Domov

 > 

 > 

Elementarni Cink + Baker, 60 ml

Elementarni Cink + Baker, 60 ml

Sproščanje energije pri presnovi.*
Delovanje živčnega sistema.*
Sinteza DNK.*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

 • na osnovi koncentrata morske vode
 • s celotnim spektrom mineralov in elementov v sledovih
 • z dodatkom cinkovega sulfata in bakrovega glukonata
 • iz Velikega slanega jezera v Utahu (ZDA)
 • zelo dobra absorpcija
 • narejene po naravnem, tradicionalnem postopku
 • primerno za vegane in vegetarijance
 • pakiranje zadostuje za 60 dni
 • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
 • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
 • priporočajo ga številni terapevti

19,95 

Na zalogi

Opis

Elementarni Cink + Baker Vitals, poseben koncentrat morske vode iz Velikega slanega jezera Utah, so mineralne kapljice (CMD – Concentrated Mineral Drops), s celotnim spektrom mineralov in elementov v sledovih (skoraj brez natrija).

V teh kapljicah sta dodana cink, v obliki cinkovega sulfata, in baker, v obliki bakrovega glukonata. Narejene so s tradicionalnim in naravnim postopkom koncentriranja z uporabo sončne energije.

Minerali in elementi v sledovih so v tekočini Elementarni Cink + Baker prisotni kot elektroliti v raztopljeni in ionski obliki. To pomeni, da niso združeni z drugimi elementi, temveč nastopajo kot posamezni električno nabiti delci. Na ta način se minerali pojavljajo tudi v našem telesu, raztopljeni v znotrajceličnih in zunajceličnih tekočinah, kot npr. v krvni plazmi. Minerali v ionski obliki se zato zlahka absorbirajo v telesu.

Dodatne informacije

O cinku in bakru

Cink se nahaja v vseh telesnih tkivih, največ pa ga je v celičnih jedrih. Vloga cinka je izjemno raznolika, saj je nujen za delovanje več kot 300 encimov, imenovanih metaloencimi, ki potrebujejo cinkov ion kot kofaktor.

Cink je tudi pomembna strukturna sestavina beljakovin in celičnih membran. Tako ima vlogo pri številnih procesih v telesu, vključno s procesom delitve celic in uravnavanjem hormonov. 

Cink sodeluje pri normalni sintezi in razgradnji ogljikovih hidratov, maščob, beljakovin in DNK. 

Cink pozitivno vpliva na imunski sistem, saj podpira nastajanje celic T, ki so ključne za pravilno delovanje imunskega odziva ter spodbuja nastajanje citokinov, ki so signalne molekule v imunskem odzivu. 

Poleg tega prispeva k delovanju naravnih celic ubijalk, ki so pomembne pri obrambi telesa pred tujimi organizmi.

Cink pomaga pri zaščiti celic pred oksidativnimi poškodbami, deloma zato, ker sodeluje pri delovanju antioksidativnih encimov katalaze in superoksidne dismutaze (SOD). Ti encimi nevtralizirajo proste radikale, ki lahko poškodujejo celice in povzročijo vnetje ter staranje.

Prispeva tudi k zdravemu kislinsko-bazičnemu ravnovesju. Cink je kofaktor encima karbonska anhidraza, ki katalizira pretvorbo ogljikovega dioksida v bikarbonat (in obratno). Bikarbonat je eden najpomembnejših pufrov, ki pomaga ohranjati stalno kislost krvi in drugih zunajceličnih tekočinah. 

Baker je sestavni del različnih encimov in ima vlogo pri delovanju nekaterih encimov, ki sodelujejo pri sproščanju energije iz maščob, ogljikovih hidratov in beljakovin. Prispeva k dobremu stanju vezivnega tkiva v koži, hrustancu in krvnih žilah, saj sodeluje pri proizvodnji elastina in kolagena, ki skrbita za elastičnost in strukturo vezivnega tkiva.

Cink in baker sta antagonista. To pomeni, da lahko presežek cinka v telesu zmanjša raven bakra. Velik vnos cinka, zlasti v količinah nad 50 mg na dan in v daljšem časovnem obdobju, lahko povzroči nizko raven bakra. Zato je pomembno, da pri jemanju prehranskih dopolnil, ki vsebujejo cink, pazimo na uravnoteženost tega minerala in bakra v telesu. 

Dovoljene zdravstvene trditve

Cink
Prispeva k ohranjanju zdravih kosti, las, nohtov in kože, vzdrževanju normalne ravni testosterona v krvi.
Ima vlogo pri presnovi kislin, baz in ogljikovih hidratov, kognitivnih funkcijah, sintezi DNK in beljakovin, plodnosti in razmnoževanju, presnovi makrohranil, maščobnih kislin in vitamina A, ohranjanju vida, delovanju imunskega sistema, zaščiti celic pred oksidativnim stresom, delitvi celic.
Baker
Prispeva k ohranjanju normalnega vezivnega tkiva, sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, normalni obarvanosti las in kože, prenosu železa v telesu.
Ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 ml: 

SestavinaKoličinaPDV*
Cink (iz CMD**, sulfat)15 mg150 %
Baker (iz CMD**, glukonat)2 mg200 %

*PDV – priporočen dnevni vnos, **CMD – koncentrirane kapljice (koncentrat morske vode iz Velikega slanega jezera v Utahu in iz katerega je odstranjenih 99 % natrija)

Sestavine: prečiščena voda, koncentrat morske vode (CMD**), sredstvo za uravnavanje kislosti (citronska kislina), cinkov sulfat, bakrov glukonat, konzervans (kalijev benzoat).

Navodilo za uporabo: Vzemite 1 ml na dan s kapalko Opti-Dose (1 kapalka = 1 ml). Kapljice dodajte v (približno 200 ml) vode, sadnega soka ali hrane. Pred uporabo pretresite. Lahko pride do manjše kristalizacije, vendar to ne vpliva na kakovost izdelka. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 60 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.