Domov

 > 

 > 

Ubikinol (Ubiquinol) 50mg, 60 mehkih kapsul

Ubikinol (Ubiquinol) 50mg, 60 mehkih kapsul

  • Q10 vodilnega svetovnega strokovnjaka – podjetja Kaneka
  • optimalna biološka razpoložljivost
  • primerno za vegane in vegetarijance
  • pakiranje zadostuje za 60 dni
  • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
  • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
  • priporočajo ga številni terapevti

40,95 

Na zalogi

Opis

Ubikinol vsebujejo vse človeške celice. Je ena izmed ključnih snovi, ki tvori celično energijo in sodeluje v energijski presnovi. S starostjo se sposobnost telesa za njegovo proizvodnjo ter pretvorbo ubikinona v aktivno obliko, ubikinol, zmanjšuje.

Ubikinol (Ubiquinol) Vitals vsebuje visok odmerek ubikinola, biološko najbolj aktivne oblike Q10. 

V prehranskih dopolnilih, ki vsebujejo Q10, se običajno uporablja oksidirana oblika tega hranila, imenovana ubikinon. Po peroralnem vnosu se oksidirani Q10 večinoma pretvori v ubikinol, reducirano obliko Q10. Vendar pa je ta postopek pretvorbe lahko zaradi različnih dejavnikov, kot je starost, otežen. 

Z uporabo ubikinola ta pretvorba ni potrebna, saj je le-ta v že pripravljeni obliki za uporabo. Ubikinol, ki je na voljo od leta 2006, se bolje absorbira in ima večjo biološko razpoložljivost kot ubikinon. Zato je v številnih primerih priporočljivo dodajanje ubikinola namesto običajnega Q10 (slika 1).

Slika 1: Pretvorba ubikinona v ubikinol.

Študije, izvedene na živalih in ljudeh, so pokazale, da uživanje ubikinola bistveno poveča koncentracijo Q10 v krvni plazmi v primerjavi z enako količino ubikinona. Te razlike so se izkazale za bolj izrazite pri starejših posameznikih kot pri mladih. 

V študiji, v kateri je ena skupina zdravih starejših oseb trikrat na dan jemala 100 mg ubikinola, druga pa 100 mg ubikinona, so ugotovili, da je bila raven Q10 pri tistih, ki so jemali ubikinol, dvakrat višja. Dokazano je tudi, da zamenjava ubikinona z ubikinolom lahko pri nekaterih posameznikih še poveča razlike v ravni Q10 v plazmi.

Dodatne informacije

Notranji in zunanji viri Q10

Telo dobi koencim Q10 tako iz lastne proizvodnje kot tudi s hrano. Živila, ki imajo visoko koncentracijo Q10 so: temna zelena zelenjava, kot sta brokoli in špinača, oreščki ter meso.

Za učinkovito lastno proizvodnjo Q10 je potrebna prisotnost različnih hranilnih snovi. Slabe prehranjevalne navade lahko hitro privedejo do pomanjkanja Q10 v telesu. Poleg tega je količina reduciranega Q10 (ubikinol), ki je prisoten v dnevni prehrani, na splošno omejena, saj ubikinol med pripravo hrane zlahka oksidira v ubikinon.

Zdrava prehrana je ključnega pomena za zadostno oskrbo telesa s koencimom Q10. Poleg uživanja Q10 s hrano je smiselno tudi jemanje Q10 ali še bolje ubikinola kot prehranskega dopolnila, da bi zagotovili optimalno oskrbo telesa s tem pomembnim hranilom.

Kaneka Ubikinol™

Prehranska dopolnila s koencimom Q10 so na voljo že desetletja, vendar so bili sprva to izključno pripravki z ubikinonom, oksidirano obliko Q10. Ubikinol namreč na zraku ali svetlobi zlahka oksidira. Različni izdelovalci so dolgo iskali način, kako izdelati stabilen ubikinol, ki ne bo oksidiral. Rešitev je našlo japonsko podjetje Kaneka, ki je z uporabo napredne tehnologije razvilo patentiran postopek izdelave stabilnega ubikinola. Kot specialist za Q10 z dolgoletnimi izkušnjami, lahko podjetje Kaneka zagotovi, da je Kaneka Ubikinol™ popolnoma naraven in identičen telesu, kar zagotavlja najvišjo možno biološko uporabnost. 

Vitals v svojih izdelkih uporablja izključno Kaneka Ubikinol™, saj želi svojim uporabnikom zagotoviti prehranska dopolnila najvišje kakovosti. Ta pristop zagotavlja, da so prehranska dopolnila optimalno formulirana za učinkovito podporo dobremu delovanju telesa.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 mehka kapsula: 

SestavinaKoličina
Koencim Q10 (Ubikinol, Kaneka Ubiquinol™)50 mg

Kaneka Ubiquinol™ je registrirana blagovna znamka družbe Kaneka Corp.

Sestavine: olje oljne ogrščice (Brassica napus), ubikinol (koencim Q10), koruzni škrob (vegetarijanska mehka kapsula), emulgatorja (poliglicerolni estri maščobnih kislin, lecitin [iz soje]), sredstvo za ohranjanje vlage (glicerol), stabilizatorji (čebelji vosek, karagenan, dinatrijev fosfat), barvilo (karamel).

Navodilo za uporabo: Vzemite 1 mehko kapsulo na dan z vodo ob obroku. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 60 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom. Izdelek je namenjen zdravim odraslim osebam. Ni primeren za nosečnice in doječe matere. Če jemljete zdravila proti strjevanju krvi (npr. varfarin) ali druga zdravila, uporabo izdelka odsvetujemo.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.