Domov

 > 

 > 

Tekoča Omega-3, 200ml

Tekoča Omega-3, 200ml

Delovanje možganov.*
Ohranjanje vida.*
Vzdrževanje normalne ravni trigliceridov v krvi .*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

  • visok odmerek EPK (740 mg) in DHK (460 mg) na čajno žličko
  • izjemno sveže in čisto ribje olje v obliki trigliceridov, ki se zlahka absorbirajo
  • prijeten okus z naravno aromo limone
  • primerno za otroke in odrasle
  • pakiranje zadostuje za 20 do 80 dni
  • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
  • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
  • priporočajo ga številni terapevti

34,95 

Na zalogi

Opis

Tekoča Omega-3 Vitals je izjemno kakovosten izdelek, ki vsebuje visoko koncentracijo esencialnih maščobnih kislin EPK in DHK. Ta tekoča oblika  je posebej priporočljiva za tiste posameznike, ki težko pogoltnejo kapsule ali pa potrebujejo večje odmerke omega-3 maščobnih kislin.

Ribje olje v Tekoči Omegi-3 je tako sveže in čisto, da sta okus in vonj zelo prijetna. Dodatek naravnega okusa limone ga še dodatno izboljša, zato je enostaven za jemanje. 

Primerna je tudi za otroke, ki jo zaradi prijetne arome radi zaužijejo. 

Pomembno: maščobne kisline omega-3 v tem izdelku so v naravni, nepredelani trigliceridni obliki, kar omogoča njihovo zelo dobro absorpcijo. To povečuje učinkovitost in zagotavlja, da telo praktično v celoti izkoristi omega-3 maščobne kisline.

Dodatne informacije

Dobro za srce, možgane in oči

Maščobni kislini omega-3 EPK in DHK skupaj, pozitivno vplivata na srce. Poleg tega DHK prispeva k ohranjanju normalnega vida in normalnega delovanja možganov, kar je ključno za kognitivne funkcije.

Uživanje zlasti mastnih vrst rib, ki so naravno bogate z EPK in DHK, je že od nekdaj del uradnih priporočil za zdravo prehrano. Kljub temu pa večina ljudi ne uživa dovolj rib, da bi dosegli priporočeni dnevni vnos.

Sočasno uradna priporočila odsvetujejo pretirano uživanje rib zaradi možnosti onesnaženja z različnimi škodljivimi snovmi kot so dioksini, PCB in živo srebro, ki negativno vplivajo na človeka.

Zato so visoko kakovostna prehranska dopolnila, ki so brez teh onesnaževalcev, odlična rešitev za zagotavljanje zadostnega dnevnega vnosa EPK in DHK. Takšna dopolnila omogočajo učinkovito oskrbo telesa z omega-3 maščobnimi kislinami, ne da bi tvegali izpostavljenost negativnim učinkom onesnaženosti.

Potreben odmerek EPK/DHK za optimalno stanje maščobnih kislin omega-3

Stanje maščobnih kislin omega-3 se nanaša na količino EPK in DHK v telesu in ga je danes mogoče izmeriti. Eden od načinov je krvni test z vbodom prsta, na podlagi katerega določimo tako imenovani indeks omega-3. 

Indeks omega-3 izmeri odstotek EPK in DHK v skupni sestavi maščobnih kislin v celičnih membranah rdečih krvničk in je zanesljiv parameter stanja maščobnih kislin omega-3. Prav tako je dobro povezan z vsebnostjo dolgoverižnih maščobnih kislin omega-3 v tkivih in organih, vključno s srcem.

Optimalna vrednost indeksa omega-3 je vsaj 8%, kar je povezano z nižjim tveganjem za različne težave.

Raziskave kažejo, da je za doseganje optimalnega indeksa omega-3 potrebno jemati visoke odmerke EPK/DHK, še posebej za ljudi, ki imajo prehrano z visokim vnosom maščobnih kislin omega-6, kar je značilno za evropske prehranjevalne navade.

Če je indeks omega-3 nizek (približno 4,5%, kar je povprečna vrednost v zahodnih državah), dodatek 2 gramov EPK/DHK običajno zagotovi, da indeks omega-3 doseže želeno vrednost približno 8% v nekje treh mesecih. 

Za vzdrževanje optimalnega indeksa se običajno priporoča dnevni vnos 700-1200 mg EPK/DHK, odvisno od prehranjevalnih navad posameznika.

Naravna oblika trigliceridov

Trigliceridi, ki se naravno pojavljajo v hrani in ribjem olju, so sestavljeni iz treh molekul maščobnih kislin, ki so povezane z eno molekulo glicerola.

V nepredelanem ribjem olju je ena od njih EPK ali DHK, medtem ko sta drugi dve druge maščobne kisline. To pomeni, da naravna koncentracija EPK/DHK v ribjem olju ne presega približno 30%.

Pri prehranskih dopolnilih iz ribjega olja v mehkih kapsulah so zaželjene višje koncentracije EPK/DHK (do 80-90%), ker je prostor v mehki kapsuli omejen. V ta namen se med proizvodnim postopkom maščobne kisline ločijo od glicerola, EPK in DHK pa se izolirata z ekstrakcijo, kar omogoča doseganje višjih koncentracij in različnih razmerij EPK in DHK.

Ena od prednosti ribjega olja v tekoči obliki je, da je veliko manj omejitev zaradi pomanjkanja prostora. Z žličko ali merilno žličko namreč zlahka zaužijete več olja, kar omogoča zadosten vnos naravne koncentracije omega-3. To pomeni, da dodatni proizvodni postopki za povečanje koncentracije EPK in DHK niso potrebni. 

Druga prednost tekočega pripravka iz ribjega olja je, da je odmerek veliko lažje prilagoditi, kar je še posebej priročno, če izdelek uporabljajo različni družinski člani.

Dovoljene zdravstvene trditve

DHK
Ima vlogo pri delovanju možganov, ohranjanju vida. Koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK.
EPK in DHK
Imata vlogo pri delovanju srca. Koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 250 mg EPK in DHK.
Prispevata k vzdrževanju normalne ravni trigliceridov v krvi. Koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 2 g EPK in DHK. Skupnega dnevnega vnosa 5 g EPK in DHK se ne sme preseči.
Vnos dokozaheksaenojske kisline (DHK) prek matere pomaga pri normalnem razvoju oči in možganov pri fetusu in dojenčku, dojenem z materinim mlekom. Nosečnice in doječe matere obveščamo, da se koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 200 mg DHK poleg priporočenega dnevnega vnosa omega-3 maščobnih kislin za odrasle, tj. 250 mg DHK in eikozapentaenojske kisline (EPK).

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 2,5 ml / 5 ml / 10 ml: 

SestavinaKoličina
Koncentrat ribjega olja (kot trigliceridi)

Od tega: 

EPK (eikozapentaenojska kislina)

DHK (dokozaheksaenojska kislina)

2300 mg / 4600 mg / 9200 mg

370 mg / 740 mg / 1480 mg

230 mg / 460 mg / 920 mg

Sestavine: ribje olje (iz sardonov), aroma limone, antioksidant (izvleček rožmarina, askorbil palmitat in izvleček, bogat s tokoferolom).

Navodilo za uporabo:  Otroci, starejši od 3 let, vzamejo 2,5 ml (1/2 čajne žličke) na dan z obrokom, odrasli 1 do 2 čajni žlički na dan. Olje lahko jemljete čisto ali zmešano s hladnimi napitki ali hrano. Priložena je dozirna žlička. Pakiranje zadostuje za 20 – 80 dni.

Neodprto embalažo hranite pri sobni temperaturi. Po odprtju hranite v hladilniku in porabite v 3 mesecih. 

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Uporabi kodo za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini!

BREZPOSTNINE

Kupon velja od 1.7.2024 do 31.8.2024.