Domov

 > 

 > 

L-Triptofan 400 mg, 60 kapsul

L-Triptofan 400 mg, 60 kapsul

  • vsebuje esencialne aminokisline
  • le najnujnejša polnila iz naravnih virov
  • primerno za vegane in vegetarijance
  • pakiranje zadostuje za 60 dni
  • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
  • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
  • priporočajo ga številni terapevti

28,95 

Na zalogi

Opis

L-triptofan spada med esencialne aminokisline. To pomeni, da ga telo ne more sintetizirati iz drugih aminokislin, zato je za pokritje dnevnih potreb popolnoma odvisno od hrane.

V naravi je približno 500 različnih aminokislin. Med njimi je dvajset tistih, ki so gradniki beljakovin v človeškem telesu. Imenujemo jih proteinogene aminokisline. Te aminokisline so ključnega pomena za različne fiziološke procese v telesu. Proteinogene aminokisline delimo na  esencialne, neesencialne in pogojno esencialne aminokisline.

Triptofan ima pomembno vlogo v telesu

Je predhodnik niacina (vitamina B3), 5-HTP (5-hidroksitriptofana), nevrotransmiterja serotonina in hormona melatonina. Serotonin je nevrotransmiter, ki uravnava razpoloženje, vpliva na spanec, apetit in druge funkcije v telesu. Melatonin pa je hormon, ki uravnava cikel spanja in budnosti.

Triptofan lahko prehaja skozi krvno-možgansko pregrado, vendar je občutljiv na konkurenco drugih aminokislin. Zato je priporočljivo, da se L-triptofan jemlje na prazen želodec, ločeno od drugih aminokislin.

Dodatne informacije

Triptofan je v hrani v premajhnih količinah, da bi ga lahko uporabili kot vir za proizvodnjo prehranskih dopolnil, zato se običajno proizvaja s posebej razvitim postopkom fermentacije. V ta postopek so vključeni mikroorganizmi saj lahko sami sintetizirajo triptofan. Pri tem nastane naravna L-oblika triptofana, ki je učinkovita in ima dobro biorazpoložljivost.

Sintetična oblika triptofana, znana kot D-oblika, ni tako učinkovita in lahko zmanjša biorazpoložljivost naravne L-oblike. Zato dodajanje D-triptofana v prehranska dopolnila ni priporočljivo. Pomembno je, da se pri proizvodnji prehranskih dopolnil uporablja naravna oblika L-triptofana, pridobljena s postopkom fermentacije.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 kapsula: 

SestavinaKoličina
L-triptofan400 mg

Sestavine: L-Triptofan, koncentrat riža (Oryza sativa), rastlinska kapsula (pululan, iz fermentiranega škroba manioke), izvleček riža (Oryza sativa).

Navodilo za uporabo: Vzemite 1 kapsulo na dan z vodo med obroki (vsaj pol ure pred ali dve uri po jedi) ali pred spanjem. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 60 dni.

Opozorila: Samo za odrasle. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila (predvsem antidepresive, kot npr. selektivni zaviralci ponovnega privzema serotonina in inhibitorjev monoamin-oksidaze) ali ste bolni (predvsem bolezni jeter), se pred jemanjem posvetujte z zdravnikom. Lahko povzroča zaspanost. Ne uporabljati med uživanjem alkoholnih pijač ali med upravljanjem težkih strojev. 

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.