Domov

 > 

 > 

Elete Elektroliti za športnike, 300 ml

Elete Elektroliti za športnike, 300 ml

Delovanje mišic.*
Vzdrževanje normalnega krvnega tlaka.*
Ravnotežje elektrolitov.*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

  • naravni elektroliti
  • primerni za vrhunske športnike (NZVT certifikat)
  • brez sladkorja, kalorij, dišav, barvil, okusa ter sladil
  • iz Velikega slanega jezera v Utahu (ZDA)
  • enostavna uporaba z dozirnim pokrovčkom
  • primerno za vegane in vegetarijance
  • pakiranje zadostuje za 60 dni
  • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
  • priporočajo ga številni terapevti

34,95 

Na zalogi

Opis

Elete™ Elektroliti za športnike Vitals so naravni dodatek elektrolitov. Koristni so predvsem za ljudi, ki se redno in intenzivno ukvarjajo s športom. Sem sodijo zlasti vzdržljivostni športi kot so kolesarjenje, tek, veslanje, tenis ali ekipni športi saj telo pri teh aktivnostih izgublja elektrolite skozi potenje. Primerni so tudi za tiste, ki se močno znojijo. V poletnem času pa tudi za splošno populacijo. Takrat je potreba po nadomeščanju elektrolitov zaradi vročine večja.

Elektroliti, kot so natrij, kalij, magnezij in kalcij so ključni za ohranjanje ravnotežja tekočin v telesu ter za delovanje mišic, živcev in srca. Zato je dodajanje elektrolitov športnikom pomembno, saj nadomešča njihovo izgubo in ohranja hidracijo ter optimalno delovanje telesa med športno aktivnostjo.

Elete™ Elektroliti za športnike zagotavljajo naravne elektrolite brez dodanih sladkorjev, sladil ali kalorij. Poleg tega imajo certifikat NZVT, ki zagotavlja odsotnost dopinških snovi.

Primerno za vrhunske športnike, testirane na doping

Elete™ Elektroliti za športnike so primerni za uporabo med vrhunskimi športniki, saj so bili testirani na odsotnost dopinških snovi po sistemu NZVT (Nederlands Zekerheid Systeem Voedingssupplementen Topsport). To je Nizozemski varnostni sistem za prehranska dopolnila v vrhunskem športu. Ta sistem zagotavlja nadzor nad prehranskimi dopolnili, da se zmanjša tveganje za pozitiven dopinški test.

Vsaka nova proizvedena serija je podvržena temeljitemu testiranju po NZVT postopku, kar zagotavlja, da ne vsebujejo nobenih prepovedanih dopinških substanc. To omogoča športnikom, da se osredotočijo na svoje cilje in brezskrbno uporabljajo ta prehranski dodatek, saj vedo, da ne bodo kršili pravil glede dopinga.

Za več informacij obiščite https://www.dopingautoriteit.nl/nzvt.

Dodatne informacije

Kaj so elektroliti?

Elektroliti so minerali, raztopljeni v tekočini v ionski obliki, tj. ne v kombinaciji z drugimi elementi, temveč kot ločeni električno nabiti delci. V našem telesu so elektroliti prisotni tako znotraj celic kot tudi zunaj njih, kjer igrajo pomembno vlogo pri različnih fizioloških procesih. 

Namizna sol (natrijev klorid) je dober primer elektrolita. Ko se raztopi v vodi, se razdeli na natrijeve ione (Na+) s pozitivnim nabojem in kloridne ione (Cl-) z negativnim nabojem. V taki obliki se minerali pojavljajo tudi v našem telesu – raztopljeni v znotrajceličnih in zunajceličnih tekočinah, kot je krvna plazma, in imajo vlogo v različnih procesih. 

Pomembni elektroliti, ki jih izgubljamo s potenjem med telesno aktivnostjo so natrij, kalij, magnezij in klorid. Njihova izguba privede do neuravnoteženosti elektrolitov v telesu, kar lahko povzroči težave z mišično funkcijo, hidracijo in prenosom živčnih impulzov.

Zato je pomembno, da se med športno aktivnostjo nadomeščajo izgubljeni elektroliti, bodisi z uživanjem elektrolitskih napitkov ali prehranskih dopolnil, ki vsebujejo ustrezne minerale. To pomaga ohranjati hidracijo in optimalno delovanje telesa med fizično aktivnostjo.

Slika 1: Elektroliti (desno) so minerali, raztopljeni v tekočini v ionski obliki (torej ne v kombinaciji z drugimi elementi, temveč kot ločeni električno nabiti delci).

Ravnovesje vlage in elektrolitov

Pravilno ravnovesje tekočine in elektrolitov je ključnega pomena za optimalno delovanje telesa, še posebej med športno aktivnostjo. Med vadbo telo izgublja natrij in klorid predvsem s potenjem, saj se natrij nahaja primarno zunajcelično (v krvi in zunajcelični tekočini) medtem, ko se kalij in magnezij nahajata znotraj celice.

Pomanjkanje natrija med intenzivno vadbo lahko povzroči razredčenje krvi in zmanjšanje relativne koncentracije natrijevih ionov, kar lahko negativno vpliva na normalno fiziološko delovanje telesa. Zato je pomembno, da športniki med vadbo nadomeščajo izgubljene elektrolite, zlasti natrij.

Če športnik pije samo vodo za nadomeščanje izgubljene tekočine, vendar ne vnaša dodatnega natrija, pride do neravnovesja elektrolitov, kar lahko privede do slabše telesne zmogljivosti, mišičnih krčev in drugih težav.

Zato je priporočljivo, da športniki med vadbo uživajo elektrolitske napitke, ki vsebujejo ustrezne količine natrija, klorida, kalija in magnezija. To pomaga ohranjati ravnotežje elektrolitov v telesu in zagotavlja optimalno delovanje med športno aktivnostjo.

Slika 2: Vnos tekočine in natrija med vadbo.

Učinek magnezija in kalija

Magnezij je nepogrešljiv za delovanje nekaterih encimov, ki sodelujejo pri presnovi in sproščanju energije. Magnezij je na primer del kompleksa magnezij-ATP in je potreben za sproščanje energije iz ATP (prenašalcev energije v celicah). Sodeluje tudi pri živčnem prenosu, ki je pomemben za normalno delovanje in krčenje mišic, vključno s srčno mišico. Zato magnezij lahko pomaga  pri utrujenosti in prispeva k jasnemu razmišljanju in mentalni ostrini.

Kalij je prav tako ključnega pomena za normalno delovanje telesa. Sodeluje pri prenosu živčnih impulzov, ki so odgovorni za krčenje mišic. Ugodno vpliva na krvni tlak, saj ima vlogo pri različnih procesih uravnavanja krvnega tlaka, kot npr. vazodilatacija.

Veliko slano jezero, vir Elete™ Elektrolitov za športnike

Vir Elete™ Elektrolitov za športnike, ki izstopajo po svoji edinstveni moči in bogati vsebnosti mineralov je Veliko slano jezero v Utahu, ZDA. To je celinsko morje, ki se ponaša z izjemno visokimi koncentracijami ionskih mineralov in elementov v sledovih, kar je posledica geotermalnih procesov in izhlapevanja. Voda iz tega jezera je znana po svoji naravni in uravnoteženi sestavi mineralov.

Elete™ Elektroliti za športnike vsebujejo tudi kalij. Ta dodaten mineral prispeva k boljši učinkovitosti in uravnoteženosti Elete™ elektrolitov, ki so namenjen podpori telesa med intenzivno telesno aktivnostjo in športnimi dejavnostmi.

Dovoljene zdravstvene trditve

Magnezij
Prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, ravnotežju elektrolitov, sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema in mišic, normalnemu psihološkemu delovanju, ohranjanju zdravih kosti in zob.
Ima vlogo pri sintezi beljakovin, delitvi celic.
Kalij
Prispeva k delovanju živčnega sistema.
Ima vlogo pri delovanju mišic, vzdrževanju normalnega krvnega tlaka.
Klorid
Ima vlogo pri proizvajanju želodčne kisline in s tem pri prebavi.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 5 ml: 

SestavinaKoličinaPDV*
Magnezij90 mg24 %
Klorid795 mg99 %
Natrij254 mg

*PDV – priporočen dnevni vnos

Elete™ je blagovna znamka družbe Mineral Resources International (MRI), Utah, ZDA.

Sestavine: koncentrat morske vode, prečiščena voda, kalijev klorid.

Navodilo za uporabo: 5 ml tekočine dodajte v 750 ml vode (z dozirnim pokrovčkom). Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 60 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.