Domov

 > 

 > 

Resveratrol-VT, 60 kapsul

Resveratrol-VT, 60 kapsul

  • izjemno čist resveratrol blagovne znamke VERI-TE™*
  • proizveden z inovativnim postopkom fermentacije
  • več kot 98% v biološko aktivni obliki trans-resveratrola in brez dodatkov
  • brez običajnih  nečistoč
  • visok odmerek
  • primerno za vegane in vegetarijance
  • pakiranje zadostuje za 30 do 60 dni
  • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
  • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
  • priporočajo ga številni terapevti

* Veri-te™je priznana blagovna znamka, ki ima narejene številne študije, vključno s študijami kako učinkuje pri ljudeh.

45,95 

Na zalogi

Opis

Resveratrol je zelo znano hranilo, ki ga med drugim najdemo v grozdju (rdečem vinu) in ameriških borovnicah. Rastline ščiti pred zunanjimi vplivi in jih podpira v slabih rastnih razmerah.

Znanstveno je zelo zanimiv, saj je bilo o njem objavljenih približno 8000 znanstvenih člankov na to temo. Od tega je več kot 200 študij opravljenih na ljudeh.

Glavni učinek resveratrola je podpora normalnemu delovanju srca in krvnih žil, ki ga dosega na več načinov, med drugim tudi s prispevanjem k dobri prekrvavitvi. Poleg tega je izjemno močan antioksidant.

Resveratrol-VT podjetja Vitals vsebuje izjemno čist resveratrol v trans obliki, ki je biološko aktivna oblika, za razliko od cis oblike, ki je praktično brez učinka. Proizvaja se s sodobnim postopkom fermentacije s pekovskim kvasom (Saccharomyces cerevisiae).

Dodatne informacije

Delovanje

Resveratrol je antioksidant, kar pomeni, da pomaga zaščititi telesna tkiva in celice pred oksidativnimi poškodbami. Njegovo antioksidativno delovanje temelji na sposobnosti, da lahko podari elektron prostemu radikalu, ne da bi sam postal nestabilen, s čimer pomaga ustaviti verižno reakcijo oksidativne poškodbe (slika 1).

To je med drugim pomembno za ohranjanje dobrega delovanja srca in prožnih krvnih žil saj prispeva k nastajanju dušikovega oksida (NO), snovi, ki nastaja v stenah krvnih žil in jih širi. Poleg tega pomaga ohranjati učinkovite mitohondrije, ki so odgovorni za proizvodnjo energije v celicah srca in ožilja. Nenazadnje spodbuja uravnotežen imunski odziv, ki je pomemben za ohranjanje normalnega delovanje srca in ožilja.

Slika 1: Antioksidanti in prosti radikali.

Prosti radikali so nestabilni atomi ali molekule, ki jim manjka elektron.  Stabilni atom, ki ima elektron, pa je del celične strukture. Prosti radikali poskušajo kompenzirati svojo nestabilnost tako, da atomu ukradejo elektron. Ko se to zgodi, atomi postanejo nestabilni in poskušajo dobiti elektron nazaj. To povzroča oksidativni stres. 

Antioksidanti so molekule, ki lahko prostemu radikalu donirajo svoj lastni elektron, ne da bi postali nestabilni. Na ta način prosti radikal postane neškodljiv saj ne krade več elektronov.

Biološka uporabnost

Trans-resveratrol se dobro absorbira v organizmu. Na splošno pa v krvi odkrijemo le majhne količine resveratrola, čeprav opažamo njegove koristne učinke. To je deloma posledica nadaljnje biološke aktivacije trans-resveratrola, ki se zgodi v črevesju. Ko trans-resveratrol doseže črevesno steno, ga enterociti absorbirajo. Tam se zlahka pretvori v aktivne metabolite, kot sta trans-resveratrol sulfat in trans-resveratrol glukuronid. Tudi črevesna flora prispeva k nastanku teh metabolitov, ki so delno odgovorni za učinek resveratrola. Kljub navidezno nizki biološki razpoložljivosti je torej učinkovitost resveratrola visoka, kar potrjujejo številne študije, opravljene na ljudeh.

Evolva

Proizvajalec Veri-te™ je Evolva, švicarsko podjetje, ki navdušeno združuje biokemične procese iz narave s sodobnimi in trajnostnimi proizvodnimi metodami. Za proizvodnjo Veri-te™ resveratrola uporabljajo postopek fermentacije kvasovk, pri katerem pekovski kvas proizvaja čisti resveratrol. Ta resveratrol je kemijsko popolnoma enak naravnemu resveratrolu iz japonskega dresnika (Polygonum cuspidatum), vendar brez nečistoč, ki so prisotne v tej rastlini. Druga prednost proizvodnje s fermentacijo kvasovk je, da končni izdelek vsebuje več kot 98% čistega trans-resveratrola. Z Veri-te™ resveratrolom je bilo izvedenih več študij, ki so vključevale različne skupine ljudi in v prihodnosti je načrtovanih še več takšnih študij. Zato je Veri-te™ resveratrol odlična in zaupanja vredna izbira.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 kapsula / 2 kapsuli: 

SestavinaKoličina
Trans-Resveratrol (Veri-te™)250 mg / 500 mg

Verite™ je blagovna znamka družbe Evolva SA.

Sestavine: Trans-resveratrol, vegetarijanska kapsula (Pululan, izdelan iz fermentiranega škroba manioke), koncentrat riža (Oryza sativa).

Navodilo za uporabo: Vzemite 1 do 2 kapsuli na dan z vodo ob obroku. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 30 do 60 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom. Osebe, ki uporabljajo zdravila lahko proizvod uživajo le pod nadzorom zdravnika.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Uporabi kodo za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini!

BREZPOSTNINE

Kupon velja od 1.7.2024 do 31.8.2024.