Domov

 > 

 > 

OPC 100 mg, 100 kapsul

OPC 100 mg, 100 kapsul

  • visoka vsebnost OPC na kapsulo
  • izvleček grozdnih pešk rdečega grozdja
  • primerno za vegane in vegetarijance
  • pakiranje zadostuje za 100 dni
  • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
  • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
  • priporočajo ga številni terapevti

40,95 

Na zalogi

Opis

OPC 100 mg Vitals ima visoko vsebnost oligomernih proantocianidinov iz grozdnih pešk rdečega grozdja. 

Raziskave so pokazale, da je OPC (oligomerni proantocianidi) iz grozdnih pešk rdečega grozdja med najmočnejšimi naravnimi antioksidanti. Njegova sposobnost odstranjevanja prostih radikalov pomaga ohranjati celice in tkiva ter ščiti telo pred oksidativnim stresom.

To je snov, ki jo najdemo v številnih rastlinah in je že od nekdaj del človeške prehrane. Rastlinam služi kot zaščita pred UV sevanjem, podnebnimi ter okoljskimi stresnimi razmerami in nekaterimi paraziti.

Njegov bogati vir so zlasti peške rdečega grozdja, temne jagode, lupina rdečih arašidov, kokosovi orehi, listi ginka in jabolka ter lubje macesna in primorskega bora. 

Tako kot vitamina C, tudi OPC človeško telo ne more sintetizirati samo, zato ga je potrebno zaužiti s hrano.

Dodatne informacije

Odkritje OPC

Oligomerne proantocianidine je leta 1947 po naključju odkril prof. dr. Jack Masquelier, v Bordeauxu, med študijo o hranljivosti lupin arašidov. Pri živalih, ki so bile hranjene z arašidovimi lupinami, je opazil različne pozitivne učinke, kar ga je spodbudilo k nadaljnjemu raziskovanju.

Spojino, ki jo je odkril in izoliral, je poimenoval OPC – oligomerni proantocianidin. To snov vsebujejo številne rastline in je že od nekdaj sestavni del človeške hrane. 

OPC – oligomerni proantocianidi, znani tudi kot polifenoli, so skupina močnih antioksidantov, ki se nahajajo v določenih rastlinah, predvsem v grozdnih semenih, lubju borovcev in temnem sadju, kot so borovnice, črni ribez, robide in češnje.

Ti močni antioksidanti so znani po svoji sposobnosti, da ščitijo celice pred poškodbami prostih radikalov, ki jih povzroča oksidativni stres.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 kapsula: 

SestavinaKoličina
Izvleček grozdnih semen (min. 95 % proantocianidinov)

Od tega:

OPC (oligomerni proantocianidini)

250 mg

100 mg

Sestavine: riževa moka (Oryza sativa), izvleček grozdnih semen (Vitis vinifera), rastlinska kapsula (pullulan iz fermentiranega škroba manioke), sredstvo proti sprijemanju (kalcijeve soli maščobnih kislin).

Navodilo za uporabo: Vzemite 1 mehko kapsulo na dan z vodo ob obroku. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 100 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.