Domov

 > 

 > 

L-Teanin 200 mg, 60 kapsul

L-Teanin 200 mg, 60 kapsul

  • aminokislina z edinstvenimi lastnostmi
  • 200 mg L-teanina na kapsulo
  • brez kofeina in EGCG 
  • le najnujnejša polnila iz naravnih virov
  • primerno za vegane in vegetarijance
  • pakiranje zadostuje za 30 do 60 dni
  • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
  • več kot 35 let izkušenj pri razvoju in izdelavi vrhunskih prehranskih dopolnil
  • priporočajo ga številni terapevti

45,95 

Na zalogi

Opis

L-teanin je prosta aminokislina. Ne sodi niti med esencialne niti med neesencialne aminokisline in ne sodeluje pri tvorbi telesnih beljakovin. 

Poznan je tudi pod imenom γ-glutamiletilamid ali 5-N-etilglutamin. Podoben je glutaminu, vendar ima edinstvene lastnosti. V naravi ga najdemo skoraj izključno v rastlini čaja (Camellia sinensis) in je eden od pomembnih dejavnikov, ki določajo njegov okus.

Naravni L-teanin iz zelenega čaja

Mnogi izdelki na trgu vsebujejo sintetično obliko L-teanina, kjer je njegova molekula ustvarjena sintetično. Vendar Evropska unija ne dovoljuje več te vrste proizvodnje. Čeprav je teanin mogoče pridobiti iz naravnih virov, je pri tem izziv kako doseči dovolj visoko čistost in koncentracijo. Poleg tega čajni listi, ki so edini naravni vir L-teanina, vsebujejo majhno količino kofeina, ki je pogosto še vedno prisoten v izvlečku. Ljudje, ki so občutljivi na kofein, takšnega dodatka z L-teaninom ne morejo jemati pred spanjem, kar je lahko slabost izdelka.

Vitals L-teanin: čist, visok odmerek brez kofeina

Vitals je našel proizvajalca, ki mu je uspelo rešiti te težave. Naš izdelek vsebuje zelo čisto in koncentrirano obliko naravnega L-teanina iz zelenega čaja z visokim odmerkom 200 mg na kapsulo. Glavna prednost je, da zadostujeta 1-2 kapsuli na dan. Poleg tega izdelek ne vsebuje kofeina in epigalokatehin galata (EGCG), fitonutrienta iz zelenega čaja, za katerega obstaja zakonska omejitev. Skratka, Vitals L-teanin 200 mg je v vseh pogledih idealno prehransko dopolnilo z L-teaninom!

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 1 kapsula / 2 kapsuli: 

SestavinaKoličina
Izvleček zelenega čaja

Od tega:

L-teanin

205 mg / 410 mg

 

200 mg / 400 mg

Ta izdelek ne vsebuje g (-)-epigalokatehin-3-galata (EGCG) in je brez kofeina.

Sestavine: L-theanin iz zelenega čaja (Camellia sinensis, list), rastlinska kapsula (pululan, iz fermentiranega škroba manioke), sredstvi proti sprijemanju (kalcijeve soli maščobnih kislin, silicijev dioksid).

Navodilo za uporabo: Vzemite 1 do 2 kapsuli na dan z vodo med obroki (vsaj pol ure pred hrano ali dve uri po jedi). Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 30 do 60 dni.

Opozorila: Samo za odrasle. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in  raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega  odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.