Domov

 > 

 > 

Kvercetin-PS (Quercetin-PS), 60 kapsul

Kvercetin-PS (Quercetin-PS), 60 kapsul

 • Quercefit®, kombinacija kvercetina iz medovitega drevesa ter fosfatidilholina
 • tehnologija Phytosome® izboljša biološko razpoložljivost
 • 10 do 20 krat večja biološka uporabnost
 • primerno za vegane in vegetarijance
 • pakiranje zadostuje za 30 do 60 dni
 • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
 • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
 • priporočajo ga številni terapevti

33,95 

Na zalogi

Opis

Kvercetin spada med flavonoide, ki veljajo za zelo močne antioksidante. Najdemo ga v rastlinah saj jim pomaga, da se zaščitijo pred neugodnimi vremenskimi razmerami. Zaradi svojega antibakterijskega delovanja velja koristen tudi za ljudi.

Je eden najpomembnejših in najbolje raziskanih bioflavonoidov. Naravno se pojavlja v različnih živilih, vključno z jabolki, jagodičevjem, zeljem in čebulo. Spada v podskupino flavonolov, ki med drugim ščitijo rastline pred napadi žuželk ali mikroorganizmov.

V hrani se običajno nahaja v glikozidni obliki, kar pomeni, da je vezan na sladkor. Delno se izgubi, če ga kuhamo, lupimo ali hranimo pri višjih temperaturah, zato lahko prehranska dopolnila s kvercetinom koristijo pri povečanju dnevnega vnosa.

Kljub koristnim lastnostim pa je znano, da telo kvercetin slabo absorbira, saj je slabo topen v vodi, kar vpliva na njegovo biološko razpoložljivost. 

Raziskave so pokazale, da je kvercetin v homogeni mešanici s fosfatidilholinom, imenovani fitosomalna oblika, do 20-krat bolj biološko razpoložljiv kot čisti kvercetin. Ta oblika omogoča boljšo absorpcijo in s tem izboljšuje učinkovitost kvercetina v telesu.

Dodatne informacije

Izboljšana absorbcija s tehnologijo Phytosome® 

Kvercetin-PS vsebuje kvercetin, ki je pridobljen iz naravnega vira – cvetov medovitega drevesa (Sophora Japonica). 

Za izboljšanje absorpcije in biološke razpoložljivosti kvercetina v Quercetin-PS se uporablja patentirana tehnologija Phytosome®, ki jo je razvil italijanski proizvajalec Indena.

Izraz fitosom izhaja iz grških besed phuton (rastlina) in soma (telo). V patentiranem proizvodnem postopku se zmanjša naravno zlepljanje nekaterih težko vsrkljivih fitonutrientov, kot je kvercetin, ki se pomešajo s fosfolipidi (fosfatidilholinom) iz sončničnega lecitina.

Aktivne sestavine niso enkapsulirane kot v liposomih, temveč se oblikuje homogena mešanica majhnih delcev, ki se zlahka absorbirajo.

Bioflavonoidi, kot je kvercetin, imajo naravno afiniteto do fosfolipidov, zato se prilepijo nanje in tvorijo fitosome. Na ta način se še posebej dobro absorbirajo. Tudi celične membrane (npr. membrane tankega črevesa) so sestavljene iz fosfolipidnega dvosloja, kar omogoča, da fitosomi odlično prehajajo skozi črevesno steno in, da se aktivne snovi absorbirajo v krvni obtok (slika 1).

Študije so pokazale, da sta absorbcija in biološka uporabnost kvercetina s tehnologijo Phytosome® 10 do 20 krat boljša kot pri standardnih oblikah.

Nastanek in absorbcija fitosomov


Slika 1: Nastanek in absorbcija fitosomov.

 1. Nekateri fitonutrienti imajo naravno težnjo, da se združijo.
 2. Posebni patentirani proizvodni postopki zagotavljajo, da se fitonutrienti le rahlo zlepijo. Ti majhni delci se zaradi naravne privlačnosti prilepijo na dodane fosfolipide iz lecitina in tako nastane homogena zmes.
 3. Takšni delci, v obliki tako imenovanega fitosoma®, zlahka prodrejo skozi celično membrano črevesnih celic, saj so sestavljeni iz fosfolipidnega dvosloja.
 4. Ko aktivna snov prodre skozi črevesno steno, se absorbira v obtok.

Tehnologija Phytosome® se razlikuje od tehnologije liposomov

V liposomu je učinkovina v sredini kroglice, obdana (enkapsulirana) z dvojno plastjo fosfolipidov. Pri tehnologiji Phytosome® pa gre za resnično homogeno zmes, kjer aktivna sestavina ni enkapsulirana v kroglici. Zato je potrebnih veliko manj fosfolipidov kot pri liposomih. To omogoča, da se aktivne sestavine lažje absorbirajo in izkoristijo v telesu.

O podjetju Indena

Indena je italijanski proizvajalec in strokovnjak na področju fitonutrientov, ki ima svoje podružnice po vsem svetu. S številnimi raziskavami in tehnološkim razvojem zagotavljajo visoko kakovostne izdelke z utemeljeno znanstveno podlago in odlično sposobnostjo absorpcije.

Njihov strokovni pristop k proizvodnji zagotavlja, da so njihovi izdelki inovativni in učinkoviti.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 kapsula / 2 kapsuli: 

SestavinaKoličina
Quercefit® (kvercetin in lecitin)

Od tega:

Kvercetin

250 mg / 500 mg

100 mg / 200 mg

Sestavine: riževe vlaknine, sredstvo proti sprijemanju (silicijev dioksid),  kvercetin (izvleček iz japonske sofore, Sophora japonica), emulgator (sončnični lecitin), vegetarijanska kapsula (pululan, iz fermentiranega škroba manioke), maltodekstrin.

Navodilo za uporabo: Vzemite 1 do 2 kapsuli na dan z vodo ob obroku. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 30 do 60 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.