Domov

 > 

 > 

Ultra čista Omega-3 DHK 500 mg, 60 mehkih kapsul

Ultra čista Omega-3 DHK 500 mg, 60 mehkih kapsul

Delovanje možganov.*
Ohranjanje vida.*
Delovanje srca .*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

  • visok odmerek DHK (415 mg) in EPK (85 mg) na mehko kapsulo
  • izjemno čisto ribje olje v obliki trigliceridov, ki se zlahka absorbirajo
  • prečiščeno po patentiranem proizvodnem postopku
  • optimalna za vzdrževanje ravnovesja maščobnih kislin omega-3
  • odlično za nosečnice in doječe matere ter starejše od 50 let
  • priznana blagovna znamka GoldenOmega®️
  • pakiranje zadostuje za 30 do 60 dni
  • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja, arom in drugih dodatkov
  • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
  • priporočajo ga številni terapevti

28,95 

Na zalogi

Opis

Ultra čista Omega-3 DHK 500 mg Vitals je prehransko dopolnilo iz ribjega olja, ki vsebuje pomembne omega-3 maščobne kisline: eikozapentaenojsko kislino (EPK) in dokozaheksaenojsko kislino (DHK) v visokem odmerku, s poudarkom na večji količini DHK.

Za nekatere skupine kot so nosečnice in doječe matere, odraščajoči otroci ter odrasli nad 50 let je DHK celo pomembnejša od EPK. Tako na primer vnos DHK prek matere pomaga pri normalnem razvoju oči ter možganov pri fetusu in dojenčku, dojenem z materinim mlekom.

Maščobne kisline v Ultra čisti Omega-3 500 mg se odlično absorbirajo, saj so v visokokakovostni trigliceridni obliki. Trigliceridi se namreč razgradijo v monogliceride in proste maščobne kisline, ki so dovolj majhne, da jih črevesne celice lahko absorbirajo.

Pri tem je pomembno tudi, da je proizvajalec ribjega olja podjetje Golden Omega, ki je znano po tem, da proizvaja ribje olje najvišje čistosti. 

Njihovo olje je zelo svetle barve, kar je znak izjemno visoke kakovosti; je visoko dozirano, čisto, izjemno sveže in zelo dobro absorptivno. Kakovost dokazujejo z najnižjimi ravnmi skupne oksidacije (TOTOX) za vsako serijo posebej.

Dodatne informacije

Za nosečnice, doječe matere in odrasle, starejše od 50 let

Polinenasičena maščobna kislina omega-3 DHK je pomemben gradnik živčnega tkiva v možganih. Pri nosečnicah in doječih materah je še posebej pomembna, saj se med hitrim razvojem možganov pri plodu in dojenčku velika količina DHK vgradi v možgansko tkivo in postane del membran živčnih celic.

Manj znano pa je, da je DHK tudi del očesne mrežnice. Mrežnica se razvije iz možganskega tkiva med embrionalnim razvojem. Ta del očesa zato strukturno ostaja del našega osrednjega živčnega sistema. Mrežnica je sestavljena iz živčnih celic, ki imajo v svojih membranah visoko vsebnost DHK. Mrežnica je odgovorna za zajem svetlobe in pretvorbo le-te v električne signale, ki se prenašajo v možgane prek vidnega živca.

Ker človeško telo iz maščobne kisline omega-3 alfa-linolenske kisline (ALA) komajda proizvede dovolj DHK, je ključno, da poskrbimo za njegov zadosten dnevni vnos. Zadosten vnos DHK je namreč bistvenega pomena za normalen razvoj oči in možganov pri zarodku in dojenčkih ter za ohranjanje normalnega vida in zdravega delovanja možganov pri odraslih.

Zarodek je med nosečnostjo odvisen od materine oskrbe z DHK. 

Dobi jo z dojenjem (odvisno od tega, koliko ga mati zaužije) ali z mlečnimi formulami, katerim je potrebno dodati DHK. 

Po 50. letu starosti mnogi ljudje čutijo potrebo po posebni skrbi za ohranjanje normalnega delovanja možganov in vida. Tudi v tem življenjskem obdobju je pomembno zagotavljati zadosten dnevni vnos DHK z rednim uživanjem rib, vse bolj pa se priporoča jemanje prehranskih dopolnil iz ribjega olja ali olja iz alg z visokim odmerkom DHK.

Uživanje zlasti mastnih vrst rib, ki so naravno bogate z DHK (in EPK), je že od nekdaj del uradnih priporočil za zdravo prehrano za vsa starostna obdobja. V praksi pa večina ljudi ne uživa dovolj rib, da bi dosegli priporočeni dnevni vnos DHK in EPK. 

Leta 2010 je Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) priporočila nosečnicam in doječim materam, da zagotovijo dnevni vnos 450 mg dokozaheksaenojske kisline (DHK) in eikozapentaenojske kisline (EPK), pri čemer naj bi bil delež DHK vsaj 200 mg.

Če nosečnica ali doječa mati dvakrat na teden uživa ribe, od tega vsaj enkrat mastne ribe, lahko doseže ta priporočeni vnos. Vendar mnoge nosečnice in doječe matere te količine ne dosežejo. Nedavne raziskave kažejo, da bi bil optimalni odmerek DHK in EPK med nosečnostjo (in dojenjem) lahko večji. Kljub temu je uživanje rib več kot dvakrat na teden nosečnicam odsvetovano zaradi morebitne izpostavljenosti onesnaževalcem, kot so dioksini, poliklorirani bifenili (PCB) in težke kovine, kot je metil živo srebro, ki jih ribe lahko vsebujejo. Nosečnice so tako omejene pri izbiri rib, saj nekatere vrste vsebujejo več onesnaževalcev kot druge.

Visokokakovostna prehranska dopolnila iz ribjega olja, ki so prečiščena in vsebujejo malo ali nič teh onesnaževalcev, predstavljajo varno alternativo. Zato je smiselno, da nosečnice in doječe matere, ki ne jedo rib dvakrat tedensko ali ki želijo povečati vnos DHK, vključijo visokokakovostno ribje olje v svojo vsakodnevno prehrano.

Ribje olje iz Golden Omega

Ribje olje podjetja Golden Omega, ki se uporablja v Ultra čisti Omega-3 Vitals, je znano po svoji visoki kakovosti in čistosti. Podjetje ima sodoben proizvodni obrat na severu Čila, ki je strateško lociran ob vodah, kjer lovijo sardele za proizvodnjo ribjega olja. Ta ugodna lokacija omogoča hitro predelavo rib po ulovu, kar zagotavlja izjemno svežino izdelka.

Golden Omega sodeluje izključno s certificiranimi ribiči, saj na ta način zmanjšajo vpliv na okolje. Pri proizvodnji se osredotočajo na čistost in kakovost olja. Uporabljajo patentiran postopek čiščenja za odstranjevanje nečistoč in patentiran postopek koncentriranja kar zagotavlja, da je ribje olje Golden Omega zelo visoke kakovosti. To se odraža v njegovi izredno svetli barvi, predvsem pa v zelo nizkih vrednostih TOTOX v njihovih oljih (povprečna vrednost je manj kot 5). 

TOTOX je kratica za “TOTAL OXIDATION value” (skupna oksidacijska vrednost) in je parameter svežine/kislosti olja. 

Ribje olje je še posebej dovzetno za oksidacijo, ker vsebuje veliko občutljivih nenasičenih maščobnih kislin. Oksidativne poškodbe maščobnih kislin nastanejo v stiku s kisikom, dodatno pa jih lahko pospeši segrevanje (na primer cvrtje). 

Nizka vrednost TOTOX je pomembna, ker je žarko olje nezdravo, poleg čistosti pa je nizka vrednost TOTOX dober pokazatelj kakovosti pripravka iz ribjega olja. 

Podjetje Golden Omega je prejelo več certifikatov kakovosti in trajnosti, vključno z IFOS (znak kakovosti, svežine, čistosti in stabilnosti ribjega olja), Friend of the Sea (znak kakovosti za trajnostni ribolov in zaščito naravnega ekosistema), Dolphin Safe (certifikat za trajnostni ribolov in zaščito delfinov) in Green-e (znak kakovosti za zeleno energijo), kar potrjuje visoke standarde njihovih ribjih olj in trajnostni pristop k proizvodnji.

Dovoljene zdravstvene trditve

DHK
Ima vlogo pri delovanju možganov, ohranjanju vida. Koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK.
EPK in DHK
Imata vlogo pri delovanju srca. Koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 250 mg EPK in DHK.
Prispevata k vzdrževanju normalne ravni trigliceridov v krvi. Koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 2 g EPK in DHK. Skupnega dnevnega vnosa 5 g EPK in DHK se ne sme preseči.
Vnos dokozaheksaenojske kisline (DHK) prek matere pomaga pri normalnem razvoju oči in možganov pri fetusu in dojenčku, dojenem z materinim mlekom.
Nosečnice in doječe matere obveščamo, da se koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 200 mg DHK poleg priporočenega dnevnega vnosa omega-3 maščobnih kislin za odrasle, tj. 250 mg DHK in eikozapentaenojske kisline (EPK).

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 mehka kapsula / 2 mehki kapsuli: 

SestavinaKoličina
Koncentrat ribjega olja (kot trigliceridi)

Od tega: 

EPA (eikozapentaenojska kislina)

DHA (dokozaheksaenojska kislina)

835 mg / 1670 mg

415 mg / 830 mg

85 mg / 170 mg

Koncentrat trigliceridov ribjega olja je izdelan s patentirano tehnologijo koncentracije (selektivni postopek kristalizacije) in tehnologijo čiščenja (stripping druge generacije) družbe Golden Omega SA. 

Sestavine: ribje olje (iz sardonov), ribja želatina (mehka kapsula), sredstvo za ohranjanje vlage (glicerol), prečiščena voda, D-alfa tokoferol (vitamin E). 

Navodilo za uporabo:  Vzemite 1 do 2 mehki kapsuli na dan z vodo ob obroku. Pakiranje zadostuje za 30 do 60 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.