Domov

 > 

 > 

Veganska Omega-3 450 mg, 60 mehkih kapsul

Veganska Omega-3 450 mg, 60 mehkih kapsul

Delovanje možganov.*
Ohranjanje vida.*
Delovanje srca .*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

  • zelo sveže in čisto olje iz alg
  • v obliki naravnih trigliceridov
  • zelo dobra absorpcija
  • visok odmerek DHK (do 338 mg) in EPK (112 mg) na vegansko mehko kapsulo
  • ne vsebuje onesnaževalcev, ker so alge gojene v nadzorovanem okolju
  • primerno za vegane in vegetarijance
  • pakiranje zadostuje za 60 dni
  • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja, arom in drugih dodatkov
  • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
  • priporočajo ga številni terapevti

45,95 

Na zalogi

Opis

Veganska Omega-3 450 mg Vitals je prehransko dopolnilo na osnovi olja iz alg. Vsebuje pomembne omega-3 maščobne kisline – dokozaheksaenojsko kislino (DHK) in eikozapentaenojsko kislino (EPK), pri čemer je poudarek na večji količini DHK v primerjavi z EPK.

Olje iz alg je odlična alternativa za ljudi, ki želijo v svojo prehrano vključiti DHK in EPK maščobne kisline, vendar ne želijo uživati ribjega olja. To so lahko vegetarijanci, vegani ali ljudje z alergijami na ribe. 

Posebnost olja iz alg v Veganski Omegi-3 450 mg je, da poleg DHK vsebuje tudi EPK. Za vegansko prehransko dopolnilo so odmerki DHK in EPK izjemno visoki. Maščobne kisline omega-3 so v naravni, nepredelani trigliceridni obliki, kar omogoča enostavno absorpcijo. Za izdelavo je  uporabljeno le zelo sveže in čisto olje alg.

Dodatne informacije

DHK in EPK iz rastlinskega vira za možgane, oči in srce

Kombinacija maščobnih kislin omega-3, EPK in DHK, pozitivno vpliva na srce. DHK med drugim prispeva k ohranjanju normalnega vida in zdravega delovanja možganov. Prav zato je uživanje rib, bogatih z EPK in DHK, že od nekdaj del uradnih priporočil za zdravo prehrano. 

Uradna priporočila

Leta 2010 je EFSA (Evropska agencija za varnost hrane) izdala priporočilo za nosečnice in doječe matere, naj zagotovijo večji dnevni vnos DHK in EPK. Le-ta naj znaša 450 mg, od tega naj bo najmanj 200 mg DHK. 

DHK namreč med drugim prispeva k normalnemu razvoju oči in možganov zarodka in dojenih otrok.

Kljub temu se danes velik delež ljudi, vključno z nosečnicami, vegetarijanci in vegani, sooča s pomanjkanjem omega-3 maščobnih kislin, saj ne uživajo dovolj (mastnih) rib, da bi dosegli priporočen dnevni vnos DHK in EPK. Razlogi za to pomanjkanje so različni, vendar ne glede na vzrok pomanjkanje omega-3 maščobnih kislin lahko predstavlja veliko težavo.

Ko začnemo raziskovati to področje, kmalu naletimo še na uradna priporočila naj rib ne uživamo prepogosto saj zaradi onesnaženosti okolja vsebujejo toksične snovi (zlasti dioksine, poliklorirane bifenile (PCB) in težke kovine, kot je metil živo srebro).

Kaj pa sedaj?

Brez skrbi. Večina po raziskovanju tega področja ugotovi, da si lahko pomaga z visoko kakovostnimi prehranskimi dopolnili. Le-ta vsebujejo malo ali nič škodljivih snovi saj so prečiščena.

Alge, ki se uporabljajo za pridobivanje olja v Veganski Omega-3 450 mg, gojijo v kontroliranih pogojih, zato niso onesnažene z nevarnimi snovmi. Takšna prehranska dopolnila so varna in primerna izbira za tiste, ki se prehranjujejo vegetarijansko ali vegansko, pa tudi za tiste z alergijami na ribe ali tiste, ki se iz drugih razlogov izogibajo uživanju ribjega olja.

Vegetarijanci ali vegani pogosto kot alternativo ribjemu olju uporabljajo rastlinska olja. 

Laneno olje na primer, je bogato z esencialno maščobno kislino omega-3 alfa-linolensko kislino (ALA). Uživanje ALA je vsekakor koristno za ohranjanje ravnovesja med maščobnimi kislinami omega-3 in omega-6. Vendar v zahodnih državah zaužijemo sorazmerno preveč maščobnih kislin omega-6. To v še večji meri velja za vegetarijance in vegane saj ALA ne zmore v celoti nadomesti vnosa DHK in EPK. 

Kljub temu, da telo iz ALA lahko samo proizvede maščobne kisline omega-3, je pretvorba ALA v DHK in EPK v telesu zapletena in neučinkovita. Zato prehranska dopolnila, ki vsebujejo neposredno DHK in EPK iz alg, zagotavljajo boljšo oskrbo z omega-3 maščobnimi kislinami za vegetarijance, vegane in tiste, ki se iz drugih razlogov odločijo za alternativo ribjemu olju.

Dovoljene zdravstvene trditve

DHK
Ima vlogo pri delovanju možganov, ohranjanju vida. Koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK.
EPK in DHK
Imata vlogo pri delovanju srca. Koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 250 mg EPK in DHK.
Prispevata k vzdrževanju normalne ravni trigliceridov v krvi. Koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 2 g EPK in DHK. Skupnega dnevnega vnosa 5 g EPK in DHK se ne sme preseči.
Vnos dokozaheksaenojske kisline (DHK) prek matere pomaga pri normalnem razvoju oči in možganov pri fetusu in dojenčku, dojenem z materinim mlekom.
Nosečnice in doječe matere obveščamo, da se koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 200 mg DHK poleg priporočenega dnevnega vnosa omega-3 maščobnih kislin za odrasle, tj. 250 mg DHK in eikozapentaenojske kisline (EPK).

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 mehka kapsula: 

SestavinaKoličina
Olje iz alg (naravni trigliceridi)

Od tega: 

EPA (eikozapentaenojska kislina)

DHA (dokozaheksaenojska kislina)

1075 mg

338 mg

112 mg

Sestavine: olje iz alg (olje mikroalg Schizochytrium sp., bogato z DHK in EPK), sredstvo za ohranjanje vlage (glicerol), modificiran grahov škrob (mehka kapsula), stabilizator (karagenan), antioksidanti (izvleček, bogat s tokoferolom, izvleček rožmarina, askorbil palmitat).

Navodilo za uporabo:  Vzemite 1 mehko kapsulo na dan z vodo ob obroku. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 60 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.