Domov

 > 

 > 

Prebavni encimi PRO, 90 kapsul

Prebavni encimi PRO, 90 kapsul

  • vsebuje encime za presnovo ogljikovih hidratov, laktoze, beljakovin in maščob (BioCore® Optimum Complete)
  • vsebuje poseben encim za razgradnjo glutena (Tolerase® G)
  • izjemno širok kompleks 12 različnih encimov
  • visoka doza encimov v vsaki kapsuli
  • proizveden s fermentacijo
  • stabilen tudi pri visoki kislosti, kakršna je v želodcu
  • primerno za vegane in vegetarijance
  • pakiranje zadostuje za 30 dni
  • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
  • priporočajo ga številni terapevti

34,95 

Na zalogi

Opis

Prebavni encimi Vitals je uravnotežena formula, ki vključuje encime za presnovo ogljikovih hidratov, laktoze, beljakovin in maščob. 

Izdelek je narejen iz encimskega kompleksa (BioCore® Optimum Complete), ki mu je dodan poseben encim za presnovo glutena blagovne znamke Tolerase® G. 

Zaužijete jih lahko ob katerem koli obroku. Pomembno pa je, da jih vzamete v prvem delu obroka, po nekaj grižljajih. S tem zagotovite, da encimi začnejo delovati že ob začetku prebavnega procesa.

Encimi so pomembni za razgradnjo hrane v telesu na manjše sestavine, ki jih lahko telo učinkovito absorbira. BioCore® Optimum Complete je encimski kompleks, ki zagotavlja celovito pokritost različnih prebavnih potreb, medtem ko encim Tolerase® G cilja na presnovo glutena.

Kateri encimi so vključeni?

Prebavni encimi Vitals vsebujejo različne encime, od katerih ima vsak svojo funkcijo. V spodnji tabeli lahko preberete več o funkciji posameznega encima.

ProteazaRazgradi beljakovine v kratke beljakovinske verige in aminokisline. Različne proteaze v Prebavnih encimih VITALS so aktivne vsaka v drugem območju pH.
AmilazaRazgradi škrob na krajše ogljikohidratne verige in maltozo.
GlukoamilazaRazgradi ogljikove hidrate (kot je maltodekstrin) v glukozo.
Alfa galaktozidazaRazdeli določene vrste ogljikovih hidratov v nekaterih vrstah zelenjave, npr. v fižolu.
LaktazaRazgradi laktozo (mlečni sladkor) v glukozo in galaktozo.
InvertazaRazdeli rafinirani sladkor (saharozo) na glukozo in fruktozo.
LipazaRazgradi maščobe v glicerin in proste maščobne kisline.
Kisla alfa glukozidazaRazgrajuje ogljikove hidrate, kot sta škrob in glikogen.
PeptidazaRazdeli beljakovine na aminokisline.
Prolil Oligopeptidaza®Razgrajuje gluten (nekatere beljakovine v žitih, ki so bogate z aminokislino L-prolin).

Dodatne informacije

Kaj so encimi?

Encimi so beljakovine, ki delujejo kot katalizatorji, kar pomeni, da pospešujejo kemične reakcije v telesu, ne da bi se pri tem same porabile ali spremenile. Beseda “encim” izvira iz grške besede “enzymos”, kar pomeni “v kvasu”, kar nakazuje na prvotno opazovanje encimov v procesih fermentacije.

Encimi so ključni za številne biokemične procese v telesu, saj omogočajo razgradnjo snovi na manjše sestavine, njihovo sintezo ali preoblikovanje. Na primer, encimi v prebavnem sistemu razgradijo hrano na enostavnejše molekule, ki jih telo lahko absorbira in uporabi za prehrano in energetske potrebe.

Vsak encim ima določeno optimalno delovno okolje, na katerega vplivata pH in temperatura. Pri različnih pH vrednostih in temperaturah se lahko aktivnost encimov razlikuje.

Encimska aktivnost

Pri encimih je običajno, da količine niso navedene v miligramih ali gramih, temveč v določeni encimski aktivnosti. 

Tu ne gre za vprašanje, koliko encim tehta, temveč za to, kako dobro in hitro lahko encim razcepi določeno snov, kar se odraža v aktivnosti encima.

Obstajajo mednarodne smernice o tem, kako meriti aktivnost posameznih encimov in kako jo navesti na etiketi. Merilna enota je za vsak encim drugačna, različne kratice pa se nanašajo na način določanja encimske aktivnosti posameznega encima.

Primer je kratica za dekstrinizirajočo enoto(DU), ki označuje kako dobro in hitro ta amilaza razgradi škrob v krajše ogljikohidratne verige (dekstrine). Višja kot je navedena vrednost, močnejša je encimska aktivnost.

Kako se proizvajajo encimi za Prebavne encimi Vitals?

Na trgu so na voljo različne vrste encimov. Ti lahko izvirajo iz živalskih virov, rastlin ali mikroorganizmov.

BioCore® Optimum Complete, podjetja Deerland in Tolerase® G, podjetja DSM, sta proizvedena s postopkom fermentacije z uporabo mikroorganizmov (kot npr. kvasovke). Ti mikroorganizmi rastejo na hranilnem mediju oz. tleh in s fermentacijo pretvorijo hranila v encime.

Mikroorganizmi imajo določene preference glede tal, v katerih najbolje uspevajo. Zato se pri proizvodnji BioCore® Optimum Complete del pšenice in soje v procesu fermentacije uporabi kot del hranilnega medija.

Po postopku fermentacije proizvajalec Deerland pridobljene encime skrbno filtrira, da odstrani čim več ostankov pšenice in soje. Kljub temu je mogoče, da v končnem izdelku ostane zelo majhna količina, zato je to navedeno na etiketi.

S temi postopki se zagotavlja, da so encimi v Prebavnih encimih Vitals visoke kakovosti, učinkoviti pri prebavi in primerni za široko paleto prehranskih potreb.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 3 kapsule: 

SestavinaKoličina
Kompleks encimov (BioCore® Optimum Complete)

Od tega:

Proteaza

Proteaza

Proteaza

Amilaza

Glukoamilaza

Alfa galaktozidaza

Laktaza

Invertaza

Lipaza

Kisla alfa glukozidaza

Peptidaza

330 mg

63000 HAT

12000 pcs

150 SAPU

10500 YOU

27 AGU

450 GalU

3000 ALU

1200 SU

1500 FIPs

42 MaltU

6 AP

Prolil Oligopeptidaza (Tolerase® G)80,000 PPI

Tolerase® G je registrirana blagovna znamka podjetja DSM Nederland BV BioCore® je registrirana blagovna znamka podjetja Deerland Probiotics & Enzymes, Inc.

Sestavine: kompleks encimov (lahko vsebuje sledi pšenice in soje), riževe vlaknine, vegetarijanska kapsula (pululan iz fermentiranega škroba manioke), prolil oligopeptidaza.

Navodilo za uporabo: Vzemite 1 kapsulo 3 krat na dan z vodo ob zajtrku, kosilu in večerji. Primerno za vegetarijance in vegane. Pakiranje zadostuje za 30 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.