Domov

 > 

 > 

Elementarni Magnezij, 60 ml

Elementarni Magnezij, 60 ml

Ravnotežje elektrolitov.*
Za živčni sistem in mišice.*
Zmanjševanje utrujenosti in izčrpanosti.*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

 • na osnovi koncentrata morske vode
 • s celotnim spektrom mineralov in elementov v sledovih
 • visoka vsebnost magnezija
 • iz Velikega slanega jezera v Utahu (ZDA)
 • zelo dobra absorpcija
 • narejene po naravnem, tradicionalnem postopku
 • primerno za vegane in vegetarijance
 • pakiranje zadostuje za 30 dni
 • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
 • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
 • priporočajo ga številni terapevti

19,95 

Na zalogi

Opis

V Elementarnemu Magneziju Vitals so minerali in elementi v sledovih prisotni kot elektroliti v raztopljeni in ionski obliki. 

To pomeni, da niso združeni z drugimi elementi, temveč nastopajo kot posamezni električno nabiti delci. Magnezijev klorid (MgCl2) se na primer pri raztapljanju v vodi razdeli na iona Mg2+ (pozitivno nabit magnezij) in Cl- (negativno nabit klorid). 

V taki obliki se minerali pojavljajo tudi v našem telesu. Raztopljeni so v znotrajceličnih in zunajceličnih tekočinah, kot na primer v krvni plazmi. Minerali v ionski obliki se zato zlahka absorbirajo.

Elementarni Magnezij, poseben koncentrat morske vode iz Velikega slanega jezera Utah, so mineralne kapljice (CMD – Concentrated Mineral Drops) s celotnim spektrom mineralov in elementov v sledovih (skoraj brez natrija). 

Narejene so s tradicionalnim in naravnim postopkom koncentriranja z uporabo sončne energije.

Koncentrat morske vode naravno vsebuje veliko magnezija.

O magneziju in njegovih učinkih 

Telo vsebuje približno 21 do 28 g magnezija. Manj kot 1% ga kroži v krvi, približno 20% se nahaja v mišicah, 20% v drugih mehkih tkivih in jetrih, medtem ko je približno 60% shranjenega v kosteh in zobeh.

Magnezij je torej koristen za mišice in pomemben za ohranjanje močnih kosti in zob. 

Prav tako pomaga pri sproščanju energije iz hrane, vzdržuje normalen ritem srca in igra pomembno vlogo pri presnovi kalcija, vitamina D in kalija.

Pomaga pri sprostitvi živčnega sistema, kar lahko prispeva k zmanjšanju stresa in izboljšanju spanja. 

Dodatne informacije

Magnezij sodeluje v več kot 300 encimskih procesih 

Magnezij je pomemben kofaktor za encime, ki sodelujejo pri sintezi beljakovin. Gre za proces, v katerem iz DNK nastanejo beljakovine. 

Poleg tega magnezij pomaga vzdrževati dobro ravnovesje elektrolitov. Kot kofaktor za številne encime je vključen v procese, ki ohranjajo električni potencial preko celične membrane. Celice, zlasti živčne in mišične, uporabljajo električni naboj elektrolitov, kot je magnezij, za prenos električnih impulzov med seboj. To je bistveno za normalno delovanje živcev, mišic in srčne mišice saj omogoča pravilno krčenje in sprostitev mišičnih vlaken.

Nezadosten vnos magnezija lahko povzroči utrujenost. V tem primeru magnezij pomaga, da telo ponovno pridobi več energije. Sodeluje namreč pri sproščanju energije iz maščob, ogljikovih hidratov in beljakovin ter tako podpira raven energije. 

Pomemben je tudi za delovanje možganov in živcev, ki so odgovorni za koncentracijo, spomin in razpoloženje. 

Nenazadnje prispeva k normalni delitvi celic ter proizvodnji celic in tkiv.

Dovoljene zdravstvene trditve

Magnezij
Prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, ravnotežju elektrolitov, sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema in mišic, normalnemu psihološkemu delovanju, ohranjanju zdravih kosti in zob.
Ima vlogo pri sintezi beljakovin, delitvi celic.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 2 ml: 

SestavinaKoličinaPDV*
Magnezij (iz CMD**)200 mg53 %
Klorid (iz CMD**)568 mg71 %

*PDV – priporočen dnevni vnos, **CMD – koncentrirane kapljice (koncentrat morske vode iz Velikega slanega jezera v Utahu in iz katerega je odstranjenih 99% natrija).

Sestavine: koncentrat morske vode (CMD**).

Navodilo za uporabo: Vzemite 2 ml na dan s kapalko Opti-Dose (1 kapalka = 1 ml). Kapljice dodajte v (približno 200 ml) vode, sadnega soka ali hrane. Pred uporabo pretresite. Lahko pride do manjše kristalizacije, vendar to ne vpliva na kakovost izdelka. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 30 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.