (folna kislina), železo, kalcij, vitamin D in omega-3 maščobne kisline, za podporo mamici in normalnemu razvoju ploda.

Folna kislina je še posebej pomembna v zgodnji nosečnosti, saj lahko zmanjša tveganje za nekatere prirojene napake ploda, kot je nepravilnosti nevralne cevi. Železo je potrebno za proizvodnjo hemoglobina, ki prenaša kisik po telesu, medtem ko kalcij podpira razvoj kosti in zob pri plodu. Vitamin D je ključen za kosti in imunski sistem, medtem ko omega-3 maščobne kisline* prispevajo k razvoju možganov in vida pri otroku.

Vitamini in minerali v Multivitaminih in mineralih za nosečnice so izdelani s posebnimi patentiranimi postopki. Le-ti zagotavljajo najboljšo absorpcijo in biološko razpoložljivost. Zaščiteni so z blagovnimi znamkami, zato jih boste enostavno prepoznali.

Dodatne informacije

Vitamin A ne sme manjkati v multivitaminskem pripravku za nosečnice in doječe mamice

Številne nosečnice so opozorjene na nevarnosti, ki jih prinaša uživanje prevelikih količin vitamina A. Med nosečnostjo in dojenjem je potreba po vitaminu A večja, zato je pomembno, da dnevno zaužijemo zadostno količino vitamina A.

Multivitamini in minerali za nosečnice tako vsebujejo 3 mg naravnega betakarotena (provitamina A) in 150 μg vitamina A. To je zaželen in zelo varen odmerek vitamina A. Telo ne bo pretvorilo več betakarotena v vitamin A, kot ga potrebuje, in to ne bo povzročilo prevelikih količin vitamina A. 

Optimalen odmerek folne kisline za pokrivanje povečanih potreb med nosečnostjo ter vitamini skupine B

Znano je, da je folna kislina zelo pomembna pred in med nosečnostjo. Multivitamini in minerali za nosečnice vsebujejo vrhunsko, biološko aktivno obliko folne kisline kot 5-MTHF** (oz. folata), ki je vezana na glukozaminsko sol (Quatrefolic®). Formula vsebuje 400 μg 5-metiltetrahidrofolata na dnevni odmerek – dve kapsuli.

**Folna kislina kot 5-MTHF

Folna kislina (pteroilmonoglutaminska kislina), ki se zaradi stabilnosti večinoma uporablja v prehranskih dopolnilih, je sintetična oblika, ki se v naravi ne pojavlja. V hrani se pojavlja kot folat. Folno kislino iz prehranskih dopolnil mora telo pretvoriti v tetrahidrofolat in nato v 5-metiltetrahidrofolat (5-MTHF). Študije kažejo, da je ta zapleten proces pretvorbe pri precejšnji skupini ljudi daleč od optimalnega. Prehranska dopolnila, ki vsebujejo 5-MTHF, pa telesu omogočajo optimalno pretvorbo. 

Multivitamini in minerali za nosečnice vsebujejo boljšo obliko 5-MTHF, vezano na glukozaminsko sol (blagovne znamke Quatrefolic®). Ta vezava z glukozaminsko soljo (iz rastlinskih virov) omogoča, da biološko aktivna oblika ostane stabilna in zagotavlja optimalno absorpcijo. Dokazano je, da ima Quatrefolic® večjo topnost v vodi, večjo stabilnost in izredno dobro biološko razpoložljivost. Poleg tega lahko 5-MTHF v nasprotju z “običajno” (sintetično) obliko folne kisline prehaja krvno-možgansko pregrado. 

Vsebujejo tudi visok odmerek (30 μg) vitamina B12 v biološko aktivni obliki metil- in adenozilkobalamina. Prednost teh oblik je, da se bolje absorbirajo in so v telesu na voljo dlje kot običajna sintetična oblika vitamina B12 v prehranskih dopolnilih (cianokobalamin). 

Poleg tega vsebujejo biološko aktivne oblike vitaminov B2 (riboflavin-5′-fosfat) in B6 (piridoksal-5′-fosfat). To so oblike, ki jih telo enostavno uporabi (brez pretvorbe) in raziskave kažejo, da imajo večjo biološko razpoložljivost.

Holin

Zelo pomembno hranilo med nosečnostjo je holin. V zadnjem času so bile opravljene sveže študije, zato je o njem znanega vedno več. Formula vsebuje do 110 mg holina v dnevnem odmerku – dveh kapsulah.

Vitamin D

Nosečnice ali doječe matere potrebujejo več vitamina D. Multivitamini in minerali za nosečnice zato vsebujejo visok odmerek (25 μg) vitamina D3, ki je rastlinskega izvora, zato je primeren tudi za vegane.

Železo

Ženske na splošno potrebujejo več železa kot moški. Med nosečnostjo pa potrebujejo dodatno količino železa saj le-ta podpira proizvodnjo celic in tkiv. Multivitamini in minerali za nosečnice zato vsebujejo visok dnevni odmerek (28 mg) železa, ki je želodcu prijazen železov bisglicinat** (Ferrochel) in hkrati lahko absorbljiv aminokislinski kelat podjetja Albion Minerals (TRAACS®). Poleg tega formula vsebuje 200 mg vitamina C, ki med drugim, pospešuje absorpcijo železa.
**Visokokakovostni aminokislinski kelat (železov bisglicinat) podjetja Albion Minerals, Ferrochel s funkcijo TRAACS® (“The Real Amino Acid Chelate System”). Želodcu prijazna oblika spojine z odlično biološko razpoložljivostjo.

Jod

Multivitamini in minerali za nosečnice vsebujejo velik odmerek joda (150 μg), ki prispeva k normalni rasti otrok.

Vitamin K1 in K2

Multivitamini in minerali za nosečnice vsebujejo tudi majhno količino vitamina K1 in večji odmerek vitamina K2.

Vitamin K1 se večinoma absorbira v jetrih in je odgovoren predvsem za aktivacijo faktorjev strjevanja krvi, medtem, ko ima vitamin K2 večjo biološko razpoložljivost, je veliko bolj porazdeljen po telesnih tkivih in zato učinkoviteje aktivira druge (od vitamina K odvisne) encime, kot sta osteokalcin in MGP. Med drugim zagotavljata, da se kalcij pravilno absorbira in pride na pravo mesto – v kosti.

Naravni kalcij in magnezij iz morja

Multivitaminom in mineralom za nosečnice sta dodana kalcij in magnezij blagovne znamke Aquamin®. V tabletah so tako doseženi bistveno večji odmerki, hkrati pa je absorpcija teh sestavin, dokazano zelo dobra.

Cink, baker in mangan v obliki aminokislinskega kelata (bisglicinata)

Cink, baker in mangan v Multivitaminih in mineralih za nosečnice so v obliki aminokislinskih kelatov (bisglicinati). Pri tem je vsak delček magnezija močno vezan (kelatiran) na dve molekuli aminokisline glicin.

Minerali v tej sestavljeni obliki zlahka vstopajo v tanko črevo in se zelo dobro absorbirajo. Poleg tega so nežni za želodec.

Vitals v svojih izdelkih uporablja le prave aminokislinske kelate podjetja Albion Minerals, prepoznavne po blagovni znamki TRAACS® – The Real Amino Acid Chelate System. To blagovno znamko so ustvarili z željo ljudem ponuditi najbolj učinkovito in stabilno obliko aminokislinskih kelatov saj se na trgu pojavlja kar nekaj različic, ki so manj učinkovite in nestabilne.

Dovoljene zdravstvene trditve

Biotin
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju, presnovi makrohranil, ohranjanju zdravih las, sluznic in kože.
Folat
Prispeva k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo, sintezi aminokislin, nastajanju krvi, presnovi homocisteina, normalnemu psihološkemu delovanju, delovanju imunskega sistema, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, sproščanju energije pri presnovi.
Ima vlogo pri delitvi celic.
Holin
Prispeva k presnovi homocisteina, presnovi maščob.
Ima vlogo pri delovanju jeter.
Niacin (vitamin B3)
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju, ohranjanju zdravih sluznic in kože, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
Pantotenska kislina (vitamin B5)
Prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, umskim zmogljivostim, sproščanju energije pri presnovi.
Ima vlogo pri sintezi in presnovi steroidnih hormonov, vitamina D in nekaterih prenašalcev živčnih impulzov.
Riboflavin (vitamin B2)
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, ohranjanju zdravih sluznic in kože, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
Ima vlogo pri ohranjanju vida in normalnih rdečih krvničk, presnovi železa, zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Tiamin (vitamin B1)
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju.
Ima vlogo pri delovanju srca.
Vitamin A
Prispeva k ohranjanju zdravih sluznic in kože.
Ima vlogo pri presnovi železa, ohranjanju vida, delovanju imunskega sistema, specializaciji celic.
Vitamin B6
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, presnovi homocisteina, normalnemu psihološkemu delovanju, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. 
Ima vlogo pri sintezi cisteina, nastajanju rdečih krvničk, delovanju imunskega sistema, presnovi beljakovin in glikogena, uravnavanju delovanja hormonov.
Vitamin B12
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, presnovi homocisteina, normalnemu psihološkemu delovanju, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
Ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk, delovanju imunskega sistema, delitvi celic.
Vitamin C
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, obnovi reducirane oblike vitamina E.
Ima vlogo pri delovanju imunskega sistema med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej, nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože, zob, delovanju imunskega sistema, zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Povečuje absorbcijo železa.
Vitamin D
Prispeva k normalni absorbciji/uporabi kalcija in fosforja, normalni ravni kalcija v krvi, ohranjanju zdravih kosti in zob, delovanju mišic, delovanju imunskega sistema.
Ima vlogo pri delitvi celic.
Vitamin E
Ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Baker
Prispeva k ohranjanju normalnega vezivnega tkiva, sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, normalni obarvanosti las in kože, prenosu železa v telesu.
Ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Cink
Prispeva k ohranjanju zdravih kosti, las, nohtov in kože, vzdrževanju normalne ravni testosterona v krvi.
Ima vlogo pri presnovi kislin, baz in ogljikovih hidratov, kognitivnih funkcijah, sintezi DNK in beljakovin, plodnosti in razmnoževanju, presnovi makrohranil, maščobnih kislin in vitamina A, ohranjanju vida, delovanju imunskega sistema, zaščiti celic pred oksidativnim stresom, delitvi celic.
Jod
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, ohranjanju zdrave kože.
Ima vlogo pri kognitivnih funkcijah, nastajanju ščitničnih hormonov in normalnemu delovanju ščitnice.
Mangan
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, ohranjanju zdravih kosti.
Ima vlogo pri nastajanju vezivnega tkiva, zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Molibden
Ima vlogo pri presnovi aminokislin, ki vsebujejo žveplo.
Selen
Prispeva k ohranjanju zdravih las in nohtov.
Ima vlogo pri nastajanju semenčic, delovanju imunskega sistema in ščitnice, zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Železo
Prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, sproščanju energije pri presnovi.
Ima vlogo pri kognitivnih funkcijah, nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina, prenosu kisika v telesu, delovanju imunskega sistema, delitvi celic.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 2 kapsuli: 

SestavinaKoličinaPDV*
Beta karoten (iz Dunaliella salina)

(pretvorjen v vitamin A

3 mg

500 μg RE**

63 %)

Vitamin A (retinil acetat)150 μg RE**19 %
Vitamin B1 (tiamin)4,4 mg400 %
Vitamin B2 (riboflavin)4,9 mg350 %
Vitamin B3 (niacin)24 mg150 %
Vitamin B5 (pantotenska kislina)18 mg300 %
Vitamin B6 (piridoksal 5’-fosfat)3,9 mg275 %
Folna kislina ((6S)-5-metiltetrahidrofolna kislina, sol glukozamina,
Quatrefolic®)
400 μg 200 %
Vitamin B12 (50% metilkobalamin, 50% 5′-deoksiadenozilkobalamin)30 μg1200 %
Biotin75 μg 150 %
Holin (bitartrat, VitaCholine)110 mg
Vitamin C (magnezijev L-askorbat)80 mg100 %
Vitamin D3 (veganski, vitamin D3V®)25 μg 500 %
Vitamin E (naravni, D-alfa-tokoferil sukcinat)36 mg TE***300 %
Vitamin K1 (fitomenadion)22,5 μg 30 %
Vitamin K2 (menakinon-7, K2Vital® Delta)45 μg 60 %
Kalcij (karbonat iz rdečih alg, Aquamin Calcium)120 mg15 %
Železo (bisglicinat, Ferrochel, TRAACS®)28 mg200 %
Jod (kalijev jodid)150 μg100 %
Baker (bisglicinat, TRAACS®)0,5 mg50 %
Magnezij (hidroksid iz morske vode, Aquamin Magnesium,
magnezijev askorbat)
60 mg16 %
Mangan (bisglicinat, TRAACS®)1 mg50 %
Molibden (natrijev Molibdat)25 μg50 %
Selen (L-selenometionin)60 μg109 %
Cink (bisglicinat, TRAACS®)10 mg100 %
Kompleks citrusovih bioflavonoidov20 mg

*PDV – priporočen dnevni vnos, **RE – ekvivalent retinola, ***TE- ekvivalent tokoferola

Quatrefolic® je patentiran izdelek in registrirana blagovna znamka družbe Gnosis.
VitaCholine® je registrirana blagovna znamka podjetja Balchem Corporation.
Vitamin D3V® je registrirana blagovna znamka podjetja ProTecNutra Ltd.
K2Vital® Delta je registrirana blagovna znamka podjetja Kappa Bioscience.
Aquamin® je registrirana blagovna znamka podjetja Marigot Ltd.
Ferrochel® in TRAACS® (“The Real Amino Acid Chelate System”) sta registrirani blagovni znamki podjetja Albion Minerals.

Sestavine: minerali (kalcij, magnezij, železo, cink, selen, molibden, mangan, baker, jod), riževa moka (Oryza sativa), holin bitartrat, rastlinska kapsula (pululan, iz fermentiranega škroba manioke), vitamini (C, E, niacin, pantotenska kislina, D3, B2 (kot natrijev riboflavi-5′-fosfat), B6, tiamin, K2, A, folna kislina (kot ((6S)-5-metiltetrahidrofolna kislina,sol glukozamina, Quatrefolic®), K1, biotin, B12), sredstvo proti sprijemanju (kalcijeve soli maščobnih kislin), kompleks bioflavonoidov citrusov, alga Dunaliella salina.

Navodilo za uporabo: Vzemite 2 kapsuli na dan z vodo ob obroku. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 30 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom. 

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.