Domov

 > 

 > 

Super krilovo olje, 90 mehkih kapsul

Super krilovo olje, 90 mehkih kapsul

Delovanje srca.*
Presnova maščob.*
Delovanje jeter.*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

  • Superba Boost™
  • 590 mg krilovega olja v mehki kapsuli
  • 89 mg EPK in 41 mg DHK
  • omega-3 v edinstveni in dobro absorpcijski obliki fosfolipidov
  • izjemno sveže in čisto krilovo olje
  • z naravno prisotnim holinom in astaksantinom
  • pakiranje zadostuje za 45 dni
  • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
  • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
  • priporočajo ga številni terapevti

45,95 

Na zalogi

Opis

Super krilovo olje Vitals je pridobljeno iz rakov Euphausia superba, ki živijo v čistih vodah Antarktike in predstavlja izjemno bogat vir dolgoverižnih maščobnih kislin omega-3, EPK (eikozapentaenojska kislina) in DHK (dokozaheksaenojska kislina). Kril se hrani z algami, ki rastejo pod antarktičnim ledom. Alge so prvotni vir dolgoverižnih maščobnih kislin omega-3 EPK in DHK, ki jih najdemo v krilu in ribah. 

EPK in DHK sta ključnega pomena za srce, možgane in oči

Edinstvena lastnost krilovega olja je, da vsebuje EPK in DHK v obliki fosfolipidov, kar omogoča izjemno učinkovito absorpcijo teh maščobnih kislin. Fosfolipidi so ključni gradniki celičnih membran, zato se fosfolipidna oblika omega-3 maščobnih kislin v krilovem olju še posebej dobro absorbira v človeškem telesu.

Poleg tega krilovo olje vsebuje tudi naravni holin, ki pozitivno vpliva na jetra in prispeva k ohranjanju strukture celične membrane. Holin je esencialna hranilna snov, ki podpira presnovo maščob in homocisteina.

Kril naravno vsebuje tudi majhno količino astaksantina, naravni pigment, ki krilu daje čudovito temno rdečo barvo in deluje kot antioksidant.

Zaradi vsega naštetega je krilovo olje lahko odlična izbira za dopolnitev vsakodnevne prehrane z omega-3 maščobnimi kislinami, holinom in astaksantinom.

Superba Boost™ podjetja Aker Biomarine

Superba Boost™ je blagovna znamka krilovega olja podjetja Aker Biomarine, ki jo vsebuje Super krilovo olje Vitals. 

Aker Biomarine velja za enega izmed svetovnih strokovnjakov na področju prehranskih dopolnil iz krilovega olja. Kar jih ločuje od drugih proizvajalcev je dejstvo, da so edini, ki sami vodijo celoten proces od nabiranja do proizvodnje krila.

Integrirani pristop omogoča podjetju Aker Biomarine, da zagotovi trajnostnost procesa nabiranja in predelave krila. Kril je ulovljen na način, ki ne ogroža ekosistema in ohranja njegovo populacijo. Poleg tega podjetje uporablja posebej razvite postopke čiščenja in koncentriranja krila. To jim omogoča proizvodnjo krilovega olja z vedno enako sestavo in najvišjo kakovostjo.

Kril, ki se uporablja za izdelavo Superba Boost™, je podvržen strogim analizam za morebitne nečistoče, kar zagotavlja, da izdelek izpolnjuje najvišje standarde čistosti. To pomeni, da je krilovo olje Superba Boost™ sveže in brez nečistoč, kar je ključnega pomena za zagotavljanje njegove kakovosti.

Ime “Super krilovo olje” ni naključje, saj izdelek resnično izpolnjuje visoke standarde kakovosti in svežine, kar potrjujejo tudi številne analize in certifikati.

Dodatne informacije

Dobro za srce

Maščobni kislini omega-3, EPK in DHK, pozitivno vplivata na srce. Prav zato uradna priporočila za zdravo prehrano priporočajo uživanje zlasti mastnih vrst rib, naravno bogatih z EPK in DHK. V praksi pa večina ljudi ne zaužije dovolj (mastnih) rib, da bi dosegli priporočen dnevni vnos. 

Obstaja več razlogov zakaj nekateri ljudje ne dosežejo priporočenega dnevnega vnosa; to je lahko omejen dostop do svežih rib, zaskrbljenost glede onesnaženosti ribjih virov ali pa prehranske omejitve. Ne glede na to, lahko nezadosten vnos EPK in DHK povzroči različne težave.

Kakovostno prehransko dopolnilo iz krilovega olja je v tem smislu odlična alternativa. Preveriti moramo le, da je olje dobro prečiščeno in ne vsebuje onesnaževalcev kot so dioksini, PCB in težke kovine (npr. živo srebro), ki jih izdelek lahko vsebuje zaradi onesnaženega okolja iz katerega so pridobljene surovine.

Zaradi svoje visoke biološke dostopnosti je Krilovo olje Vitals priljubljeno prehransko dopolnilo, ki pomaga ljudem doseči priporočene dnevne vnose omega-3 maščobnih kislin, ne da bi se izpostavljali morebitnim tveganjem zaradi onesnaženih virov.

Omega-3 maščobne kisline kot fosfolipidi

Krilovo olje se razlikuje od ribjega olja in olja iz alg predvsem po tem, v kateri obliki se pojavljata omega-3 maščobni kislini EPK in DHK. Medtem ko se ti maščobni kislini v ribjem olju in olju iz alg pojavljata v obliki trigliceridov, jih krilovo olje vsebuje v obliki fosfolipidov.

Fosfolipidi so maščobe, ki so glavna sestavina vseh celičnih membran. Ker sta EPK in DHK v krilovem olju že vezani na fosfolipide, se te maščobne kisline lažje absorbirajo v celične membrane. To omogoča hitrejšo in učinkovitejšo uporabo v telesu.

Zaradi te biološke razpoložljivosti lahko prehranska dopolnila s krilovim oljem za dosego enakega učinka pri zaužitju potrebujejo manjši odmerek EPK in DHK v primerjavi z ribjim oljem ali oljem iz alg. 

Holin in astaksantin

Holin se naravno pojavlja v človeškem telesu in igra pomembno vlogo pri različnih bioloških procesih. Kot že omenjeno, je holin bistvena sestavina celičnih membran, saj sodeluje pri tvorbi fosfolipidov, kot sta fosfatidilholin in sfingomielin. Te snovi so ključne za strukturo in funkcijo celičnih membran, kar je bistveno za normalno delovanje celic v telesu.

Poleg tega ima holin ključno vlogo pri presnovi maščob. Na primer, fosfatidilholin, ki ga tvori holin, je pomemben del VLDL (zelo nizke gostote lipoproteinov) holesterola, ki sodeluje pri transportu in odstranjevanju maščob iz jeter. S tem prispeva k vzdrževanju normalnega lipidnega profila v telesu.

Holin sodeluje tudi pri tvorbi betaina, ki ima pomembno vlogo pri presnovi homocisteina v jetrih (kot metilni donor je vključen v remetilacijo homocisteina v jetrih). Normalna presnova homocisteina prispeva k vzdrževanju normalne ravni homocisteina v krvi, kar je pomembno za srce in ožilje. 

Astaksantin je poseben karotenoid z značilno rdečo barvo, ki ga med drugim proizvajajo kril in nekatere vrste alg. Deluje kot antioksidant.

Dovoljene zdravstvene trditve

EPK in DHK
Imata vlogo pri delovanju srca. Koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 250 mg EPK in DHK.
Holin
Prispeva k presnovi homocisteina, presnovi maščob.
Ima vlogo pri delovanju jeter.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 2 mehki kapsuli: 

SestavinaKoličina
Antarktično krilovo olje (lipidni izvleček iz krila Euphausia superba, Superba Boost™)

Od tega vsebuje:

1180 mg
Morski fosfolipidi660 mg
Omega-3 maščobne kisline

Od tega: 

EPK (eikozapentaenojska kislina)

DHK (dokozaheksaenojska kislina)

320 mg

178 mg

82 mg

Omega-6 maščobne kisline12 mg
Omega-9 maščobne kisline70 mg
Holin83 mg
Astaksantin100 µg

Superba Boost™ je blagovna znamka družbe Aker Biomarine. 

Sestavine: Lipidni izvleček iz krila (Euphausia superba, iz rakov), mehka kapsula (ribja želatina), sredstvi za ohranjanje vlage (glicerol, sorbitol), prečiščena voda.

Navodilo za uporabo: Vzemite 2 mehki kapsuli na dan z vodo ob obroku. Izdelek ni primeren za otroke pod 14 let. Pakiranje zadostuje za 45 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom. Izdelek ni primeren za nosečnice in doječe matere.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.