Domov

 > 

 > 

MSM 1000 mg, 120 tablet

MSM 1000 mg, 120 tablet

  • OptiMSM® – najčistejša oblika MSM
  • proizvaja ga Bergstrom Nutrition, strokovnjak za MSM par excellence
  • najbolj uporabljen MSM v raziskavah in znanstvenih krogih
  • visok odmerek na tableto
  • primerno za vegane in vegetarijance
  • pakiranje zadostuje za nekaj več kot 60 dni
  • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
  • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
  • priporočajo ga številni terapevti

22,95 

Na zalogi

Opis

Žveplo je esencialni element. Telo ga potrebuje za različne funkcije in ga ne more proizvesti samo. V organski obliki je žveplo prisotno v metilsulfonilmetanu (MSM), imenovanem tudi mineral lepote. Žveplo je gradnik beljakovin in pomembna sestavina vezivnih tkiv, sklepne tekočine, kože in nohtov. Prav tako je prisoten v več kot sto petdesetih spojinah v telesu ter praktično v vsaki celici, zato je pomemben za številne biološke procese.

V telo ga vnašamo s hrano (brokoli, česen čebula, jajca, mleko). Zaradi toplotne obdelave pa se vsebnost žvepla v hrani zmanjša. Zato priljubljenost MSM v obliki prehranskega dopolnila zadnja leta narašča.

MSM oz. organsko žveplo vsebuje približno 34% žvepla, 34% kisika, 26% ogljikovih in 6% vodikovih vezi. Osrednji element v tej spojini je žveplo, ki je naravni del živih organizmov in esencialen mineral za življenje na Zemlji. Brez njega življenje kot ga poznamo, ne bi obstajalo. MSM nastaja v naravi kot del zemeljskega žveplovega kroga: alge in rastlinski plankton v oceanih absorbirajo velike količine anorganskega žvepla iz morske vode in ga pretvorijo v preprosto organsko obliko. Ko alge in plankton odmrejo, encimi poskrbijo, da se organske žveplove spojine razgradijo v dimetilsulfid (DMS). Ta snov je hlapna in se v vodi slabo raztaplja, zato se kopiči v ozračju, kjer se pod vplivom ultravijolične svetlobe in ozona najprej pretvori v dimetilsulfoksid (DMSO) in nato v metilsulfonilmetan (MSM).

MSM in DMSO sta topna v vodi in tvorita kondenzacijska jedra, potrebna za nastanek dežnih kapljic. Brez DMSO in MSM v zraku ne bi nastajali oblaki in posledično ne bi bilo dežja. Pomembno je, da se po padavinah DMSO in MSM vračata na površino zemlje, kjer sta na voljo rastlinam, živalim in ljudem, kar omogoča nadaljnji cikel žveplovega kroga in prispeva k naravnemu ravnovesju v ekosistemu.

Dodatne informacije

Proizvodnja MSM

Čeprav je MSM naravna snov, ga ni mogoče dobiti na naraven način saj bi bilo v tem primeru potrebno posekati nešteto dreves, ker le-ta hitro in učinkovito absorbirajo DMSO in MSM iz deževnice. To pa ni niti ekološko, niti trajnostno. 

Proizvodnja MSM je precej zapleten postopek pri katerem se uporabljajo DMSO, voda in vodikov peroksid in v katerem se DMSO pretvori v MSM.

Ključno je, da je končni izdelek čist, kar zahteva natančen proizvodni proces. Pri proizvodnji prehranskih dopolnil sta čistost in kakovost končnega izdelka ključnega pomena.

Pri proizvodnji MSM pa se pogosto uporablja postopek kristalizacije, ki je cenejši, vendar ne zagotavlja tako visoke stopnje čistosti kot postopek destilacije. Destilacija je dražji postopek, vendar učinkovito odstrani nečistoče in zagotavlja visoko čistost končnega izdelka. Zaradi tega je pri proizvodnji MSM pomembno upoštevati standarde kakovosti in se osredotočiti na čistost in učinkovitost končnega izdelka.

Kakovost OptiMSM® VITALS

Vitals uporablja samo MSM podjetja Bergstrom Nutrition (OptiMSM®). 

Kakovost izdelka OptiMSM® podjetja Bergstrom Nutrition je zagotovljena z nenehnim vlaganjem v raziskave, razvoj, izboljšave proizvodnega procesa ter posledično varnostjo izdelka. Bergstrom Nutrition se že desetletja osredotoča na ustvarjanje, izboljševanje in zagotavljanje najvišje kakovosti OptiMSM®.

Pri proizvodnji OptiMSM® uporabljajo le najboljše materiale in surovine ter edinstven postopek večkratne destilacije, ki velja za najboljšega v panogi. Proizvodnja poteka izključno na eni lokaciji, in sicer v Severni Ameriki, kjer se proizvodni obrat uporablja samo za proizvodnjo MSM. Po vsakem proizvodnem koraku, neodvisni laboratorij opravi preizkuse. To zagotavlja visoko kakovost in čistost končnega izdelka.

Vse te prakse in postopki zagotavljajo, da je OptiMSM® zelo kakovosten izdelek MSM, ki je bil v primerjalnih testih prepoznan kot najčistejši izdelek na trgu. S stalnim nadzorom in strogo kontrolo kakovosti skozi celoten proizvodni proces je OptiMSM® Vitals zanesljiva izbira za tiste, ki iščejo visoko kakovosten MSM izdelek.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 2 tableti: 

SestavinaKoličina
MSM (OptiMSM®)2000 mg

OptiMSM® je registrirana blagovna znamka podjetja Bergstrom Nutrition. Patent EU št. 0103836 in št. 0200526.

Sestavine: Metilsulfonilmetan (MSM), sredstva za povečanje prostornine (mikrokristalna celuloza [celulozni gel], hidroksipropilceluloza, celulozni gumi), izvleček riža (Oryza sativa), sredstvo za glaziranje (hidroksipropilmeilceluloza), koncentrat riža (Oryza sativa).

Navodilo za uporabo: Prvi teden vzemite 1 tableto na dan z vodo, nato 2 tableti na dan z vodo. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za nekaj več kot 60 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.