Domov

 > 

 > 

Selen 200 µg, 100 kapsul

Selen 200 µg, 100 kapsul

Ohranjanje zdravih las in nohtov.*
Delovanje ščitnice.*
Nastajanje semenčic.*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

  • zelo dobra absorpcija
  • visok odmerek
  • le najnujnejša polnila iz naravnih virov
  • primerno za vegane in vegetarijance
  • pakiranje zadostuje za 100 dni
  • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
  • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
  • priporočajo ga številni terapevti

34,95 

Na zalogi

Opis

Selen je bistven element v sledovih, ki je nujno potreben za normalno delovanje telesa. (Elementi v sledovih so anorganska hranila, ki jih človeško telo ne more proizvesti samo, zato jih mora dobiti s hrano). 

Selen je ključen za različne telesne funkcije in ima pomembno vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Poleg tega selen pomaga pri delovanju ščitnice in imunskega sistema ter spodbuja dobro reproduktivnost. Pomanjkanje selena lahko vodi do različnih težav, zato je pomembno, da zagotovimo zadosten vnos selena preko uravnotežene prehrane ali prehranskih dopolnil, še posebej v območjih, kjer je zemlja revna s tem mineralom.

Učinek selena v telesu

Selen je pomemben antioksidant v telesu, ker so nekateri encimi, imenovani selenoencimi, kot je glutation peroksidaza (GPx), odvisni od njega. Ti encimi pomagajo pri odstranjevanju prostih radikalov in oksidativnega stresa, s čimer ščitijo celice pred poškodbami in staranjem.

Poleg tega ima selen vlogo pri delovanju imunskega sistema. Selen prispeva k nastajanju nekaterih belih krvnih celic, ki so pomembne za obrambno reakcijo telesa in ga varujejo pred okužbami ter drugimi boleznimi.

Potreben je tudi za normalno delovanje ščitnice. Ta mineral sodeluje pri uravnavanju ščitničnih hormonov. Med drugim prispeva k pretvorbi neaktivnega ščitničnega hormona (tiroksina ali T4, ki je sestavljen iz aminokisline tirozina, vezane na štiri atome joda) v njegovo aktivno obliko (trijodotironin ali T3). Le-ta skrbi za pravilno delovanje ščitnice in vzdrževanje hormonskega ravnovesja v telesu.

Dodatne informacije

Dovoljene zdravstvene trditve

Selen
Prispeva k ohranjanju zdravih las in nohtov.
Ima vlogo pri nastajanju semenčic, delovanju imunskega sistema in ščitnice, zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 kapsulo: 

SestavinaKoličinaPDV*
Selen (L-selenometionin)200 μg364 %

*PDV – priporočen dnevni vnos

Sestavine: riževa vlakna, vegetarijanska kapsula (pululan iz fermentiranega škroba manioke), L-selenometionin, izvleček riževih otrobov.

Navodilo za uporabo: Vzemite 1 kapsulo na dan z vodo ob obroku. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 30 do 60 dni.

Opozorila: Prehransko  dopolnilo  ni  nadomestilo  za  uravnoteženo  in  raznovrstno prehrano  ter  zdrav  način življenja.  Priporočenega  dnevnega  odmerka  se  ne sme prekoračiti.  Ne  kupujte  v  primeru  poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom!  Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom. Izdelek je namenjen odraslim osebam.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Uporabi kodo za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini!

BREZPOSTNINE

Kupon velja od 1.7.2024 do 31.8.2024.