Domov

 > 

 > 

Kolagen – VS, 250 g

Kolagen – VS, 250 g

  • Verisol® optimizirani bioaktivni kolagenski peptidi 
  • za lepo kožo, lase in nohte
  • v obliki prahu
  • učinkovit že od 2,5 grama na dan
  • s prijetnim, nevtralnim okusom
  • učinkovitost dokazana v več študijah na ljudeh
  • pakiranje zadostuje za 100 dni
  • brez dodatkov
  • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
  • priporočajo ga številni terapevti

40,95 

Na zalogi

Opis

O kolagenu – VS za kožo, lase in nohte

Kolagen-VS Vitals je prehransko dopolnilo, ki vsebuje čiste bioaktivne kolagenske peptide blagovne znamke VERISOL®. Ti kolagenski peptidi imajo dokazane pozitivne učinke na kožo, lase in nohte.

Kolagenski peptidi so sestavljeni iz kratkih beljakovinskih verig, ki izvirajo iz naravne beljakovine kolagena. Podjetje Gelita proizvaja kolagenske peptide za Kolagen-VS. Znano je po dolgoletnih izkušnjah v proizvodnji različnih izdelkov na osnovi kolagenskih beljakovin. Z uporabo patentiranega proizvodnega procesa ustvarjajo kolagenske peptide z optimalno biološko uporabnostjo. To pripomore k njihovim učinkovitim lastnostim.

VERISOL® je eden najbolj priljubljenih kolagenskih praškov v kozmetični industriji. Z njim je bilo z njim izvedenih več študij na ljudeh kot z drugimi kolagenskimi dodatki na trgu. Poleg tega ima prijeten in nevtralen okus, kar olajša njegovo uporabo. Z dokazano učinkovitostjo pri odmerku 2,5 grama je Kolagen-VS odlična izbira za spodbujanje naravne lepote od znotraj.

Po dopolnjenem 20. letu starosti telo vsako leto proizvede približno 1% manj kolagena, saj se delovanje fibroblastov oslabi, kar posledično upočasni proizvodnjo kolagena. To vodi k razgradnji in ohlapni porazdelitvi kolagena v telesu. 

Upad kolagena skupaj z izgubo elastina povzroči prve znake staranja. 

Kolagen je najpogostejša beljakovina v človeškem telesu in spada med strukturne beljakovine, ki telesu zagotavljajo oporo in obliko (približno 30% vseh beljakovin v telesu je kolagen). Nahaja se v številnih tkivih, vključno s kostmi, vezivnim tkivom, mišicami, lasemi, nohti, žilnimi in črevesnimi stenami, očmi, mehurjem, dlesnimi in zobmi. Kolagen ima ključno vlogo pri ohranjanju strukture in elastičnosti teh tkiv, zato je izjemno pomemben za kožo, kosti, sklepe in druge telesne strukture.

Dodatne informacije

Vpliv prehrane in načina življenja na kožo

Svetleča in čista koža, gosti in sijoči lasje ter močni nohti so povezani z mladostjo in zdravjem. Zaradi sodobnega načina življenja in različnih nezdravih navad pa ima velik del populacije na tem področju težave. Te težave lahko omilimo z zdravim življenjskim slogom in skrbjo zase.

Poleg hormonskih vplivov in genetskih dejavnikov, na katere je težje vplivati, staranje, zlasti kože, povzročajo tudi zunanji dejavniki. 

Sončna svetloba, predvsem UV-sevanje, velja za glavnega krivca za staranje kože, zato je izredno pomembno, da kožo zaščitimo pred prekomernim izpostavljanjem soncu. 

Pozitiven vpliv na kožo pa ima celoten življenjski slog, vključno z zdravo in raznoliko prehrano, redno telesno aktivnostjo, dovolj spanja, zadostno hidracijo, izogibanjem kajenju in omejitvijo uživanja alkohola. Dobro počutje v svojem telesu je prav tako pomemben dejavnik, saj vpliva na naše splošno počutje in energijo, ki jo izžarevamo navzven.

Zato je pomembno, da skrbimo za svoje telo tako od znotraj kot od zunaj, saj lahko zdrav življenjski slog in ustrezna nega kože, las ter nohtov pripomorejo k temu, da se počutimo in izgledamo dobro ter mladostno.

Na področju staranja kože je bilo opravljenih veliko raziskav o posebnih hranilih, ki pozitivno vplivajo na ta proces. Eno od najbolje raziskanih in najpogosteje uporabljenih hranil so kolagenski peptidi. Številne študije na ljudeh kažejo pozitivne učinke uporabe kolagenskih peptidov, kot so zmanjšanje gub, izboljšanje elastičnosti kože, boljša struktura las, gostejši lasje in bolj zdravi nohti. Vsakodnevno uživanje kolagenskih peptidov je zato lahko koristen dodatek k zdravemu življenjskemu slogu za ohranjanje lepe kože, gostih las in močnih nohtov.

Kaj je kolagen?

Kolagen je beljakovina, katere ime izvira iz grške besede κόλλα (kólla), ki pomeni “lepilo”, in pripone -γέν (-gen), ki pomeni “proizvaja”. Kolagenska vlakna so najpomembnejše beljakovine v telesu, ki zagotavljajo strukturo, trdnost, kohezijo in elastičnost. Kolagen vsebujejo podporna tkiva kot so hrustanec, krvne žile in kosti in koža. 

V sodobni znanosti poznamo do 28 različnih vrst kolagena, pri čemer je kolagen tipa I najpogostejša oblika v človeškem telesu in predstavlja več kot 90 % kolagena. Ta tip je še posebej pomemben za kožo, medtem ko je hrustanec sestavljen predvsem iz kolagena tipa II.

Celice vezivnega tkiva, predvsem fibroblasti, so odgovorne za proizvodnjo kolagena v telesu. Za ta proces je potreben tudi vitamin C, ki deluje kot kofaktor za encime, ki sodelujejo pri sintezi kolagena. Z naraščajočo starostjo se proizvodnja kolagena zmanjšuje, kar vodi v izgubo elastičnosti kože in pojav gub. Zato je pomembno zagotoviti ustrezno prehrano in življenjski slog, ki podpirata proizvodnjo kolagena v telesu.

Slika 1: Kolagenska vlakna so sestavljena iz snopov kolagenskih fibril, te pa iz nizov kolagenskih molekul.

Učinek kolagenskih peptidov

Kolagen, ki se uporablja v prehranskih dopolnilih, je vedno živalskega izvora, saj se v rastlinah naravno ne pojavlja. Goveji kolagen služi kot osnova za kolagen VS. S postopkom hidrolize, pri katerem se uporabljajo voda in encimi (enako kot pri človeški prebavi), se dolge beljakovinske verige v kolagenu razgradijo v krajše beljakovinske verige, imenovane kolagenski peptidi.

Pozitivni učinki kolagenskih peptidov na kožo so delno posledica njihove vezave na specifične receptorje na celicah vezivnega tkiva. Ta vezava spodbuja nastajanje novega kolagena v teh celicah. Vendar se vsi kolagenski peptidi iz prehranskega dopolnila ne absorbirajo v celoti iz črevesja. Peptidi, ki se pod vplivom prebavnih encimov razgradijo na posamezne aminokisline, služijo kot gradniki, iz katerih lahko celice vezivnega tkiva tvorijo nove kolagenske beljakovine.

Manj znano je, kako kolagenski peptidi prispevajo k močnejšim nohtom in debelejšim lasem.

Čeprav lasje in nohti niso večinoma sestavljeni iz kolagena, temveč iz keratina, ki vsebuje aminokislino cistein, bogato z žveplom, številne študije na ljudeh kažejo, da uporaba kolagenskih peptidov pozitivno vpliva tudi na rast las in nohtov.

Kolagenski peptidi Verisol®

Sestava in oblika kolagenskih peptidov v izdelku imata pomembno vlogo pri učinkoviti vezavi na receptorje v celicah vezivnega tkiva. To vključuje molekulsko maso (ne prelahka, ne pretežka), prostorsko strukturo in aminokislinsko sestavo. Pri proizvodnji kolagenskih peptidov Verisol® s proizvodnim postopkom, ki ga je razvil in patentiral nemški proizvajalec Gelita, nastanejo kolagenski peptidi z želenimi lastnostmi za optimalno učinkovitost. 

Gelitini kolagenski peptidi so zato znani tudi kot bioaktivni kolagenski peptidi. Druga pomembna prednost je, da ta proizvodni postopek zagotavlja nevtralen okus, zaradi česar se kolagen v prahu lahko meša z vsemi vrstami tekočin in je enostaven za uporabo v vsakdanjem življenju. Kolagen-VS je čisti izdelek brez dodanih arom ali sladil.

Nenazadnje je seveda zelo pomembna tudi znanstvena podlaga za učinkovitost izdelka, ki vsebuje kolagenske peptide. Učinkovitost bioaktivnih kolagenskih peptidov Verisol® je bila dokazana v šestih študijah na ljudeh, kar je več kot pri večini drugih ponudnikov na trgu.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 merilna žlička (2,5 g): 

SestavinaKoličina
Hidrolizirani kolagen (VERISOL® Bioaktivni kolagenski peptidi)2500 mg

 

VERISOL® je registrirana blagovna znamka podjetja GELITA AG.

 

Hranilna vrednostNa 100 gNa 2,5 g
Energijska vrednost1530 kJ / 360 kcal38 kJ / 9 kcal
Maščobe

Od tega:

Nasičene maščobe

Nenasičene maščobe

0 g

0 g

0 g

0 g

0 g

0 g

Ogljikovi hidrati

Od tega:

Sladkorji

0 g

0 g

0 g

0 g

Prehranske vlaknine0 g0 g
Beljakovine90 g2,25 g
Sol0,5 g 0,01 g

 

Sestavine: Hidroliziran goveji kolagen.

Navodilo za uporabo: Zmešajte 1 merilno žličko (2,5 grama) na dan s približno 200 ml vode ali druge tekočine ali vmešajte v smuti. Pakiranje zadostuje za 100 dni. 

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.