Domov

 > 

 > 

Cink 15 mg, 100 kapsul

Cink 15 mg, 100 kapsul

Plodnost in razmnoževanje.*
Ohranjanje vida.*
Sinteza DNK.*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

  • visokokakovostni aminokislinski kelat (cinkov bisglicinat) TRAACS®
  • najboljša biološko aktivna oblika
  • zagotovljen največji izkoristek
  • analiza kakovosti vsake posamezne serije
  • le najnujnejša polnila iz naravnih virov
  • primerno za vegane in vegetarijance
  • pakiranje zadostuje za 100 dni
  • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
  • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
  • priporočajo ga številni terapevti

22,95 

Na zalogi

Opis

Cink je ključen mineral, ki sodeluje pri številnih procesih v telesu, vključno s celičnim metabolizmom in encimatskimi reakcijami. Aktivira številne gene, kar je nujno za normalno delovanje telesa. V telo se absorbira v tankem črevesu, po krvnem obtoku pa potuje vezan na beljakovine.

Absorpcijo cinka pospešujeta aminokislini histidin in cistein, medtem ko jo lahko ovirajo snovi kot so fitati, ki so prisotni v polnozrnatih žitih in nekaterih vrstah zelenjave.

Zakaj je Cink 15 mg Vitals izjemno učinkovit?

Cink 15 mg Vitals je visokokakovostni aminokislinski kelat (cinkov bisglicinat) v obliki TRAACS® (The Real Amino Acid Chelate System)*. Ta oblika omogoča učinkovito absorpcijo v telesu. Izdelek je brez dodanega bakra in je na voljo v majhni kapsuli, ki se enostavno pogoltne.
*TRAACS zagotavlja najboljšo biološko aktivno obliko mineralov. Patentiralo ga je podjetje Albion Minerals, pionir na področju raziskav in tehnologije kelatnih mineralov. Kelatni minerali so posebne organske oblike, ki se izredno enostavno absorbirajo v telo in na ta način zagotovijo največji izkoristek.

Cink 15mg Vitals vsebuje cink v obliki cinkovega bisglicinata. Pri tem se vsak delček cinka močno poveže (kelatno) z dvema (bis) molekulama aminokisline glicin. Splošni izraz za takšno spojino je “aminokislinski kelat” ali “mineralna snov, kelatirana z aminokislinami”. Nastane posebna vez v obliki kremplja, od tod tudi ime kelat. Beseda “kelat” izvira iz grščine in pomeni “krempelj”. 

Aminokislinski kelat cinka je izbran zaradi njegove izjemne biološke uporabnosti, ki omogoča učinkovito absorpcijo v telesu. Ta oblika spojine prispeva k optimalni dostavi cinka v telesna tkiva in s tem k izboljšanju različnih bioloških funkcij, ki jih podpira cink.

Vitals uporablja le prave aminokislinske kelate, ki jih proizvaja podjetje Albion Minerals, prepoznavne po blagovni znamki TRAACS® – The Real Amino Acid Chelate System. Ta blagovna znamka je rezultat prizadevanj za ponudbo najučinkovitejše in najbolj stabilne oblike aminokislinskih kelatov na trgu. V nasprotju z njimi se na trgu pojavlja kar nekaj različic, ki so manj učinkovite in bolj nestabilne.

Albion Minerals ima več kot 100 patentov po vsem svetu, s katerimi so zavarovali postopek, znanje in struktura njihovih aminokislinskih kelatnih mineralov.

Posebnost njihovih kelatov je v tem, da so izjemno učinkoviti in stabilni, kar zagotavlja optimalno absorpcijo mineralov v telesu. Vsako proizvedeno serijo preverijo s posebnimi analizami kakovosti, da se prepričajo, ali je kelatiranje dejansko potekalo in ali so vezi dovolj močne. To zagotavlja visoko kakovost in učinkovitost prehranskih dopolnil Vitals, ki vsebujejo aminokislinske kelate podjetja Albion Minerals.

Dodatne informacije

Prednosti mineralov, kelatiranih z aminokislinskimi kelati

Kelatna struktura aminokislinskega kelata je dovolj močna, da se pod vplivom želodčnih sokov ali prebavnih encimov ne razgradi, kot se to običajno zgodi pri drugih mineralnih spojinah. Hkrati pa je dovolj šibka, da se mineralni element sprosti, ko ga celice v črevesju absorbirajo.

Aminokisline obdajo mineralni element in ga med prebavnim procesom zaščitijo tako, da ga ne izpustijo. Poleg tega je električni naboj kelata nevtralen, zato se ne prilepi na koščke hrane v želodcu in črevesju. Tako aminokislinski kelat v celoti preide v tanko črevo, kjer se absorbira kot dipeptid (spojina z dvema aminokislinama). Telo zelo enostavno absorbira aminokisline, zlasti dipeptide, še posebej, če so sestavljene iz aminokisline z najmanjšo velikostjo, kot je glicin.

Zaradi tega se minerali, obloženi z aminokislinami, veliko lažje absorbirajo kot druge vrste mineralov. V epitelijskem tkivu jejunuma (srednji del tankega črevesa) se mineral, ki je obdan z aminokislinami, z aktivnim transportom prenese v sluznice, ne da bi tekmoval z drugimi minerali. 

Samo v sluznicah potekajo presnovni procesi, ki zagotavljajo, da se glicin in mineral razgradita ter sta na voljo različnim organom in sistemom v telesu. Tak način absorpcije mineralov omogoča učinkovito izkoriščanje mineralov v prehranskih dopolnilih.

Cink v telesu

Cink ima široko uporabnost in učinkovitost, zaradi česar ga terapevti pogosto uporabljajo. Prisoten je v vseh telesnih tkivih, še posebej pa je koncentriran v celičnih jedrih. 

Ta mineral je nujen za delovanje več kot 300 encimov, imenovanih metaloencimi, ki potrebujejo cinkov ion kot kofaktor za svojo aktivnost. Poleg tega je cink pomembna strukturna sestavina beljakovin in celičnih membran, kar pomeni, da ima ključno vlogo pri mnogih procesih v telesu.

Cink 15 mg Vitals je brez bakra

Cink in baker sta antagonista, kar pomeni, da imata nasproten učinek na absorpcijo in izločanje drug drugega v telesu. Prevelik vnos cinka, zlasti v količinah nad 50 mg na dan dlje časa, lahko povzroči znižanje ravni bakra, kar ni zaželeno. Nasprotno pa previsoka raven bakra prav tako ni priporočljiva, zlasti pri starejših ljudeh. Vitals se je zato odločil, da v tem izdelku ne bo kombiniral cinka in bakra, da bi se izognil morebitnim neravnovesjem, še posebej za tiste, ki že uživajo multivitamine in minerale ter bi lahko presegli priporočeni dnevni vnos bakra.

Dovoljene zdravstvene trditve

Cink
Prispeva k ohranjanju zdravih kosti, las, nohtov in kože, vzdrževanju normalne ravni testosterona v krvi.
Ima vlogo pri presnovi kislin, baz in ogljikovih hidratov, kognitivnih funkcijah, sintezi DNK in beljakovin, plodnosti in razmnoževanju, presnovi makrohranil, maščobnih kislin in vitamina A, ohranjanju vida, delovanju imunskega sistema, zaščiti celic pred oksidativnim stresom, delitvi celic.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 kapsula: 

SestavinaKoličinaPDV*
Cink (bisglicinat, TRAACS®)15 mg150 %

*PDV – priporočen dnevni vnos

TRAACS® (“The Real Amino Acid Chelate System”) je registrirana blagovna znamka podjetja Albion Minerals.

Sestavine: riževa vlakna, cinkov bisglicinat, vegetarijanska kapsula (pululan iz fermentiranega škroba manioke).

Navodilo za uporabo: Vzemite 1 kapsulo na dan z vodo ob obroku. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 100 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Uporabi kodo za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini!

BREZPOSTNINE

Kupon velja od 1.7.2024 do 31.8.2024.