Domov

 > 

 > 

Salvestrol Platinum, 60 kapsul

Salvestrol Platinum, 60 kapsul

  • visoka vsebnost fitonutrientov (2000 točk salvestrola na kapsulo)
  • edinstven kompleks proizvajalca, ki je odkril salvestrol
  • primerno za vegane in vegetarijance
  • pakiranje zadostuje za 30 dni
  • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
  • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
  • priporočajo ga številni terapevti

86,95 

Na zalogi

Opis

Salvestrol Platinum Vitals je prehransko dopolnilo, ki vsebuje rastlinski izvleček, bogat s posebnimi fitonutrienti – fitoaleksini, ki so v ustreznih količinah naravno prisotni v neškropljenem sadju in zelenjavi. 

Fitoaleksini so obrambne snovi rastlin, ki jih ščitijo pred glivami, virusi, bakterijami, UV-svetlobo in insekti. Rastlina jih proizvaja v velikih količinah le, kadar je to potrebno.

Salvestrol spada v skupino fitoaleksinov. V visokih koncentracijah se nahaja v določenih vrstah sadja in zelenjave kot so jagode, borovnice, grozdje, brokoli in artičoke. Te rastline vsebujejo salvestrol kot del svoje naravne obrambe, vendar je pomembno vedeti, da so ekološko pridelana živila običajno bogatejša s temi spojinami. Procesi pridelave in predelave hrane namreč vplivajo na vsebnost salvestrola v končnem izdelku.

Zanimivost: salvestrol je pogosto prisoten v rastlinah, ki rastejo v stresnih okoljih. To vključuje rastline, ki so bile izpostavljene škodljivcem ali ki rastejo v slabih tleh. Zaradi neugodnih rastnih razmer razvijejo večje količine salvestrola kot del svoje naravne obrambe. To je eden od razlogov, zakaj ekološko pridelana hrana pogosto vsebuje višje ravni slavestrola.

Salvestrol je postal predmet številnih raziskav zaradi svojih zanimivih lastnosti. Čeprav so študije še vedno v teku, je očitno, da te naravne spojine ponujajo obetavne možnosti za prihodnje raziskave.

Salvestrol® Platinum vsebuje 2000 točk salvestrola na kapsulo, kar pomeni, da je zelo visoko doziran izdelek. Njegovo kakovost zagotavlja zaščitena blagovna znamka.

Dodatne informacije

Salvestrol v današnji hrani

Odkritelji salvestrola so spoznali nekaj zelo zanimivega: vsebnost salvestrola v sveži zelenjavi, sadju in svežih zeliščih ter tudi v predelani hrani se zelo razlikuje. 

Snovi, s katerimi škropijo rastline, kot npr. fungicidi, drastično zmanjšujejo vsebnost salvestrola v običajnem sadju in zelenjavi. Če malo pomislimo, je to logično saj se rastlini ni več treba ščititi s proizvodnjo fitoaleksinov. 

Poleg tega sta selekcija in žlahtnjenje rastlin v zadnjih 50-60 letih privedla do občutnega zmanjšanja rastlinskih sort, ki so naravno bogate z grenkimi salvestroli (in zato manj odvisne od pesticidov). 

Pri nakupu ljudje običajno raje posegajo po novih sortah sadja in zelenjave saj so zanimivi in hkrati raje kupujejo sadje in zelenjavo, ki so enake velikosti, barve in oblike. Tako se opušča gojenje starejših, manj privlačnih sort, ki so bogate s salvestrolom. 

Proizvajalci živil zaradi okusa, barve in sijaja odstranjujejo salvestrole iz (rafiniranih) živil, kot so sadni sokovi in oljčno olje. Okus postane slajši brez dodanega sladkorja. Rafinirana živila običajno vsebujejo malo ali nič salvestrola. 

Britanska raziskovalna skupina, ki je odkrila salvestrole, je prišla do zaključka, da današnja hrana vsebuje 80 do 90% manj salvestrola kot pred 50 do 100 leti. Le neoporečna in nepredelana živila še vedno vsebujejo ustrezne količine salvestrola.

Zakaj se salvestrol meri v točkah?

Sistem salvestrol točk je bil razvit za označevanje količine salvestrola v prehranskih dopolnilih in živilih. Različni salvestroli imajo različne jakosti, ki niso neposredno povezane z miligramsko količino. Lestvica sistema točkovanja temelji na izračunu količine salvestrola, prisotnega v zgodovinski prehrani pred več kot 100 leti. Ta količina ustreza 100 točkam.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 2 kapsuli: 

SestavinaKoličina
Kompleks fitonutrientov (bioflavonoidi, Salvestrol®)900 mg

Salvestrol® je registrirana blagovna znamka podjetja Nature’s Defense Research Ltd.

Sestavine: kompleks fitonutrientov, sestavljen iz bioflavonoidov citrusov, buče kaboča (Cucurbita maxima) in grozdja (Vitis vinifera), hidroksipropilmetil celuloza (rastlinska kapsula), riževa moka (Oryza sativa).

Navodilo za uporabo: Vzemite 1 kapsulo dvakrat na dan z vodo ob obroku. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 30 dni.

Opomba: Barva in vonj kapsul se lahko od serije do serije močno razlikujeta. To je posledica dejstva, da je Salvestrol® Platinum naraven izdelek in se njegova barva lahko spreminja zaradi odstopanj med nabiranjem. To nikakor ne vpliva na kakovost izdelka.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.