Domov

 > 

 > 

Pegasti badelj-PS, 60 kapsul

Pegasti badelj-PS, 60 kapsul

 • 10-krat večja biološka razpoložljivost s tehnologijo Phytosome®
 • Siliphos® kombinacija izvlečka pegastega badlja in fosfatidilholina
 • standardiziran na 60 mg silibina na kapsulo
 • podpira delovanje jeter in presnovo sladkorja*
 • primerno za vegane in vegetarijance
 • pakiranje zadostuje za 20 do 30 dni
 • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
 • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
 • priporočajo ga številni terapevti

34,95 

Na zalogi

Opis

Pegasti badelj-PS Vitals vsebuje aktivne sestavine blagovne znamke Siliphos®

Gre za izvleček pegastega badlja, standardiziran na silibin, katerega biološka uporabnost je močno izboljšana s kombinacijo s fosfatidilholinom (tehnologija Phytosome®). To pomeni, da je izvleček bolj učinkovit, saj se večji delež silibina absorbira v telo. Pegasti badelj-PS je torej izjemno učinkovit zaradi tehnologije s katero je izdelan.

Pri prehranskih dopolnilih s pegastim badljem se za ekstrakcijo običajno uporabljajo semena (plodovi). V njih najdemo črni perikarp, ki vsebuje flavonolignan, flavonoide in fenolne derivate. Najpomembnejši med njimi je silimarin (flavonolignan), katerega glavna, aktivna sestavina je silibin.

Izvleček pegastega badlja (silibin) podpira delovanje jeter in sicer na dva načina. Podpira ohranjanje strukture zunanje celične membrane jetrnih celic in preprečuje prodiranje neželenih snovi v notranjost celic. Poleg tega z vplivom na določene encime prispeva k regenerativni sposobnosti in nastajanju novih jetrnih celic.*

Pegasti badelj lahko s podporo presnovi sladkorja prispeva k vzdrževanju normalne in stabilne ravni sladkorja v krvi.*

Študije so dejansko potrdile, da je biološka uporabnost silibina v obliki Siliphos® iz izvlečka pegastega badlja v izdelku Pegasti badelj-PS približno 10-krat večja kot pri običajnem izvlečku pegastega badlja. To pomeni, da je s tehnologijo fitosomov silibin bolj učinkovito absorbiran in izkoriščen v telesu.

Zanimivost

Pegasti badelj ali Marijin osat (Silybum marianum) je zelišče, ki ima zelo dober sloves, zlasti za podporo delovanja jeter in presnove sladkorja.* Ime “Marijin osat” izhaja iz legende, ki pravi, da bele lise na listih izvirajo iz kapljic mleka Device Marije, ki so padle na rastlino.

Dodatne informacije

Izboljšana biološka uporabnost s tehnologijo Phytosome®

Z uporabo patentirane tehnologije Phytosome®, ki jo je razvilo italijansko podjetje Indena, se je biološka uporabnost Pegastega badlja PS Vitals znatno izboljšala. Izraz “fitosom” izvira iz grških besed “phuton” (rastlina) in “soma” (telo, delček).

V tem patentiranem proizvodnem postopku se naravno zlepljanje nekaterih težko vsrkavljivih fitonutrientov, kot so tisti iz pegastega badlja, zmanjša s pomočjo mešanja s fosfolipidi (fosfatidilholinom) iz sončničnega lecitina. Aktivne snovi niso enkapsulirane kot v liposomih, temveč nastane homogena mešanica majhnih delcev, ki se zlahka absorbirajo. 

Ta proces omogoča, da se aktivne snovi bolje absorbirajo v telesu, kar povečuje njihovo biološko uporabnost. S tem se doseže večja učinkovitost izdelka.

Aktivne snovi v pegastem badlju so lipofilne (flavonolignani) in hidrofilne (derivati fenola, flavonoidi). Fosfolipidi pa so na eni strani lipofilni, na drugi pa hidrofilni. Zato se fitonutrienti običajno vežejo na fosfolipide in tvorijo tako imenovane fitosome. Na ta način se še posebej dobro absorbirajo.

Navsezadnje so celične membrane (kot so membrane črevesnih celic) same sestavljene iz fosfolipidnega dvosloja.

Ta podobnost omogoča, da se aktivne snovi, kot je silibin iz pegastega badlja, lažje absorbirajo in preidejo skozi celične membrane, kar omogoča njihov dostop v krvni obtok (slika 1). 

Študije so dejansko potrdile, da je biološka uporabnost silibina v obliki Siliphos® iz izvlečka pegastega badlja v izdelku Pegasti badelj-PS približno 10-krat večja kot pri običajnem izvlečku pegastega badlja. To pomeni, da je s tehnologijo fitosomov silibin bolj učinkovito absorbiran in izkoriščen v telesu.

Nastanek in absorbcija fitosomov

 1.  Nekateri fitonutrienti imajo naravno težnjo po tem, da se zlepijo skupaj.
 2. Posebni patentirani proizvodni postopki zagotavljajo, da se fitonutrienti samo malo zlepijo skupaj. Ti delci se zaradi naravne privlačnosti prilepijo na dodane fosfolipide iz dodanega lecitina in tvorijo homogeno zmes.
 3. Takšni delci, v obliki tako imenovanega fitosoma®, zlahka prodrejo skozi celično membrano črevesnih celic, ker so sestavljeni iz fosfolipidnega dvosloja. 
 4. Ko aktivna snov prodre skozi črevesno steno, se absorbira v krvni obtok.

Razlika med liposomsko in fitosomsko tehnologijo 

Razlika med liposomsko in fitosomsko tehnologijo je v strukturi nosilca za aktivno sestavino. Pri liposomih je aktivna sestavina ujeta v notranjosti kroglice, ki jo tvori dvojna plast fosfolipidov. Nasprotno gre pri tehnologiji Phytosome® za resnično homogeno zmes, kjer aktivna sestavina ni enkapsulirana, ampak se pomeša s fosfolipidi. Zato je pri fitosomski tehnologiji potrebno uporabiti manj fosfolipidov kot pri liposomih.

O podjetju Indena

Podjetje Indena, italijanski proizvajalec s podružnicami po vsem svetu, je specializirano za proizvodnjo fitonutrientov. S svojimi številnimi raziskavami in tehnološkim razvojem zagotavljajo visoko kakovostne izdelke, ki imajo dobro osnovo in odlično absorpcijo. S poudarkom na inovacijah in znanstvenem razvoju Indena ustvarja učinkovite izdelke, katerim zaupajo uporabniki na vseh kontinentih. Predanost kakovosti in učinkovitosti je pomemben dejavnik, ki je prispeval k njihovi uveljavitvi kot vodilnega podjetja na področju fitonutrientov.

(Začasno) Dovoljene zdravstvene trditve*

Pozitivno vpliva na delovanje jeter.
Podpira presnovo sladkorja.
*zdravstvene trditve v postopku odobritve Evropske komisije.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 2 kapsuli / 3 kapsule: 

SestavinaKoličina
Siliphos® (izvleček pegastega badlja in lecitin)

Od tega:

Silibin

360 mg / 540 mg

 

120 mg / 180 mg

Silifos® je kombinacija izvlečka pegastega badlja s fosfolipidi iz lecitina, izdelana s tehnologijo Phytosome®.
Siliphos® in Phytosome® sta registrirani blagovni znamki podjetja Indena SpA, Italija.

Sestavine: emulgator (sončnični lecitin), izvleček pegastega badlja (Silybum marianum, plod), vegetarijanska kapsula (pululan, iz fermentiranega škroba manioke), riževe vlaknine.

Navodilo za uporabo: Vzemite 2-3 kapsule na dan z vodo ob obroku. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 20 do 30 dni. 

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom. Samo za odrasle.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.