Domov

 > 

 > 

BIOMA Vitamin D3 2000 IU, kapljice

BIOMA Vitamin D3 2000 IU, kapljice

Ohranjanje zdravih kosti in zob.*
Delovanje mišic.*
Delovanje imunskega sistema.*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

  • najučinkovitejša oblika vitamina D (holekalciferol)
  • brez dodanih arom 
  • enostavno in natančno odmerjanje
  • blagovna znamka Quali®-D
  • pakiranje vsebuje 1800 kapljic
  • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
  • več kot 20 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
  • priporočajo ga številni terapevti

24,90 

Na zalogi

Opis

BIOMA vitamin D3 vsebuje 2000 IU (mednarodnih enot) na kapljico. Shranjen je v priročni steklenički s kapalko, ki omogoča enostavno doziranje. Gre za holekalciferol, ki je najučinkovitejša oblika vitamina D. Njegova dodatna prednost je ta, da nima okusa. Poleg tega je zaščiten z blagovno znamko Quali®-D, ki zagotavlja njegovo kakovost in učinkovitost.

O vitaminu D3

Vitamin D je v maščobi topen vitamin, ki je bistvenega pomena za ohranjanje ravnovesja mineralov v telesu. To hranilo se lahko sintetizira v koži ob izpostavljenosti ultravijoličnemu sevanju (UVB) sončne svetlobe. Kadar izpostavljenost sevanju UVB ni zadostna, je ustrezen vnos vitamina D s hrano bistvenega pomena za zdravje. 

Vitamin D3, imenovan holekalciferol, zavzema osrednje mesto v znanstvenih raziskavah zaradi svoje ključne vloge pri regulaciji številnih fizioloških procesov.  Raziskave so dosledno izpostavile njegovo večplastno delovanje, ki sega od uravnavanja kalcija in fosforja v telesu do imunske modulacije ter regulacije razpoloženja.

Vitamin D3 je ključen za homeostazo kalcija in fosforja, bistvena elementa za mineralizacijo kosti in zob. Mehanizem delovanja vključuje stimulacijo črevesne absorpcije kalcija in fosforja ter uravnavanje njunega izločanja skozi ledvice. Prav tako je bila ugotovljena njegova vloga pri izboljšanju mišičnih funkcij.

Poleg tega ima vitamin D3 pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema, saj lahko modulira aktivnost različnih imunskih celic, vključno z limfociti, monociti in makrofagi.

Dodatne informacije

Učinkovit in popolnoma delujoč imunski sistem je bistvenega pomena za zaščito telesa pred okužbami in boleznimi. Številni vitamini in minerali v sledovih so ključni za izgradnjo močnega imunskega sistema in so potrebni za optimalno delovanje imunskih celic. V zadnjih letih je vitamin D v središču pozornosti saj je vedno več dokazov za to, da je pomemben dejavnik, ko govorimo o odpornosti.

Kljub očitnim koristim vitamina D sta njegova nezadostnost in pomanjkanje še vedno zelo razširjena po vsem svetu. Številni dejavniki, kot sta npr. premajhna izpostavljanja soncu in neustrezna prehrana lahko privedejo do nezadostnih količin vitamina d v telesu. Zanimivo je tudi dejstvo, da je o vitaminu D znanih veliko informacij, ki bi jih morala poznati splošna javnost, pa do njih ne pride dovolj podatkov.

DSM Nutritional Products AG je podjetje, ki je med pionirji v raziskavah in izdelavi inovativnih in učinkovitih prehranskih dopolnil. Zato smo v našo ponudbo vključili Vitamin D3 2000 IU BIOMA. Raziskave in študije so namreč podlaga za učinkovita prehranska dopolnila vredna zaupanja.

Dovoljene zdravstvene trditve

Vitamin D
Prispeva k normalni absorbciji/uporabi kalcija in fosforja, normalni ravni kalcija v krvi, ohranjanju zdravih kosti in zob, delovanju mišic, delovanju imunskega sistema.
Ima vlogo pri delitvi celic.

Sestavine in navodila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 kapljica: 

SestavinaKoličinaPDV*
Vitamin D3 (holekalciferol, 2000 IU, Quali® D)50 µg 1000 %

*PDV – priporočen dnevni vnos

Quali® je registrirana blagovna znamka podjetja DSM Nutritional Products AG.

Sestavine: MCT-olje iz kokosa (srednjeverižni trigliceridi maščobnih kislin), holekalciferol (vitamin D iz lanolina), antioksidant: alfa-tokoferol.

Navodilo za uporabo: Pred uporabo dobro pretresite. Odmerite 1 kapljico na čajno žličko in zaužijte neposredno ali dodajte hladnemu obroku (na primer solati). Pakiranje vsebuje 1800 kapljic. 

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.