Domov

 > 

 > 

Železo 25 mg, 100 kapsul

Železo 25 mg, 100 kapsul

Prenos kisika v telesu.*
Nastajanje rdečih krvničk.*
Zmanjševanje utrujenosti in izčrpanosti.*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

  • aminokislinski kelat Ferrochel® s funkcijo TRAACS®
  • najboljša biološka razpoložljivost
  • želodcu prijazna oblika 
  • z dodanim vitaminom C, ki podpira absorpcijo železa
  • le najnujnejša polnila iz naravnih virov
  • primerno za vegane in vegetarijance
  • pakiranje zadostuje za 100 dni
  • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
  • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
  • priporočajo ga številni terapevti

27,96 

Na zalogi

Opis

Železo je sestavni del hemoglobina, ki v rdečih krvnih celicah nase veže kisik in ga po krvi prenese po telesu. Je tudi sestavni del več encimov in proteinov. Med drugim njegovo pomanjkanje lahko povzroči anemijo ali motnje v kognitivnih funkcijah.

Železo Vitals je visokokakovostni aminokislinski kelat Ferrochel® (železov bisglicinat podjetja Albion Minerals) s funkcijo TRAACS® (“The Real Amino Acid Chelate System”).

Je želodcu prijazna oblika spojine z odlično biološko razpoložljivostjo.

Dodan mu je vitamin C, ki podpira absorpcijo železa.

Vsebuje železo v obliki železovega bisglicinata. To pomeni, da je vsak delček železa močno vezan (kelatiran) na dve (bis) molekuli aminokisline glicin. Splošni izraz za takšno spojino je aminokislinski kelat ali mineralna snov, kelatirana z aminokislinami; to je struktura, ki spominja na krempelj, od tod tudi ime “kelat”, ki izvira iz grščine in pomeni “krempelj”. 

Ta oblika spojine je bila izbrana, ker ker ima izjemno visoko biološko razpoložljivost, zaradi česar je izdelek najbolj učinkovit. Hkrati je nežna za želodec in ne povzroča težav, kar ne velja za večino železovih spojin. Železov bisglicinat v tem izdelku je blagovne znamke Ferrochel®, podjetja Albion Minerals, ki je specialist in pionir na področju aminokislinskih mineralov.

Formuli je dodan vitamin C v obliki askorbinske kisline, kar dodatno spodbudi absorpcijo železa. 

Vas zanima, kakšna je funkcija železa v telesu? Preberite več v zavihku “Dodatne informacije”.

Dodatne informacije

Minerali Albion

Vitals uporablja le prave aminokislinske kelate podjetja Albion Minerals, prepoznavne po blagovni znamki TRAACS®, ki pomeni The Real Amino Acid Chelate System. TTa blagovna znamka je rezultat prizadevanj za ponudbo najučinkovitejše in najbolj stabilne oblike aminokislinskih kelatov na trgu. V nasprotju z njimi se na trgu pojavlja kar nekaj različic, ki so manj učinkovite in bolj nestabilne.

Albion Minerals ima več kot 100 patentov po vsem svetu, s katerimi so zavarovani postopek, znanje in struktura njihovih aminokislinskih kelatnih mineralov. Posebnost njihovih kelatov je v tem, da so izjemno učinkoviti in stabilni, kar zagotavlja optimalno absorpcijo mineralov v telesu. Vsako proizvedeno serijo preverijo s posebnimi analizami kakovosti, da se prepričajo, ali je kelatiranje dejansko potekalo in ali so vezi dovolj močne. To zagotavlja visoko kakovost in učinkovitost prehranskih dopolnil Vitals, ki vsebujejo aminokislinske kelate podjetja Albion Minerals.

Prednosti aminokislinskih kelatnih mineralov

Kelatna struktura aminokislinskega kelata, kot je železov bisglicinat, je dovolj močna, da se pod vplivom želodčnih sokov ali prebavnih encimov ne razgradi (kar se običajno zgodi pri drugih mineralnih spojinah), hkrati pa je dovolj šibka, da se mineralni element sprosti, ko ga celice v črevesju absorbirajo. Aminokisline tvorijo zaščitno plast okoli mineralnega elementa med prebavnim procesom, kar preprečuje, da bi se mineral izgubil ali neizkoriščen prešel skozi telo.

Električni naboj kelata je nevtralen, zato se ne prilepi na koščke hrane v želodcu in črevesju. Tako aminokislinski kelat v celoti preide v tanko črevo, kjer se absorbira kot dipeptid (spojina z dvema aminokislinama). To je zelo pomembno, saj telo aminokisline, še posebej dipeptide, enostavno absorbira, zlasti če so sestavljene iz aminokisline z najmanjšo velikostjo, tj. glicin. Zaradi tega minerale, obdane z aminokislinami, telo veliko lažje absorbira kot druge oblike mineralov.

V epitelijskem tkivu jejunuma (srednji del tankega črevesa) se mineral, ki je obdan z aminokislinami, z aktivnim transportom prenese v sluznice, ne da bi tekmoval z drugimi minerali. Samo v sluznicah namreč potekajo presnovni procesi, ki zagotavljajo, da se glicin in mineral razgradita in sta na voljo različnim organom in sistemom v telesu.

Funkcija železa v telesu

Železo je bistven element v sledovih, ki ima v telesu precej pomembnih vlog. Sodeluje pri tvorbi hemoglobina v rdečih krvničkah, kar omogoča prenos kisika iz pljuč v tkiva po celem telesu. S tem prispeva k normalnim kognitivnim funkcijam in ohranja mentalno jasnost. 

Poleg tega je železo ključna sestavina citokromov, encimov, ki sodelujejo pri prenosu elektronov v mitohondrijih, kar je ključno za proizvodnjo energije v obliki ATP. Tako igra pomembno vlogo pri energijski presnovi in vzdrževanju ravni energije v telesu ter zmanjšuje občutek utrujenosti.

Železo je potrebno tudi za tvorbo novih celic in tkiv zaradi svoje vloge pri prenosu kisika in presnovi energije. Prav tako lahko pozitivno vpliva na imunski sistem, saj sodeluje pri proizvodnji in uravnavanju nekaterih imunskih celic ter snovi, ki pomagajo telesu pri obrambi pred okužbami. 

Dovoljene zdravstvene trditve

Železo
Prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, sproščanju energije pri presnovi.
Ima vlogo pri kognitivnih funkcijah, nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina, prenosu kisika v telesu, delovanju imunskega sistema, delitvi celic.
Vitamin C
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, obnovi reducirane oblike vitamina E.
Ima vlogo pri delovanju imunskega sistema med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej, nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože, zob, delovanju imunskega sistema, zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Povečuje absorbcijo železa.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 kapsula: 

SestavinaKoličinaPDV*
Železo (bisglicinat, Ferrochel®)25 mg179 %
Vitamin C (L-askorbinska kislina)200 mg250 %
Levcin50 mg

*PDV – priporočen dnevni vnos

Ferrochel® in TRAACS® (“The Real Amino Acid Chelate System”) sta registrirani blagovni znamki podjetja Albion Minerals.
Ferrochel® je patentiran aminokislinski kelat podjetja Abion Minerals.

Sestavine: koncentrat riža (Oryza sativa), L-askorbinska kislina, železov bisglicinat, vegetarijanska kapsula (pululan iz fermentiranega škroba manioke), levcin.

Navodilo za uporabo: Vzemite 1 kapsulo na dan z vodo med obroki. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 100 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.