Domov

 > 

 > 

Vlaknine guar fižola, 200 g

Vlaknine guar fižola, 200 g

  • prebiotik iz zrn guara gojenega v Indiji
  • registrirana blagovna znamka Sunfiber®
  • najbolj uveljavljena topna prehranska vlaknina
  • prijazna do uporabnika (zaradi dobre topnosti v vodi)
  • učinkovit že od 2,5 grama na dan
  • pakiranje zadostuje za 20 do 40 dni
  • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja, arom in drugih dodatkov
  • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
  • priporočajo ga številni terapevti

28,95 

Na zalogi

Opis

Vitals v svojih izdelkih uporablja Sunfiber® vlaknine iz rastline guar (Cyamopsis tetragonoloba), ki jo gojijo v več delih Indije, tudi na območjih, kjer je prisotna huda suša. Fižol in listi te rastline so že tisočletja del indijske prehrane. Guar je bogat vir topnih prebiotičnih vlaknin. Prebiotiki so snovi, ki spodbujajo rast koristnih bakterij v črevesju, kar podpira prebavni trakt. 

Sunfiber® vlaknine so pridobljene iz fižola guar z naravnim postopkom fermentacije, kar zagotavlja visokokakovostne in uporabniku prijazne lastnosti, vključno z odlično topnostjo v vodi.

Sunfiber® fermentirane vlaknine veljajo za idealno prehransko vlaknino po vsem svetu, saj so prepoznane kot učinkovit prebiotik.

Dodatne informacije

Kaj so vlaknine?

Vlaknine so sestavni deli hrane, ki jih prebavni encimi v tankem črevesu ne morejo razgraditi. To so dolge verige ogljikovih hidratov sestavljene iz 10 ali več monosaharidov. Prehranske vlaknine so pomemben del raznolike in uravnotežene prehrane. 

Vlaknine lahko razdelimo v dve kategoriji: v vodi topne in v vodi netopne vlaknine. 

V vodi topne vlaknine se raztopijo v vodi, tvorijo gelasto snov in lahko fermentirajo v črevesju. Primeri v vodi topnih vlaknin so: vlaknine guar (galaktomanan), inulin (FOS) in vlaknine psyllium. Te vlaknine so znane tudi kot prebiotiki, saj spodbujajo rast koristnih bakterij v črevesju. Bolj ko je vlaknina topna, bolje se fermentira. Pri fermentaciji v črevesni flori nastajajo presnovni produkti, kot so kratkoverižne maščobne kisline (vključno z butiratom, propionatom in acetatom). Vendar je pomembno, da ta proces fermentacije ne poteka prehitro, saj lahko povzroči nastajanje plinov.

V vodi netopne prehranske vlaknine vključujejo pšenične otrobe in prehranske vlaknine iz drugih (polnozrnatih) žit. Te v črevesju ne fermentirajo.

Sunfibre® podjetja Taiyo

Sunfiber® je blagovna znamka vlaknin iz guar fižola, ki jih proizvaja podjetje Taiyo. Te vlaknine imajo idealne lastnosti: odlično topnost v vodi ter popolno fermentacijo, pri čemer se fermentacija ne zgodi prehitro. To omogoča, da je izdelek zelo prijazen do uporabnika, saj se izognemo morebitnim težavam, povezanim s prehitro fermentacijo, kot so napihnjenost in nelagodje. 

Tudi v primerjavi z drugimi vodotopnimi vlakninami imajo vlaknine guar fižola prednosti. Na primer, psilium se težko raztaplja v vodi, inulin pa zelo hitro fermentira.

Podjetje Taiyo je proizvajalec Sunfiber® ter vodilni svetovni proizvajalec in strokovnjak na področju vlaknin guar.

Sunfiber® se razlikuje od drugih prehranskih vlaknin guara. Vlakna guar običajno v vodi tvorijo gel, vendar je Taiyo razvil poseben proizvodni postopek, ki omogoča boljše raztapljanje vlaken v vodi. Ta postopek vključuje fermentacijo z dodatkom naravnega encima, ki razgradi dolge ogljikohidratne verige v krajše. Tako se ustvari optimalna dolžina verig, ki omogoča, da se vlakna raztopijo enakomerno in se fermentacija dogaja brez težav.

Taiyev edinstveni proizvodni postopek zagotavlja optimalno dolžino verig, kar daje vlaknom Sunfibre® idealne lastnosti.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 merilna žlička / 2 merilni žlički (5 g / 10 g): 

SestavinaKoličina
Vlaknine guar fižola (Sunfiber®)5 g / 10 g

Sunfiber® je registrirana blagovna znamka podjetja TAIYO KAGAKU Co., Ltd.

Sestavine: Fermentirane vlaknine iz guar fižola (iz indijskega guar fižola, Cyamopsis tetragonoloba).

Navodilo za uporabo: Vzemite 1 do 2 merilni žlički (5 do 10 gramov) na dan z obrokom. Zmešajte z vodo ali drugo tekočino (približno 200 ml). Mešanico pustite stati nekaj časa, da se vlakna popolnoma raztopijo. Vlaknine lahko dodate tudi živilom (na primer jogurtu) in tudi toplim jedem. Pakiranje zadostuje za 20 do 40 dni. 

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom. 

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.