Domov

 > 

 > 

Laktoferin-BT, 60 kapsul

Laktoferin-BT, 60 kapsul

 • Biotis® laktoferin – najvišja kakovost iz svežega mleka 
 • podjetja FrieslandCampina Ingredients, pionir na področju laktoferina
 • neprekosljiva in zanesljiva kakovost
 • brez sirotke
 • v posebni gastrorezistentni kapsuli
 • 200 mg čistega laktoferina na kapsulo
 • primerno za vegetarijance
 • pakiranje zadostuje za 30 do 60 dni
 • brez nepotrebnih dodatkov
 • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
 • priporočajo ga številni terapevti

57,95 

Na zalogi

Opis

Laktoferin-BT Vitals vsebuje Biotis® Laktoferin priznane mlekarske zadruge FrieslandCampina Ingredients. 

FrieslandCampina Ingredients proizvaja posebne sestavine iz mleka za otroško hrano, športno prehrano in zdravstvene izdelke za odrasle. Je svetovni pionir in strokovnjak na področju laktoferina. 

Laktoferin je naravna beljakovina, ki se nahaja v materinem mleku. Velja za eno najdragocenejših sestavin mleka zaradi svojih koristnih lastnosti.

Izziv pri njegovem pridobivanju je kako to občutljivo snov pridobiti iz čim bolj svežega kravjega mleka na čim bolj nežen način. Proces pridobivanja mora biti skrbno izveden, da se ohranijo njegove optimalne lastnosti.

Laktoferin-BT vsebuje 200 mg najkakovostnejšega laktoferina, ki je pakiran v posebno enterično kapsulo. Le-ta zagotavlja, da se laktoferin sprosti nepoškodovan in nedotaknjen v telesu, kar omogoča maksimalno absorpcijo in koristi.

Kaj je laktoferin

Je beljakovina, ki je del beljakovin sirotke v mleku in je sestavljena iz dolge verige do 700 aminokislin. Njen najbogatejši naravni vir je materino mleko, v manjših količinah pa ga najdemo tudi v drugih telesnih tekočinah, kot sta slina in solzna tekočina. Njegov drugi najbogatejši vir je kravje mleko, ki se uporablja za proizvodnjo laktoferina za prehranska dopolnila in kot dodatek otroški hrani.

Ime izhaja iz besed “lac” (latinsko mleko) in “ferrum” (latinsko železo), kar se nanaša na sposobnost vezave železa. Ima namreč izjemno sposobnost vezave železa. 

V naravi obstajata dve obliki: hololaktoferin, ki je delno nasičen z železom (več kot 80 %), in apolaktoferin, ki vsebuje zelo malo železa (manj kot 5 %). V prehranskih dopolnilih se običajno uporablja mešana oblika, saj čiste oblike apolaktoferina tehnično ni mogoče proizvesti.

Pri nakupu izdelka z laktoferinom je poročljivo, da izberete visokokakovostni laktoferinski dodatek z nizko nasičenostjo z železom, saj to poveča sposobnost laktoferina za vezavo železa. Laktoferin-BT vsebuje laktoferin z nizko nasičenostjo z železom (približno 10 %), kar omogoča učinkovito delovanje v telesu. Poskrbite zase in si zagotovite najboljšega. 

Dodatne informacije

Kakovost

Kakovost laktoferina je odvisna od več vidikov. Poleg nizke nasičenosti z železom je najpomembnejši vidik ohranitev prostorske strukture molekule, od katere so odvisne lastnosti in aktivnost beljakovin, torej učinkovitost izdelka. 

Proces denaturacije, ki se lahko pojavi ob visoki temperaturi ali nizki pH-vrednosti, uniči prostorsko strukturo beljakovinske molekule in s tem njene lastnosti. Denaturacija je nepovraten proces, zato je pri proizvodnji laktoferina izjemno pomembno, da se z njim ravna previdno, da se ohrani njegova naravna struktura.

Laboratorijske analize lahko potrdijo ohranjenost prostorske strukture beljakovinske molekule. Primerjalne študije so pokazale, da niso vsi laktoferini na trgu enako učinkoviti, kar je lahko posledica dejstva, da se laktoferin pogosto pridobiva iz sirotke, ki je že prestala več postopkov predelave, pri čemer velikokrat pride do denaturacije.

Biotis® Laktoferin v Laktoferinu-BT je proizveden iz svežega kravjega mleka s posebnim proizvodnim postopkom, ki zagotavlja ohranitev naravnih lastnosti te dragocene beljakovine. Poleg tega podjetje Vitals za ta izdelek uporablja posebno kapsulo, ki se ne raztopi v kislem okolju želodca, temveč se odpre šele v tankem črevesju, kjer se laktoferin lahko učinkovito absorbira.

To pomeni, da je laktoferin v izdelku Laktoferin-BT podjetja Vitals visoke kakovosti, saj ohranja svojo naravno strukturo in je oblikovan tako, da se ustrezno absorbira v telesu. Na ta način se izkoristijo vse njegove pozitivne lastnosti.

Druga ključna točka pri ocenjevanju kakovosti laktoferina je njegova čistost, ki mora biti vsaj 95-odstotna. Pomembno je tudi, da v laktoferinu ni večjih količin škodljivih snovi, kot so težke kovine in dioksini. Posebno merilo, ki ga pogosto omenjajo v zvezi s kakovostjo laktoferinskih izdelkov, je vsebnost lipopolisaharidov (LPS).

Lipopolisaharidi so sestavine zunanje membrane nekaterih bakterij. V nasprotju s splošnim prepričanjem prisotnost LPS ni specifična za izdelke z laktoferinom. LPS najdemo v številnih živilih, proizvajajo pa jih tudi nekatere neškodljive bakterije v našem črevesju. Vsebnost LPS v laktoferinskem prehranskem dopolnilu je dober pokazatelj prisotnosti (mrtvih) bakterij kar je tudi pokazatelj svežine kravjega mleka, ki se uporablja kot vir laktoferina. Manj kot je mleko sveže, večja je rast bakterij ali pa je prisotnih več mrtvih bakterij.

Kravje mleko, ki se uporablja za laktoferin-BT podjetja Vitals, se predela v 24 urah po prihodu na mesto proizvodnje. Sam proizvodni postopek poteka v strogih higienskih pogojih in vključuje več kontrol kakovosti. Tako je laktoferin-BT podjetja Vitals zelo čist, izjemno kakovosten in vsebuje zelo malo nečistoč, vključno z LPS. Vsebuje tudi največ 0,01 % laktoze (0,02 mg na kapsulo).

Laktoferin-BT podjetja Vitals se je izkazal kot visokokakovosten in čist izdelek, ki ustreza strogim standardom kakovosti, kar omogoča njegovo učinkovito in varno uporabo.

Biotis® in FrieslandCampina Ingredients

Posebnost družbe FrieslandCampina je, da je organizirana kot zadruga. Mlekarji sami vodijo podjetje in vanj vlagajo svojo ljubezen do mlekarstva. Poleg različnih vrst mlečnih izdelkov je družba FrieslandCampina (pod imenom podjetja FrieslandCampina Ingredients) tudi znan dobavitelj posameznih sestavin iz mleka. 

Del podjetja je specializiran za razvoj in znanstvene raziskave visokokakovostnih mlečnih sestavin. To vključuje tesno sodelovanje s priznanimi znanstveniki na Univerzi Wageningen. Družba FrieslandCampina je začela pridobivati laktoferin iz kravjega mleka pred približno 25 leti, s čimer je postala pionir na tem področju. Sprva kot dodatek za začetne formule za dojenčke (saj je laktoferin tudi pomembna sestavina materinega mleka), pozneje pa tudi za druge namene, kot so prehranska dopolnila.

Takrat je bila kakovost laktoferina Biotis® prva na svetu, ki jo je pozitivno ocenila Evropska agencija za varnost hrane (EFSA), kar je postavilo merilo za druge proizvajalce laktoferina na trgu. Družba FrieslandCampina je v tem času še dodatno optimizirala proizvodni proces in nedavno odprla popolnoma nov, najsodobnejši proizvodni obrat v Veghelu (Nizozemska), ki je namenjen izključno proizvodnji laktoferina.

Podjetje Vitals je ponosno, da sodeluje s tem vrhunskim proizvajalcem, saj lahko tako ponudi najkakovostnejši laktoferin na trgu. Laktoferin-BT vsebuje 200 mg visokokakovostnega laktoferina, ki ohranja svoje naravne lastnosti in je pakiran v posebno enterično kapsulo za optimalno absorpcijo in učinkovitost v telesu.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 kapsula / 2 kapsuli: 

SestavinaKoličina
Laktoferin (Biotis® Lactoferrin)200 mg / 400 mg

Biotis® je registrirana blagovna znamka družbe FrieslandCampina Ingredients.

Sestavine: Laktoferin (iz svežega kravjega mleka), rastlinska kapsula (hidroksipropilmetilceluloza, pektin), sredstvo za povečanje prostornine (mikrokristalna celuloza [celulozni gel]).

Navodilo za uporabo: Vzemite 1 do 2 kapsuli na dan z vodo ob obroku. Laktoferin je v posebnih kapsulah, odpornih proti želodčnemu soku, ki mu omogočijo, da se v telesu sprosti ob pravem času. Primerno za vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 30 do 60 dni. 

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom. Izdelek je namenjen odralsim osebam.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.