Domov

 > 

 > 

MSM-GC, 120 tablet

MSM-GC, 120 tablet

  • najboljše sestavine v ustreznih odmerkih
  • 400 mg MSM (OptiMSM®)
  • 250 mg glukozamina HCl (Glucosagreen®)
  • 225 mg hondroitin sulfata (ChondroPure®)
  • z dodatkom 60 mg vitamina C (Ester-C®)
  • pakiranje zadostuje za 120 dni
  • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
  • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
  • priporočajo ga številni terapevti

51,95 

Na zalogi

Opis

MSM-GC Vitals vsebuje sestavine najvišje kakovosti: MSM (OptiMSM®), glukozamin (Glucosagreen®), hondroitin (ChondroPure®) in vitamin C (Ester-C®). Izbrane so zaradi zaradi učinkovitosti in visoke biološke razpoložljivosti. Njihovi proizvajalci posebno pozornost namenjajo raziskavam in razvoju ter izboljšanju delovanja, proizvodnje, uporabe in varnosti izdelkov. Gre za neprekinjen proces, v katerem je merilo najvišja kakovost.

MSM (OptiMSM®): metilsulfonilmetan, je organska spojina, znana tudi kot organsko žveplo. Vsebuje dobrih 34% elementarnega žvepla. Naravno se pojavlja v deževnici, svežem sadju in zelenjavi. Zanimivo je, da je materino mleko najbogatejši naravni vir MSM.

OptiMSM® je visokokakovosten MSM, ki je podvržen postopku večkratne destilacije za zagotovitev čistosti in učinkovitosti.

Glukozamin (Glucosagreen®): Glukozamin je naravna spojina, ki se nahaja v sklepnem hrustancu. Glucosagreen® je blagovna znamka glukozamina, ki je znana po visoki kakovosti in učinkovitosti.

Hondroitin (ChondroPure®): ChondroPure® je visokokakovosten hondroitin, ki je znan po svoji biološki uporabnosti in učinkovitosti. Hondroitin je komponenta hrustanca. 

Vitamin C (Ester-C®): Ester-C® je posebna oblika vitamina C, ki je bolj nežna za želodec in ima boljšo biološko razpoložljivost.

Vitamin C je močan antioksidant, ki ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože, zob. 

Združitev teh sestavin v MSM-GC Vitals zagotavlja, da boste dobili preverjeno učinkovit izdelek najvišje kakovosti.

Dodatne informacije

Proizvodnja MSM

Čeprav je MSM naravna snov, ga ni mogoče dobiti na naraven način. Potrebno bi bilo posekati nešteto dreves saj le-ta hitro in učinkovito absorbirajo DMSO in MSM iz deževnice. Ta način pridelave pa ni niti trajnosten niti ekološki. 

Surovine, ki se danes uporabljajo za izdelavo MSM so: DMSO, voda in vodikov peroksid. DMSO se po zapletenem postopku pretvori v MSM.

Najpogostejši postopek za njegovo pridobitev je kristalizacija. Je cenejši od postopka destilacije vendar ne odstrani vseh nečistoč tako učinkovito kot destilacija in ne zagotavlja tako visoke čistosti izdelka. Zato je pri proizvodnji MSM pomembno upoštevati standarde kakovosti in se osredotočiti na čistost in učinkovitost končnega izdelka, pri nakupu pa preveriti na kakšen način je bil izdelan.

Kakovost OptiMSM® VITALS

Vitals uporablja samo MSM podjetja Bergstrom Nutrition (OptiMSM®). 

Kakovost izdelka OptiMSM® podjetja Bergstrom Nutrition je zagotovljena z nenehnim vlaganjem v raziskave, razvoj, izboljšave proizvodnega procesa ter posledično varnostjo izdelka. Bergstrom Nutrition se že desetletja osredotoča na ustvarjanje, izboljševanje in zagotavljanje najvišje kakovosti OptiMSM®.

Pri proizvodnji OptiMSM® uporabljajo le najboljše materiale in surovine ter edinstven postopek večkratne destilacije, ki velja za najboljšega v panogi. Proizvodnja poteka izključno na eni lokaciji, in sicer v Severni Ameriki, kjer se proizvodni obrat uporablja samo za proizvodnjo MSM. Po vsakem proizvodnem koraku, neodvisni laboratorij opravi preizkuse. To zagotavlja visoko kakovost in čistost končnega izdelka.

Vse te prakse in postopki zagotavljajo, da je OptiMSM® zelo kakovosten izdelek MSM, ki je bil v primerjalnih testih prepoznan kot najčistejši izdelek na trgu. S stalnim nadzorom in strogo kontrolo kakovosti skozi celoten proizvodni proces je OptiMSM® Vitals zanesljiva izbira za tiste, ki iščejo visoko kakovosten MSM izdelek.

Sinergisti

MSM-GC  vsebuje tudi sinergiste. Sinergisti so snovi, ki pripomorejo, da je osnovna sestavina še učinkovitejša, kot sicer.

Glukozamin je predhodnik različnih makromolekul kot so glikozaminoglikani, proteoglikani, hialuronska kislina, glikolipidi in glikoproteini. Je naravna snov v vseh tkivih v človeškem telesu. Največ jo je v hrustancu in drugih vezivnih tkivih. 

Glukozamin v MSM-GC Vitals je najvišje kakovosti. Pridobljen je iz rastlinskega vira (koruza) in ne iz školjk, zato ne vsebuje običajnih alergenov.

Hondroitin (kot hondroitin sulfat) je sestavni del glikozaminoglikanov in spodbuja tvorbo hrustanca ter sodeluje pri vzdrževanju njegove elastičnosti.

Vitamin C deluje kot koencim za encime, ki so odgovorni za tvorbo kolagena, najpomembnejše gradbene snovi v telesu. Normalna tvorba kolagena je ključnega pomena za hrustanec, kožo in druga vezivna tkiva. Ester-C®, posebna oblika vitamina C v MSM-GC, zagotavlja boljšo biološko razpoložljivost in je prijaznejša do želodca.

Dovoljene zdravstvene trditve

Vitamin C
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, obnovi reducirane oblike vitamina E.
Ima vlogo pri delovanju imunskega sistema med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej, nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože, zob, delovanju imunskega sistema, zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Povečuje absorbcijo železa.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 tableta: 

SestavinaKoličinaPDV*
MSM (OptiMSM®)400 mg
Glukozaminijev HCl (Glucosagreen®)

Od tega:

glukozamin 

250 mg

208,5 mg

Hondroitin sulfat (ChondroPure®)

Od tega:

hondroitin

225 mg

202,5 mg

Vitamin C (Ester-C®)60 mg75 %

*PDV – priporočen dnevni vnos

OptiMSM® je registrirana blagovna znamka podjetja Bergstrom Nutrition. Patent EU št. 0103836 in št. 0200526.
Glucosagreen® je registrirana blagovna znamka podjetja Cargill.
ChondroPure® je registrirana blagovna znamka družbe Sioux Pharm, Inc.
Ester-C® je registrirana blagovna znamka družbe The Ester-C Company. Ester-C® se proizvaja pod patentnima številkama 4.822.816 in 5.070.085.

Sestavine: metilsulfonilmetan (MSM), glukozaminijev hidroklorid (rastlinski vir), hondroitin sulfat (iz govejega hrustanca), sredstva za povečanje prostornine (mikrokristalna celuloza [celulozni gel], celulozni gumi), kalcijev L-askorbat, sredstva za glaziranje (hidroksipropil celuloza, hidroksipropilmeti lceluloza, stearinska kislina, glicerol, karnauba vosek), rižev koncentrat (Oryza sativa), ekstrakt riža (Oryza sativa).

Navodilo za uporabo: Vzemite 1 tableto z vodo ob obroku. Pakiranje zadostuje za 120 dni.

Opozorila: Prehransko  dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Izdelek ni primeren za otroke, mladino, noseče in doječe matere. Diabetiki, osebe z glukozno intoleranco, osebe, ki se zdravijo s kumarinskimi antikoagulanti ter osebe z znanimi kardiovaskularnimi boleznimi ter astmatiki, naj se zaradi previdnosti o uporabi izdelka posvetujejo z zdravnikom. V primeru slabosti, abdominalne bolečine, slabe prebave, driske, zaprtja, omotice, zaspanosti in glavobola, izpuščajev, srbenja ali pordelosti kože prenehajte z jemanjem izdelka.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.