Domov

 > 

 > 

BIO Jod 150 μg, 100 kapsul

BIO Jod 150 μg, 100 kapsul

Normalno delovanje ščitnice.*
Nastajanje ščitničnih hormonov.*
Kognitivne funkcije.*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

 • iz ekološke morske alge Ascophyllum nodosum 
 • izdelan po patentiranem proizvodnem postopku
 • standardni odmerek 150 μg joda in visoka vsebnost vlaknin
 • pri vsaki seriji se preveri čistost in vsebnost joda
 • naravno, trajnostno in certificirano ekološko
 • dokazano s testi DNK (DNA Authenticated Seaweed™)
 • le najnujnejša polnila iz naravnih virov
 • primerno za vegane in vegetarijance
 • pakiranje zadostuje za 100 dni
 • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
 • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
 • priporočajo ga številni terapevti

22,95 

Na zalogi

Opis

Jod se naravno pojavlja predvsem v oceanih, medtem ko je vsebnost joda v tleh na kopnem zelo neenakomerna. Zato je najboljši naravni vir joda morska hrana, kot so ribe, školjke in morske alge. Bio Jod 150 μg Vitals je pridobljen iz ekološke morske alge Ascophyllum nodosum, ki je naravnI bogat vir joda. Standard tega prehranskega dopolnila je 150 μg joda na kapsulo.

Učinek joda v telesu

Jod je bistven element v sledovih, ki ima pomembno vlogo pri delovanju ščitnice in je potreben za proizvodnjo ščitničnih hormonov. Ti hormoni, imenovani tiroksin (T4) in trijodotironin (T3), igrajo pomembno vlogo pri regulaciji številnih telesnih funkcij.

Jod preko teh hormonov prispeva k normalni energijski presnovi saj podpira delovanje encimov, ki sodelujejo pri sproščanju energije iz maščob, ogljikovih hidratov in beljakovin. 

S podpiranjem delovanja ščitnice jod prispeva tudi k normalnemu kognitivnemu delovanju (spomin, koncentracija in sposobnost učenja). 

Poleg tega je jod pomemben za živčni sistem, kjer igra vlogo pri prenosu signalov med nevroni, ter za zdravje kože. Tako je ustrezna raven joda v telesu ključnega pomena za delovanje organizma.

Kakovost Bio Joda 150 μg Vitals 

Vrsta alge, ki se uporablja za izdelavo tega prehranskega dopolnila je rjava morska alga Ascophyllum nodosum. Proizvajalec Seaweed & Co alge ekološko in trajnostno nabira v čistem morju okoli Hebridov (skupina otokov ob zahodni obali Škotske).

Ko so nabrane, jih s patentiranim proizvodnim postopkom predelajo tako, da ohranijo prvotno hranilno vrednost.

​​Da bi zagotovili visoko kakovost vsake serije, proizvajalec vsako proizvedeno serijo testira vsebnost in čistost joda. To jim omogoča, da izpolnjujejo najvišje standarde kakovosti in zagotavljajo izjemno kakovostno prehransko dopolnilo.

Dodatne informacije

Vsebnost joda v algah je lahko zelo različna

Vsebnost joda v morskih algah se lahko zelo razlikuje. Tako prenizka kot previsoka vsebnost joda je nezaželena. Zato je pomembno izbrati izdelek iz morskih alg, v katerem se vsebnost joda stalno določa in nadzoruje.

Podjetje Seaweed & Co je edini proizvajalec morskih alg na svetu, ki ponuja DNA Authenticated Seaweed™. To pomeni, da sta poreklo in visoka kakovost njihovih specifičnih morskih alg potrjena s testiranjem DNK s strani neodvisnih laboratorijev. Ta avtentifikacija zagotavlja, da so alge, uporabljene v prehranskem dopolnilu, resnično vrsta, ki jo navaja proizvajalec, in da so visoko kakovostne.

Bio Jod 150 μg Vitals je opredeljen kot polnovredno živilo in ne le izvleček saj vsaka kapsula, poleg joda, vsebuje tudi vse ostale sestavine alge.

Ta izdelek ima BIO certifikat zaradi: 

 • visoke kakovosti vode, kar potrjujejo redne analize ter 
 • trajnostnega gojenja in nabiranja alg. 

Pri gojenju in nabiranju alg je izjemnega pomena, da se uporabi le zgornji del rastline, medtem ko spodnji del ostane v vodi. To namreč zagotavlja stalno rast alg. Če bi odstranili celo algo, po 2 do 4 letih ne bi več zrasla.

Vse procese gojenja in nabiranja alg nadzorujeta tudi dve nacionalni agenciji: Škotska agencija za varstvo okolja (Crown Estate Scottish Environmental Protection Agency) in škotski Zavod za varovanje narave (Scottish Natural Heritage). Ta nadzor zagotavlja skladnost s standardi in smernicami ter je dodatno zagotovilo za visoko kakovost in trajnostnostno pridobivanje izdelka.

Organski (BIO)

Organsko certificiranje je postopek, ki zagotavlja, da so aktivne sestavine ekoloških prehranskih dopolnil naravnega izvora in niso sintetično proizvedene. Pri tem se posebna pozornost namenja spoštovanju človeka, živali in okolja. Vitals pri proizvodnji svojih ekoloških dopolnil uporablja trajnostne prakse, ki ne vključujejo kemičnih pesticidov, umetnih gnojil ali gensko spremenjenih organizmov.

Certifikacija se izvaja v skladu z različnimi predpisi, ki jih nadzira organ za ekološko certificiranje. Na Nizozemskem je to inštitut Skal Biocontrole, ki preverja ali so izpolnjeni vsi predpisani standardi za ekološko pridelavo. Izdelki, ki izpolnjujejo te standarde, so označeni s posebno oznako NL-BIO-01 in evropskim ekološkim pečatom.

V Sloveniji nadzor nad podjetjem Bioma d.o.o. vrši SI-EKO-001, ki zagotavlja skladnost z nacionalno zakonodajo in standardi ekološke pridelave. Ta certifikacija zagotavlja potrošnikom, da so izdelki resnično ekološki in skladni z visokimi standardi trajnostne pridelave.

Dovoljene zdravstvene trditve

Jod
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, ohranjanju zdrave kože.
Ima vlogo pri kognitivnih funkcijah, nastajanju ščitničnih hormonov in normalnemu delovanju ščitnice.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 kapsula: 

SestavinaKoličinaPDV*
Jod (PureSea® Natural, iz ekološkega norveškega kelpa)150 μg240 %

*PDV – priporočen dnevni vnos

PureSea® Natural je registrirana blagovna znamka podjetja Seaweed & Co. Ta izdelek je izdelan po patentiranem proizvodnem postopku.

Sestavine: alga norveški kelp** (Ascophyllum nodosum, vsebuje naravni jod), riževe vlaknine, hidroksipropilmetil celuloza (vegetarijanska kapsula).
**iz nadzorovane ekološke pridelave

Navodilo za uporabo: Vzemite 1 kapsulo na dan z vodo ob obroku. Za nosečnice in doječe mamice priporočamo izdelek Multivitamini in minerali za nosečnice in doječe mamice VITALS, s 150 μg joda. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 100 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

Distributerja nadzira: SI-EKO-001
NL-BIO-001
Kmetijstvo izven EU

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.