Domov

 > 

 > 

Holin – VC 400 mg, 100 kapsul

Holin – VC 400 mg, 100 kapsul

Pomoč pri delovanju jeter.*
Za presnovo maščob.*
Za presnovo homocisteina.*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

 • VitaCholine® visokokakovostna in prepoznana blagovna znamka
 • vsebuje 400 mg holina
 • zelo dobro raziskan v številnih raziskavah
 • pomemben za mlade in stare
 • primerno za vegane in vegetarijance
 • pakiranje zadostuje za 100 dni
 • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
 • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
 • priporočajo ga številni terapevti

28,95 

Na zalogi

Opis

Kaj je holin?

Holin, podobno kot vitamin B, je ključno hranilo, ki je bilo dolgo časa podcenjeno. Vendar vedno več raziskav potrjuje njegovo pomembnost. Leta 2012 je Evropska komisija sprejela odločitev, da se lahko tri zdravstvene trditve za holin štejejo za znanstveno dokazane: holin je pomemben za normalno presnovo maščob, normalno presnovo homocisteina in dobro delovanje jeter.

Normalna presnova maščob: Holin ima pomembno vlogo pri metabolizmu maščob. Deluje kot del lecitina, ki pomaga pri razgradnji maščob v telesu. S tem prispeva k ohranjanju normalne ravni maščob v krvi.

Normalna presnova homocisteina: Homocistein je aminokislina, katere povišane ravni so povezane s povečanim tveganjem za srčno-žilne bolezni. Holin pomaga pri pretvorbi homocisteina nazaj v metionin, s čimer prispeva k ohranjanju normalnih ravni homocisteina v telesu.

Dobro delovanje jeter: Holin je pomemben tudi za jetra. Pomaga pri transportu maščob iz jeter in preprečuje kopičenje maščob v njih. 

Priporočila EFSE

Leta 2016 je Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) uradno priznala holin kot bistveno hranilo, ki ga telo ne more proizvesti samo v zadostnih količinah. Zato je treba večino holina vnesti s hrano. Priporočene dnevne količine vnosa holina so bile določene na naslednji način:

 • Za odrasle je priporočeni vnos 400 mg holina na dan. Ta količina je bila določena na podlagi povprečnega vnosa v evropskih državah.
 • Nosečnicam se priporoča nekoliko višji vnos holina in sicer 480 mg na dan. To je zato, ker nosečnost poveča potrebe telesa po holinu.
 • Doječim materam se priporoča najvišji vnos holina in sicer 520 mg na dan. Holin je pomemben tudi za doječe matere, saj se prenaša na dojenčka preko materinega mleka.

Leta 2016 je bila prvič določena zadostna dnevna količina vnosa holina tudi v Združenih državah Amerike. Rezultati kliničnih študij, ki so bile posebej izvedene za določitev dnevne potrebe po holinu, so pokazali, da je za ohranjanje zdravih jeter potreben vnos 550 mg holina na dan.

Povprečni vnos holina med odraslimi v Evropi se ocenjuje med 291 in 468 mg na dan. Čeprav so te številke nižje od priporočenega vnosa v Ameriki, še vedno kažejo, da je vnos holina pri velikem delu prebivalstva lahko pod optimalnimi količinami.

Dodatne informacije

Kot sestavni del fosfolipidov (fosfatidilholina in sfingomielina) je holin pomembna sestavina celičnih membran. Pomemben je tudi pri presnovi maščob: holinski derivat fosfatidilholin je sestavni del holesterola VLDL in sodeluje pri pretvorbi in odstranjevanju maščob iz jeter. Zato je holin pomemben za dobro delujoča in zdrava jetra. Potreben je tudi za tvorbo betaina, ki kot metilni donor sodeluje pri remetilaciji homocisteina v jetrih. Normalna presnova homocisteina prispeva k vzdrževanju normalne ravni homocisteina v krvi.

Sinergija

Holin sodeluje z vitamini B6, B12, folatom in SAMe. Skupaj skrbijo za presnovne procese v telesu. 

Fosfatidilholin, ki nastane po metabolni poti in je odvisen od SAMe, pomaga pri tvorbi celičnih membran in signalnih molekul. Obogaten je z DHA in tvori fosfatidilholin-DHA. Na ta način holin in DHA delujeta sinergistično.

VitaCholine®

Blagovna znamka VitaCholine® je sinonim za visoko kakovost holina, ki se pogosto uporablja v znanstvenih raziskavah. Številne študije, opravljene z uporabo te sestavine, so poudarile pomen holina v različnih življenjskih fazah, vključno z nosečnostjo.

Dovoljene zdravstvene trditve

Holin
Prispeva k presnovi homocisteina, presnovi maščob.
Ima vlogo pri delovanju jeter.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 2 kapsuli: 

SestavinaKoličina
Prodigest®

Od tega:

Izvleček artičoke

Izvleček ingverja

640 mg200 mg

40 mg

Mucosave™ FG

Od tega:

Izvleček opuncije

Izvleček oljčnih listov

400 mg

 

130 mg

90 mg

Prodigest® je registrirana blagovna znamka podjetja Indena SpA, Italija. Mucosave™ FG je blagovna znamka podjetja Bionap Srl.

Sestavine: vegetarijanska kapsula (pululan, iz fermentiranega škroba manioke), riževa moka (Oryza sativa), izvleček artičoke (Cynara cardunculus var. scolymus, list), izvleček opuncije (Opuntia ficus-indica), izvleček listov oljke (Olea europaea), sredstvi proti sprijemanju (kalcijeve soli maščobnih kislin in silicijev dioksid), izvleček ingverja (Zingiber officinale, korenina).

Navodilo za uporabo: Vzemite 2 kapsuli na dan – 1 kapsulo ob kosilu in 1 kapsulo ob večerji z vodo. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 30 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Ni primeren za nosečnice in doječe matere ter otroke, mlajše od 12 let. Če jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.