Domov

 > 

 > 

BIO Svetlinovo olje, 100 mehkih kapsul

BIO Svetlinovo olje, 100 mehkih kapsul

  • iz semen BIO svetlina
  • ekološki izvor
  • vir gama-linolenske kisline (GLA)
  • hladno stiskano
  • brez kemikalij
  • pakiranje zadostuje za 25 do 50 dni
  • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
  • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
  • priporočajo ga številni terapevti

28,95 

Na zalogi

Opis

Bio svetlinovo olje pridobivajo iz semen rastline svetlina. Znano je po svoji bogati vsebnosti nenasičenih esencialnih maščobnih kislin, zlasti linolne in gama-linolenske kisline, ki nase vežeta proste radikale. Gama-linolenske kisline ne najdemo v običajnih prehranskih virih, vendar je pomembna za tvorbo prostaglandinov, ki igrajo pomembno vlogo pri vnetnih procesih in imunskem odzivu.

Povpraševanje po olju svetlina močno raste, zato je pred nakupom pomembno vedeti ali je pripravek biološko aktiven. Zakaj?

Biološko aktiven pripravek telo enostavno absorbira. To pomeni, da hranilne snovi enostavno absorbira in pri tem ne porablja energije za pretvorbo v aktivno (enostavno absorbljivo) obliko. Privarčevano energijo tako lahko porabi za druge procese.

Bio Svetlinovo olje Vitals je biološko aktivno in pridobljeno iz ekološko pridelanega svetlina, zato je odlična izbira za zagotavljanje visoke kakovosti in učinkovitosti.

Dodatne informacije

Vir linolne in gama linolenske kisline

Gama-linolenska kislina (GLA), ki jo najdemo v olju svetlina, je pomembna polinenasičena maščobna kislina omega-6, ki je v hrani skorajda ne najdemo. Sicer človeško telo lahko GLA samo proizvaja iz (cis)-linolenske kisline, vendar je v primerih, ko je potreba po njej povečana, smiselno prehrano dopolnjevati s pripravkom GLA.

S povečano potrebo po GLA so povezani različni dejavniki. To so prekomerno uživanje transmaščobnih kislin, nasičenih maščob, sladkorja, alkohola in ogljikovih hidratov. Le-ti negativno vplivajo na sposobnost telesa, da samo proizvaja dovolj GLA. 

Olje svetlina je eden izmed najbogatejših naravnih virov GLA, zato je uživanje olja svetlina prek prehranskih dopolnil lahko učinkovit način za zagotavljanje zadostne količine GLA v telesu, zlasti kadar je potreba po njej povečana.

Zanimivost: Svetlin se v vsej svoji lepoti pokaže šele v mraku, ko ga oprašujejo nočne žuželke. Ima izredno prijeten vonj in je zelo bogat z maščobnimi kislinami. 

BIO

Organsko certificiranje je postopek, ki zagotavlja, da so aktivne sestavine ekoloških prehranskih dopolnil naravnega izvora in niso sintetično proizvedene. Pri tem se posebna pozornost namenja spoštovanju človeka, živali in okolja. Vitals pri proizvodnji svojih ekoloških dopolnil uporablja trajnostne prakse, ki ne vključujejo kemičnih pesticidov, umetnih gnojil ali gensko spremenjenih organizmov.

Certifikacija se izvaja v skladu z različnimi predpisi, ki jih nadzira organ za ekološko certificiranje. Na Nizozemskem je to inštitut Skal Biocontrole, ki preverja ali so izpolnjeni vsi predpisani standardi za ekološko pridelavo. Izdelki, ki izpolnjujejo te standarde, so označeni s posebno oznako NL-BIO-01 in evropskim ekološkim pečatom.

V Sloveniji nadzor nad podjetjem Bioma d.o.o. vrši SI-EKO-001, ki zagotavlja skladnost z nacionalno zakonodajo in standardi ekološke pridelave. Ta certifikacija zagotavlja potrošnikom, da so izdelki resnično ekološki in skladni z visokimi standardi trajnostne pridelave.

Dovoljene zdravstvene trditve

Olje svetlina
Lahko pripomore k ohranjanju zdravega kožnega in vezivnega tkiva.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 2 mehki kapsuli / 4 mehke kapsule: 

SestavinaKoličina
Olje svetlina (Iz ekološko pridelanih semen svetlina)

Od tega:

gama-linolenska kislina (GLK)

1000 mg / 2000 mg

90 mg / 180 mg

Sestavine: Olje svetlina* (Oenothera biennis), svinjska želatina* (mehka kapsula), sredstvo za ohranjanje vlage (glicerol), prečiščena voda, antioksidant (izvleček, bogat s tokoferolom).
* iz nadzorovane ekološke pridelave

Navodilo za uporabo: Vzemite 2 kapsuli z vodo enkrat ali dvakrat na dan ob (mastnem) obroku. Pakiranje zadostuje za 25 do 50 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.