Domov

 > 

 > 

BIO Rdeči kvasni riž, 120 kapsul

BIO Rdeči kvasni riž, 120 kapsul

  • 2,5 mg monakolina k na kapsulo
  • na osnovi ekološko pridelanega riža
  • primerno za vegane in vegetarijance
  • pakiranje zadostuje za 120 dni
  • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
  • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
  • priporočajo ga številni terapevti

22,95 

Na zalogi

Opis

Podjetje Vitals ima že vrsto let v svoji ponudbi izdelek BIO rdeči kvasni riž, ki je priljubljen med številnimi zvestimi uporabniki. V preteklosti je ta izdelek  vseboval 10 mg monakolina K na kapsulo, zato je zadostovala ena kapsula na dan. Vendar pa je nedavno stopila v veljavo nova evropska zakonodaja. Za izdelke iz rdečega riža predpisuje najvišjo dovoljeno vsebnost manj kot 3 mg monakolina K na dnevni odmerek. 

V odziv na te zahteve je podjetje Vitals razvilo nadomestni izdelek, imenovan BIO Rdeči kvasni riž. Vsebuje 2,5 mg monakolina K na dnevni odmerek. Ta sprememba omogoča izpolnjevanje novih zakonskih zahtev, hkrati pa zagotavlja učinkovitost in varnost izdelka za uporabnike.

Kakovost

Na trgu so velike razlike v kakovosti prehranskih dopolnil z rdečim rižem. V nekaterih izdelkih iz rdečega riža se lahko vsebnost monakolina K razlikuje od serije do serije. Zaradi tega (pa tudi zaradi morebitne prisotnosti citrinina, nezaželenega stranskega proizvoda, ki lahko nastane med postopkom fermentacije) je pomembno izbrati prehransko dopolnilo, za katerega je zagotovljena visoka kakovost. 

Vsaka serija BIO Rdečega kvasnega riža Vitals je temeljito analizirana v neodvisnem laboratoriju. Med analizo se preverja vsebnost monakolina K, ki je ključna aktivna sestavina in prisotnost morebitnega citrinina. To zagotavlja, da so izdelki visoke kakovosti, varni za uporabo ter ustrezajo zakonskim standardom in pričakovanjem potrošnikov.

Dodatne informacije

Rdeči riž je pomemben sestavni del azijske kuhinje, ki se že stoletja uživa v velikih količinah. Ta vrsta riža se pridobiva s fermentacijo običajnega belega riža s plesnijo Monascus purpureus, kar daje rižu značilno temno rdečo barvo. Med postopkom fermentacije se tvorijo številne sestavine, pri čemer je najpomembnejša med njimi monakolin K.

Osnova za izdelek BIO Rdeči kvasni riž Vitals je ekološko pridelan riž, ki ni bil obdelan s pesticidi in pri katerem ni bil uporabljen genski inženiring. Ta pristop zagotavlja visoko kakovost in naravnost izdelka, kar je pomembno za uporabnike.

Organski (BIO)

Organsko certificiranje je postopek, ki zagotavlja, da so aktivne sestavine ekoloških prehranskih dopolnil naravnega izvora in niso sintetično proizvedene. Pri tem se posebna pozornost namenja spoštovanju človeka, živali in okolja. Vitals pri proizvodnji svojih ekoloških dopolnil uporablja trajnostne prakse, ki ne vključujejo kemičnih pesticidov, umetnih gnojil ali gensko spremenjenih organizmov.

Certifikacija se izvaja v skladu z različnimi predpisi, ki jih nadzira organ za ekološko certificiranje. Na Nizozemskem je to inštitut Skal Biocontrole, ki preverja ali so izpolnjeni vsi predpisani standardi za ekološko pridelavo. Izdelki, ki izpolnjujejo te standarde, so označeni s posebno oznako NL-BIO-01 in evropskim ekološkim pečatom.

V Sloveniji nadzor nad podjetjem Bioma d.o.o. vrši SI-EKO-001, ki zagotavlja skladnost z nacionalno zakonodajo in standardi ekološke pridelave. Ta certifikacija zagotavlja potrošnikom, da so izdelki resnično ekološki in skladni z visokimi standardi trajnostne pridelave.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 kapsula: 

SestavinaKoličina
Monakolin K (iz ekološkega rdečega riža) 2,5 mg

Sestavine: Rdeči riž* (Monascus purpureus; vsebuje monakolin K), hidroksipropilmetil celuloza (vegetarijanska kapsula), riževa moka (Oryza sativa)*.
* iz nadzorovane ekološke pridelave

Navodilo za uporabo: Vzemite 1 kapsulo na dan z vodo ob obroku. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 120 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Tega izdelka ne smejo uživati nosečnice ali doječe matere, otroci, mlajši od 18 let, in odrasli, starejši od 70 let. Če imate med uporabo tega izdelka kakršne koli zdravstvene težave, se posvetujte z zdravnikom. Tega izdelka ne smete uživati, če jemljete zdravila za zniževanje holesterola ali če že uporabljate druge izdelke iz rdečega kvasnega riža.

Distributerja nadzira: SI-EKO-001
NL-BIO-001
Kmetijstvo izven EU

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.