Domov

 > 

 > 

N-acetil-L-cistein (NAC) 600 mg, 60 kapsul

N-acetil-L-cistein (NAC) 600 mg, 60 kapsul

  • acetilirana oblika L-cisteina
  • v stabilni obliki
  • primerno za vegane in vegetarijance
  • pakiranje zadostuje za 60 dni
  • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
  • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
  • priporočajo ga številni terapevti

31,95 

Na zalogi

Opis

NAC oz. N-acetil-L-cistein 

Cistein je neesencialna aminokislina, kar pomeni, da jo telo lahko sintetizira in sicer iz aminokisline L-metionin. Kljub temu pa v določenih okoliščinah sinteza cisteina ne zadostuje za izpolnitev potreb človeka. Podobno kot metionin, je tudi cistein ena od dveh osnovnih aminokislin, ki vsebujeta žveplo. Kaj je torej NAC?

N-acetil-L-cistein, znan tudi kot NAC, je acetilirana oblika cisteina. Dodajanje N-acetila-L-cisteina (NACa) v prehrano ima v primerjavi z L-cisteinom nekaj prednosti: bolje se prenaša, ima večjo biološko razpoložljivost in je manj dovzeten za oksidacijo. Po zaužitju se lahko NAC pretvori v cistein, ki je sestavni del nekaterih beljakovin v telesu. Poleg tega je cistein predhodnik glutationa, antioksidanta, ki nastane z biosintezo iz aminokislin cisteina, glicina in glutaminske kisline.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 kapsula: 

SestavinaKoličina
N-acetil-L-cistein600 mg

Sestavine: N-acetil-L-cistein, riževe vlaknine, vegetarijanska kapsula (pululan iz fermentiranega škroba maioke). 

Navodilo za uporabo: Vzemite 1 kapsulo na dan z vodo med obroki (vsaj pol ure pred ali dve uri po obroku). Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 60 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega  dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Izdelek je namenjen zdravim odraslim osebam. Ni primeren za nosečnice in doječe matere. Če imate kakršnekoli bolezni ali zdravstvene težave ali jemljete zdravila, uporabo izdelka odsvetujemo. Pri pojavu preobčutljivosti takoj prenehajte z uporabo izdelka in se posvetujte z zdravnikom. Preobčutljivost se lahko kaže kot glavobol, povišana telesna temperatura, vnetje sluznice v ustni votlini, hitrejši srčni utrip, znižan krvni tlak, srbenje, nastajanje izpuščajev (koprivnica), kožni izpuščaj, generalizirani (razširjen) izpuščaj, večinoma boleča, huda oteklina spodnjih plasti kože, predvsem po obrazu.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.