Domov

 > 

 > 

Ultra čista Omega-3 700 mg, 60 mehkih kapsul

Ultra čista Omega-3 700 mg, 60 mehkih kapsul

Delovanje možganov.*
Ohranjanje vida.*
Delovanje srca .*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

  • visok odmerek EPK (400 mg) in DHK (300 mg) na mehko kapsulo
  • izjemno čisto ribje olje v obliki trigliceridov, ki se zlahka absorbirajo
  • prečiščeno po patentiranem proizvodnem postopku
  • optimalna za vzdrževanje ravnovesja maščobnih kislin omega-3
  • priznana blagovna znamka GoldenOmega®️
  • pakiranje zadostuje za 30 do 60 dni
  • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja, arom in drugih dodatkov
  • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
  • priporočajo ga številni terapevti

34,95 

Na zalogi

Opis

Ultra čista Omega-3 700 mg Vitals je prehransko dopolnilo iz ribjega olja, ki vsebuje pomembne omega-3 maščobne kisline: eikozapentaenojsko kislino (EPK) in dokozaheksaenojsko kislino (DHK) v visokem odmerku, z uravnoteženim razmerjem med njima.

Posebej primerna je za ljudi, ki želijo podpreti svoje telo z visoko kvalitetnim ribjim oljem, ki je v trigliceridni obliki saj se tako lažje absorbira.

Kakor ostali izdelki Ultra čista Omega-3 v naši ponudbi, tudi Ultra čista Omega-3 700 mg vsebuje ribje olje proizvajalca Golden Omega, ki je znan po tem, da proizvaja ribje olje najvišje čistosti. Ravni skupne oksidacije (TOTOX) v vsaki seriji olja zelo nizke.

To olje prepoznate po zelo svetli barvi, kar je znak njegove izjemno visoke kakovosti; je visoko dozirano, čisto, izjemno sveže in zelo dobro absorptivno.

TOTOX je kratica za “TOTAL OXIDATION value” (skupna oksidacijska vrednost) in je parameter svežine/kislosti olja. Ribje olje je še posebej dovzetno za oksidacijo, ker vsebuje veliko občutljivih nenasičenih maščobnih kislin. Oksidativne poškodbe maščobnih kislin nastanejo v stiku s kisikom, dodatno pa jih lahko pospeši segrevanje (na primer cvrtje). Nizka vrednost TOTOX je pomembna, ker je žarko olje nezdravo, poleg čistosti pa je nizka vrednost TOTOX dober pokazatelj kakovosti pripravka iz ribjega olja.

Dodatne informacije

Razlika med ribjim oljem v obliki trigliceridov in etilnih estrov

Na trgu so na voljo različne vrste prehranskih dopolnil ribjega olja. Poleg takih, ki vsebujejo maščobne kisline omega-3 v naravni trigliceridni obliki (pogosto tekoče ribje olje) in v reesterificirani trigliceridni obliki (kot Ultra čista Omega-3 Vitals), obstajajo tudi izdelki, ki vsebujejo EPK in DHK v tako imenovani obliki etilnega estra. V čem je razlika?

Trigliceridi so najpogostejša oblika maščob v hrani in tudi v ribjem olju. Sestavljeni so iz treh molekul maščobnih kislin, ki so povezane z eno molekulo glicerola. V naravnem, nepredelanem ribjem olju je ena od njih EPK ali DHK, medtem ko sta drugi dve drugi maščobni kislini. Zato naravna koncentracija EPK/DHK v ribjem olju običajno ne presega približno 30%.

Pri proizvodnji prehranskih dopolnil v obliki mehkih kapsul je zaželena višja koncentracija EPK/DHK (80-90%), saj je prostor v mehki kapsuli omejen. Zato se med proizvodnim postopkom verige maščobnih kislin ločijo od glicerola, maščobne kisline EPK/DHK pa se izolirajo z ekstrakcijo. Ker so te proste maščobne kisline zelo nestabilne, se nato ločeno vežejo na molekulo etanola. Nastale spojine se imenujejo etilni estri. Ta metoda se uporablja za številna prehranska dopolnila, ki vsebujejo ribje olje. 

Pri proizvodnji ribjega olja Ultra čista Omega-3 Vitals, Golden Omega, pa se maščobne kisline EPK/DHK ponovno povežejo (reesterificirajo) z glicerolno verigo in tako ponovno nastanejo trigliceridi (skrajšano tudi kot rTG, kar pomeni “reesterificirani triglicerid”). Tako je ta oblika ribjega olja podobna naravni strukturi maščobnih kislin, vendar ima tri stranske verige EPK/DHK namesto ene.

EPK/DHK kot trigliceridi, ki se bolje absorbirajo kot etilni estri

V telesu se maščobe (trigliceridi) razgradijo v monogliceride in proste maščobne kisline, tako so dovolj majhne, da jih črevesne celice absorbirajo. Nato se ponovno sestavijo v trigliceride. Kot trigliceridi se maščobne kisline absorbirajo skozi limfni sistem in vstopijo v kri. 

Slabost etilnih estrov je, da potrebujejo dodaten encim, da se razgradijo v proste maščobne kisline, ki jih je mogoče absorbirati (ta postopek je bolj zapleten in manj učinkovit kot absorpcija trigliceridov). Za pravilno delovanje encimov, ki razgrajujejo maščobe, potrebujejo tudi trigliceride iz prehrane.

Študije so pokazale, da se maščobne kisline omega-3 bolje absorbirajo v obliki trigliceridov kot v obliki etilnih estrov. Ta razlika je še izrazitejša, če dodatek omega-3 zaužijemo ob obroku z nizko vsebnostjo maščob, kot npr. povprečen zajtrk ali kosilo, saj je absorpcija maščobnih kislin omega-3 v obliki trigliceridov boljša pri obroku z veliko maščob kot pri obroku z malo maščob ali na prazen želodec.

Zaradi teh razlogov je absorpcija maščobnih kislin omega-3 v obliki trigliceridov boljša in učinkovitejša, kar vodi do večje biološke uporabnosti teh esencialnih maščob v telesu.

Dovoljene zdravstvene trditve

DHK
Ima vlogo pri delovanju možganov, ohranjanju vida. Koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK.
EPK in DHK
Imata vlogo pri delovanju srca. Koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 250 mg EPK in DHK.
Prispevata k vzdrževanju normalne ravni trigliceridov v krvi. Koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 2 g EPK in DHK. Skupnega dnevnega vnosa 5 g EPK in DHK se ne sme preseči.
Vnos dokozaheksaenojske kisline (DHK) prek matere pomaga pri normalnem razvoju oči in možganov pri fetusu in dojenčku, dojenem z materinim mlekom.
Nosečnice in doječe matere obveščamo, da se koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 200 mg DHK poleg priporočenega dnevnega vnosa omega-3 maščobnih kislin za odrasle, tj. 250 mg DHK in eikozapentaenojske kisline (EPK).

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 mehka kapsula / 2 mehki kapsuli: 

SestavinaKoličina
Koncentrat ribjega olja (kot trigliceridi)

Od tega: 

EPA (eikozapentaenojska kislina)

DHA (dokozaheksaenojska kislina)

1000 mg / 2000 mg

400 mg / 800 mg

300 mg / 600 mg

Koncentrat trigliceridov ribjega olja je izdelan s patentirano tehnologijo koncentracije (selektivni postopek kristalizacije) in tehnologijo čiščenja (stripping druge generacije) družbe Golden Omega SA. 

Sestavine: ribje olje (iz sardonov), ribja želatina (mehka kapsula), sredstvo za ohranjanje vlage (glicerol), prečiščena voda, D-alfa tokoferol (vitamin E). 

Navodilo za uporabo:  Vzemite 1 do 2 mehki kapsuli na dan z vodo ob obroku. Pakiranje zadostuje za 30 do 60 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.