Domov

 > 

 > 

Kurkumin-SLCP (Curcumin-SLCP), 60 kapsul

Kurkumin-SLCP (Curcumin-SLCP), 60 kapsul

Zdravje jeter, pljuč in zgornjega respiratornega trakta.*
Pospeši odstranjevanje maščob iz jeter.*
Ima pomembne antioksidativne lastnosti.*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

 • s trdnimi lipidnimi delci kurkumina (SLCP)
 • 285-krat boljša biološko razpoložljivost
 • 65-krat boljša absorpcija
 • zadostuje majhen dnevni odmerek
 • razvit v sodelovanju z znanstveniki z Univerze v Kaliforniji (UCLA) 
 • dokazana učinkovitosti na podlagi znanstvenih raziskav na ljudeh
 • primerno za vegane in vegetarijance
 • pakiranje zadostuje za 60 dni
 • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
 • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
 • priporočajo ga številni terapevti

45,95 

Na zalogi

Opis

Kurkumin je eden najbolj znanih in najpogosteje uporabljenih rastlinskih dodatkov. Gre za glavno učinkovino kurkume, aromatične začimbe iz korenine Curcuma longa. Kurkuma izvira iz indijske kuhinje, kjer je znana pod imenom kurkuma. Je pomembna sestavina znanih jedi curry. 

V tradicionalni medicini, kot je ajurveda, se kurkumin uporablja za podporo imunskemu sistemu ter ohranjanje zdravega delovanja jeter in prebavnega sistema. Prav tako ga uporabljajo za ohranitev prožnih sklepov, podporo duševnemu ravnovesju ter delovanju centralnega in perifernega živčnega sistema.

Kurkumin-SLCP™ predstavlja tehnološki preboj v izboljšanju absorpcije in biološke razpoložljivosti kurkumina 

Največji izziv pri razvoju učinkovitih pripravkov iz kurkumina je zagotoviti maksimalno absorpcijo in biološko razpoložljivost. Kurkumin v svoji “nepredelani” obliki se namreč po oralnem zaužitju, v črevesju in jetrih, hitro pretvori v neaktivne metabolite, kot je kurkumin glukuronid. Le-te telo hitro izloči. 

Po letih raziskav in sodelovanja s Kalifornijsko univerzo (UCLA) je podjetju Verdure Sciences uspelo odpraviti te izzive.

Njihova patentirana tehnologija:

 • povečuje absorpcijo kurkumina za 65-krat in
 • biološko razpoložljivost za 285-krat

v primerjavi s standardnimi kurkuminskimi pripravki, ki vsebujejo 95% kurkumina. 

Ta preboj v biološki razpoložljivosti kurkumina je bil dosežen po temeljitem testiranju biološke razpoložljivosti pri ljudeh, ki so preizkušali številne različne formulacije. Med temi formulacijami so najboljše rezultate dosegli s tisto, ki se zgleduje po tradicionalni indijski kuhinji, kjer se kurkuma pogosto meša z oljnatimi sestavinami za pripravo curry paste.

V izdelku Kurkumin Curcumin-SLCP™ Vitals (ki vsebuje kurkumin blagovne znamke Longvida®), so uporabljeni trdni lipidni delci kurkumina, kjer je kurkumin “zapakiran” v maščobni delec. Ta delec je sestavljen iz treh dolgoverižnih maščob (fosfatidilholin, stearinska kislina in askorbil palmitat), ki jih najdemo tudi v hrani. Kombinacija teh maščobnih delcev omogoča učinkovito absorpcijo kurkumina in povečuje njegovo biološko razpoložljivost v telesu.

Dodatne informacije

Kako se Kurkumin-SLCP™ absorbira v telesu? 

Kurkumin se običajno absorbira na enak način kot večina drugih hranil, npr. sladkorji in aminokisline (slika 1). Že v črevesnem epiteliju (vrhnjici sluznice) poteka prva encimska pretvorba biološko aktivnega kurkumina v kurkumin glukuronid, neaktivni metabolit. Kurkumin nato po portalni veni potuje do jeter, kjer se dodatno inaktivira in razmeroma hitro izloči. 

Kurkumin-SLCP™ pa se v telesu absorbira na drugačen način v primerjavi s standardnimi kurkuminskimi pripravki. Zaradi edinstvenega načina, na katerega je obdan z maščobami, ga telo prepozna kot dolgoverižno maščobo, podobno tisti v prehrani. Ta posebnost omogoča, da se kurkumin, enako kot dolgoverižne maščobe, v črevesnih celicah absorbira v kilomikrone (transportne delce) in se prek limfnega sistema prenese v krvni obtok. 

Kilomikroni sprva ne gredo skozi jetra, ampak se s krvjo prenesejo v različna tkiva in organe, kjer se pod vplivom encima, ki razgrajuje maščobe (lipoproteinska lipaza), sprostijo. Kurkumin v kilomikronu je še vedno prisoten v biološko aktivni obliki, ki se imenuje tudi “prosti” kurkumin. V tej obliki se sprosti iz kilomikrona in se absorbira v tkiva ter organe, kjer lahko učinkuje. 

Biološko aktivni (prosti) kurkumin je snov, ki vsebuje maščobe, zato lahko v nasprotju z neaktivnimi metaboliti kurkumina prehaja tudi krvno-možgansko pregrado in podpira delovanje osrednjega živčnega sistema.

Slika 1: Prebava kurkumina.

Primerjava s standardnimi pripravki kurkumina

Standardni izdelki s kurkuminom, ki so prisotni na tržišču, običajno vsebujejo zelo velike količine kurkumina na dnevni odmerek. Vendar to ne zagotavlja dobre absorpcije in biološke razpoložljivosti. Raziskave* so pokazale, da kljub visokemu odmerku kurkumina v standardnih izdelkih, majhen del le-tega dejansko doseže biološko aktivno obliko v telesu. Iz slike 2 je razvidno, da je visoka količina kurkumina skoraj zanemarljiva.
*V raziskavah, ki so jih izvajali, so merili raven biološko aktivnega kurkumina v krvi po zaužitju enkratnega odmerka 650 mg standardnih izdelkov s kurkuminom (ki vsebujejo 95% kurkumina) in jih primerjali z ravnjo v krvi po zaužitju 650 mg Kurkumina Curcumin- SLCP™, ki vsebuje 130 mg kurkumina. 

Slika 2: Visoka biološka uporabnost in absorptivnost Kurkumin Curcumin-SLCP™ Vitals.

Dokazali so, da uživanje Kurkumina Curcumin-SLCP™ omogoči najvišjo raven aktivnega kurkumina v plazmi, kljub bistveno nižjemu odmerku kurkumina v primerjavi s standardnimi izdelki. To pomeni, da je Kurkumin Curcumin-SLCP™ bolj učinkovit pri zagotavljanju biološko aktivnega kurkumina v telesu, kar lahko vodi do boljših rezultatov.

Primerjalna študija je nedvoumno pokazala, da je Kurkumin Curcumin-SLCP™ vsaj 65-krat bolj absorptiven od standardnih kurkuminskih izdelkov, njegova biološka uporabnost pa je celo 285-krat boljša. 

Glavno vodilo podjetja Verdure Sciences pri izdelavi njihovih izdelkov je poudarek na znanstveno dokazanih učinkih. Prav zato sodelujejo z vodilnimi neodvisnimi znanstveniki kar zagotavlja temeljito preverjanje in potrjevanje učinkovitosti. To pa je podlaga za zaupanje v kakovost in rezultate.

Zaradi dokazane izjemno visoke biološke uporabnosti in absorptivnosti je Vitals izbral Kurkumin Curcumin-SLCP™.

Dovoljene zdravstvene trditve

Kurkuma
Podpira delovanje živčnega sistema, sintezo in kvaliteto krvi, delovanje srca, kroženje krvi.
Pomaga ohranjati zdravje jeter, zdravje pljuč in zgornjega respiratornega trakta, učinkovitost imunskega sistema, zdravo kožo.
Ima pomembne antioksidativne lastnosti.
Preprečuje kopičenje maščob in pospeši odstranjevanje maščob iz jeter.
Uporablja se za stimulacijo apetita, pripomore k dobremu apetitu, pomaga spodbujati apetit v primeru izgube apetita.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 kapsula: 

SestavinaKoličina
Kurkumin SLCP™ (Longvida®)

Od tega:

Kurkumin

400 mg

80 mg

Longvida® je patentiran izdelek (številka patenta EP 1993365) in registrirana blagovna znamka podjetja Verdure Sciences Inc. Ta izdelek uporablja tehnologijo SLCP™ na podlagi licence. SLCP™ je blagovna znamka podjetja Verdure Sciences Inc.

Sestavine: Kurkumin (izvleček Curcuma longa), stabilizator (stearinska kislina), fosfatidilholin [iz sojinega lecitina), hidroksipropilmetil celuloza (rastlinska kapsula), maltodekstrin, riževe vlaknine, sredstvo proti sprijemanju (silicijev dioksid), antioksidant (askorbil palmitat).

Navodilo za uporabo: Vzemite 1 kapsulo na dan z vodo ob obroku. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 60 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.